-Hvor får man kjøpt det ? Er den i såfall noe god ?
Hvis den er det, så burde det jo la seg gjøre å lage litt lavkarbo-godis med sukkerfri sjokolade og -marsipan til jul.
Sammen med f.eks. heistad gele.....
Sukkerfri nougat finnes vel ikke, eller ?
Har tenkt å følge lavkarbo kosthold også i jula, så da må jeg ha noen lovlige utskeielser :)
Jeg har laget hjemmelaget marsipan ved å skolde mandler og skrelle dem, og så kjøre dem i foodprocessor med søtstoff (har brukt litt forskjellig) og litt eggehvite til jeg har fått ønsket konsistens. :)
Jeg prøvde det med sukrin, og det smakte i allefall helt forferdelig...:sparke: (Jeg liker ikke den kalde smaken man får med sukrin)
Har du en oppskrift som er ok ??
DM sa:
Jeg har laget hjemmelaget marsipan ved å skolde mandler og skrelle dem, og så kjøre dem i foodprocessor med søtstoff (har brukt litt forskjellig) og litt eggehvite til jeg har fått ønsket konsistens. :)
Ja dette vil jeg og gjerne prøve. Elsker marsipan... men det kan jeg jo ikke spise i den form den fås på butikken. Og den i helsekosten, er den noe god?
Splenda, hvor får jeg kjøpt det..og påvirker det blodsukker...
Det fins forresten noe søtningsmiddel som i allefall ikke påvirker blodsukker å få kjøpt på apotek, har du prøvd det Gnuri?
Jeg fikk oppskrift fra lavkarbolegen min på blant annet kransekake, som jo er mye det samme som marsipan. Det var bare kraftig redusert sukkerinnhold og så fruktose i stedet for sukker - ikke veldig-lav-karbo, men heller ikke noe kunstig søtstoff, og fruktose skal gi langsommere blodsukkerstigning enn vanlig sukker, pluss at fettet og proteinene i mandlene er med på å begrense stigningen.
takk for tips. Skal prøve det hvis jeg ikke får det til med Splenda :klem:
Skilpadda sa:
Jeg fikk oppskrift fra lavkarbolegen min på blant annet kransekake, som jo er mye det samme som marsipan. Det var bare kraftig redusert sukkerinnhold og så fruktose i stedet for sukker - ikke veldig-lav-karbo, men heller ikke noe kunstig søtstoff, og fruktose skal gi langsommere blodsukkerstigning enn vanlig sukker, pluss at fettet og proteinene i mandlene er med på å begrense stigningen.
125 g mandelmel
drøyt 1 dl splenda
1/2 ts tragant
1 liten eggehvite
2 ss grand marnier (frivillig)
50 g mørk sjokolade (minimum 70%)
1/2 ts cocosa
Splendaen kjøres i blender så den får meliskonsistens. Bland mandelmel, tragant og splenda. Visp eggehviten litt og rør inn melblandingen sammen med grand marnier.
Sjokoladetrekk: smelt sjokoladen i varmebad sammen med cocosa. Dypp marsipanen opp i og sett kaldt så det stivner.
Og her er en godbit til:
100 gram mørk sjokolade
50 eller deromkring gram cocosa
Splenda etter smak
vaniljedråper
Smeltes over vannbad. Finn frem et brett for frysing av isterninger og legg mandler eller valnøtter nedi. Hell over sjokoladeblandingen og sett kaldt så det stivner.
Jeg har brukt splenda og hvitt steviapulver av helt sukkerfritt, og så har jeg kjørt fruktose til melis i kjøkkenmikseren, og brukt det sammen med mandler også. Alt det har vært godt.
Jeg er forresten heller ikke noe glad i den kalde smaken av sukrin.
Jeg lager marsipan - dvs, jeg lager cashipan (cashewnøtter) siden jeg ikke tåler mandler - som jeg søter utelukkende med hjemmelaget eplemos.
Marsipan / cashipan
200 g skrelte mandler (heter det det? Oppskriften min er på dansk, smuttede)
2 spk eplemos
Blend mandler eller nøtter til et fint "mel" i kjøkkenmaskin e.l., blend inn eplemosen, ferdig!
Eplemosen lager jeg selv ved å koke biter av skrelte epler lenge og vel sammen med litt usøtet eplemos/juice og evt. blende den også så den blir helt glatt. Det går også an å bruke sukkerfri eplemos, men der er det søtningsstoffer i.
