Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glyserol i stedetfor tragant i marsipan?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Er det noen som har prøvd det? Mannen var innom apoteket på onsdag og kjøpte Glyserol som jeg skulle ha til en glasur, og da spurte han også etter tragant siden jeg vil lage marsipan i jula, men de sa han kunne bruke Glyserol i stedet (tragant var jo også steike dyrt). Det står også på flasken, ser jeg. Men hvilket forhold, samme som tragant?


#2

Stompa sa for siden:

Hva er tragant og hvorfor bruker du det i marsipan? Vi bruker det aldri, i hvert fall. Ikke glyserol heller. :vetikke:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det gir den rette konsistensen, seigheten. Jeg har bare laget marsipan uten selv, men har smakt marsipan med tragant, og det gir liksom det lille ekstra synes jeg. I nesten alle marsipanoppskrifter står tragant oppført.


#4

Stompa sa for siden:

Jeg har aldri sett noen oppskrift da; mamma har laget marsipan hver jul hele livet mitt uten. En av de tingene jeg synes er bedre med marsipanen hennes er at den ikke er seig enn den kjøpte (men heller ikke tørr eller sprø).

Jeg kan altså ikke svare på spørsmålet ditt. :knegg:


#5

DM sa for siden:

Ah, glyserol har jeg stående til å ha i såpeboblevannet. Gi meg en lyd om hvordan det går da. :)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Åjaaa det kan jeg jo også bruke det til. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.