Dette er i hvert fall rørende enkelt, og kjempegodt. Til jul i fjor spiste hele familien (mest voksne riktignok) denne med stor glede! En kan også bruke den sammen med dadler, tørkede aprikoser og evt trekke dem med sukkerfri sjokolade (Cavallier har 80% mørk sjokolade uten sukker og med "ikke-så-slemme"-søtningsstoffer)
Mjau, jeg sitter på en del sukkerfrie / sukkerreduserte juleoppskrifter hvis du vil ha, bare si fra. :)
Ja, det går an! Jeg bruker litt Sukrin da, ser at en del ikke liker det, men det påvirker i hvert fall ikke blodsukkeret. Jeg må jobbe litt nå, men kan godt slenge ut litt oppskrifter etterhvert! Har ikke testet alle sjøl da, men det går jo likevel. :) Har også litt på bloggen min, jeg har levd så og si helt sukkerfritt i over ett år nå, så det er ikke mye der som har sukker i seg, gitt. :)
Jeg må forresten ha døde smaksløker eller noe, for jeg kjenner ikke den der "kalde" smaken dere snakker om i Sukrin? Jeg bruker bare det (de gangene jeg ikke bruker sukker) og det funker finfint til det meste. Laget faktisk en ostekake til et selskap en gang, der brukte jeg kun Sukrin og alle ville ha oppskriften.
Sukrin, splenda, stevia og bjørkesøt skal ikke påvirke blodsukkeret.
Fruktose er langsommere og påvirker blodsukkeret i mindre grad enn vanlig sukker, og er i så måte bra og greit å bruke. Men det er et men der. For mye av denne kan være uheldig, og gjøre det lettere å få diabetes (mye fortere enn ved inntak av mye vanlig sukker), så det er lurt å bruke det sjelden og ikke erstatte et stort sukkerinntak med fruktose.
Helt enig, jeg har kun positive erfaringer med Sukrin! Jeg bruker imidlertid en god del mindre av Sukrin enn jeg ville brukt av vanlig sukker, kanskje det ikke fungerer så godt hvis en bruker hele mengden? Jeg søter også mye med vanlig frukt heller enn fruktose, og smakssetter med kanel, kardemomme og vanilje. Samboeren synes ikke alltid det er søtt nok, men for meg er det kjempesøtt. :)
Da har jeg laget Georgines marsipan. Dog uten trangant, for det hadde jeg ikke. Men det smaker skikkelig godt uansett :nam:
Har dyppet i sjokolade fra sukkerfritt, og nå står det til kjøling. Lagde også noen kransekakefingre etter samme oppskrift, og de smakte også riktig så godt :lykkelig:
Har noen konkrete forslag om hvor jeg kan få kjøpt ferdig sukkerfri marsipan ? Jeg har ringt litt rundt her, og ingen har hørt om det i det hele tatt. Heller ikke på helsekosten :gaah:
Skulle ha hatt en pølse liggende til et nødsfall :D
Vi solgte det hvertfall da jeg jobbet i helsekostkjeden Life. Og jeg har sett det på Ultra, mener jeg å huske. Men sjekk hos Life, om de ikke har det inne ber du dem sjekke i bestillingsbøkene sine. Både Helios og Alternativ mat skal ha det, så det kan bestilles.
Hæ? Hva slags nolduser jobber der? Uansett så har grossistene deres det, så de kan bestille det. Herlighet, dersom en kunde kom inn der jeg jobbet før og skulle ha noe jeg ikke hadde hørt om, sjekket jeg alltid grossist-bestillingsbøkene nøye for å se om det fantes der, og om det gjorde det tok jeg det enten inn i hyllene, eller bestilte det direkte for kunden mot depositum (halv betaling på forhånd).
Bor du nær Oslo? På Sanvika-senteret har de Dropsen, og Dropsen her har hvertfall alt av Cavalier inne.
Ja de er litt rare de som jober der kan man si ....
Jeg bor nær Oslo, men på andre siden av byen. Skal prøve å huske det neste gang jeg er på den kanten :nikker:
Takk for tips i allefall :klem:
Iset sa:
Hæ? Hva slags nolduser jobber der? Uansett så har grossistene deres det, så de kan bestille det. Herlighet, dersom en kunde kom inn der jeg jobbet før og skulle ha noe jeg ikke hadde hørt om, sjekket jeg alltid grossist-bestillingsbøkene nøye for å se om det fantes der, og om det gjorde det tok jeg det enten inn i hyllene, eller bestilte det direkte for kunden mot depositum (halv betaling på forhånd).
Bor du nær Oslo? På Sanvika-senteret har de Dropsen, og Dropsen her har hvertfall alt av Cavalier inne.
Gammel tråd men søkte på google etter sukkerfri marsipan og havnet jo seff her
Mann har bursdag om 3 uker, og turbo han ønsket marsipankake til da (de bruker som oftest å ønske en kake hver uansett hvem som har bursdag)
Turbo har fruktosemalabsorpsjon så han tåler verken vanlig sukker eller fruktose.
Men kan spise splenda og druesukker. Men jeg får ikke til å lage marsipan selv av splenda eller druesukker,den får rar kosistens og blir ikke god.
Så tenkte kanskje å prøve denne.. Er den god? Kan den brukes som marsipanlokk på kake?