Min søster kjøpte for litt tid tilbake noen biffer. De var ikke frosset i butikken. Hun frøs dem med en gang de var kjøpt.
Forrige fredag tok hun dem opp av fryseren, og tinte dem på benken. Før de var helt opptint la hun dem inn i kjøleskapet. Hun fikk ikke brukte dem da, og vurderer og bruke dem i morgen.
Datoen er ikke overskredet enda, den er den 12.12.
Biff er jo visstnok best så nært datoen som mulig.
Det eneste jeg er skeptsil til, er den der "tine dem på benken"-greia, det er ikke så bra for kjøtt å tine på benken. Men om det lukter ok, så hadde jeg nok ikke hatt nor problem med det. Du merker jo fort om kjøtt er dårlig.
Jeg er nok av de hysteriske, men jeg ville ikke spist dem etter benktining og en uke i kjøleskapet, nei. Men klart, lukter de ikke alt for ille er det sikkert ikke farlig pyse
Nei! Ja, biff er best nær datomerking, men når de har vært opptint så lenge etter frysing (en uke!) så ville jeg aldri, aldri ha spist dem. Datoen spiller ingen rolle når de har vært frosset.
Hvordan i all verden mener du det? Om de hadde lagt i kjøleskapet (eller kjøledisken på butikken) hele tiden, da hadde de vært ok, men fordi de har vært innom fryseren er de ikke lenger ok?
Datoen har ikke alltid noe å si når det har vært frosset, det er jeg med på, ting som er kjøpt,m frosset med en gang, lagt i fryser til etter dato, kan tines og brukes med en gang, selv om det er passert datoen. Men at kjøtt som er kjøpt lenge før dato, fryses, tines, fortsatt ikke passert dato, da kan det ikke brukes, mens altså om det aldri hadde vrt i fryser, bare lagt i kjøleskap hele tiden, da var det ok?
Jeg kan selvsagt også ta feil, absolutt, men jeg skjønner ikke hvorfor tid i fryseren skulle på noe vis ødelegge holdbarheten... jeg ville uansett gått for "lukte på"-strategien. Lukter det greit, så er det nok det. Men muligens, sånn just in case, brukt det til noe som ikke spises rosa.... strimlet det og stekt det, kanskje brukt i gryte, som andre har nevnt.
vet ikke, jeg er ikke sikker, men jeg har alltid trodd at man skal spise mat som har vært i frysen så snart som mulig etter den er tatt ut. Dette burde jeg strengt tatt visst, jeg har utdannelse i ernæring...:o
Holder ferske biffer i over 2 uker, altså? Da tenker jeg ihvertfall at de må være pakket i beskyttende atmosfære.
Jeg er usikker på hva jeg hadde gjort. Luktet på dem, ihvertfall. Men selv om de ikke hadde luktet surt, er det ikke sikkert jeg hadde brukt dem.
Jeg ville ikke spist de. Ble matforgiftet en gang, og biff koster ikke mer enn at jeg heller hadde spandert på meg en ny for sikkerhetsskyld. Matforgiftning er ikke morro. :niks:
Hadde jeg spist uten å vurdere saken engang. Vakuumpakket, bare en uke i kjøleskap, ikke utgått på dato, skal stekes i brunsvidd smør (hos meg, i alle fall) - bah!
Jeg hadde tatt lukteprøven og hvis ikke det luktet galt: spist og kost meg. Men jeg spiser gjerne mat som har stått fremme på benken over natten også da. :knegg:
Lukt, og spis om det lukter godt. Dårlig kjøtt lukter ille. Ikke noe problem å bruke det rosa heller, bakteriene sitter på overflaten av kjøttet, og blir drept av steking. (er annerledes med kjøttdeig, f.eks)
Kan godt være det er godt nå, da, fordi det har ligget i en uke. Vi bruker ofte å kjøpe rimelig kjøtt, og la det ligge til siste forbruksdato i kjølen. Blir så godt, atte.
Jeg ville iallefall heller spist det nå enn for 14 dager siden.
Jeg blir fristet til å sjekke med de jeg kjenner som er næringsmiddelteknologer og jobber i mattilsynet. Jeg tror ikke de ville vært bekymret her heller. Man snakker over en uke til holdbarhetsdato her. Litt avhengig av hvor lenge de lå varmt selvsagt.
Jeg hadde også spist de, om de luktet bra og det gjør de nok. Dessuten; jeg steker jo alltid biffen helt gjennom til den blir skosåle så faren for det meste av bakterier er vel eliminert. :knegg:
så lenge det er hele kjøttstykker og ikke kjøttdeig, så holder det at de får en skikkelig stekeskorpe. Bakteriene sitter på utsida, ikke inne i kjøttet.
Jeg får litt hetta av å lese at du Iset som er så matglad og flink steker godt kjøtt så det blir skosåler. Da synes jeg du bør holde deg til kylling eller noe sånt. ;-)
Jeg overdrev jo litt, det blir ikke skosåle, men jeg steker alltid biffen helt gjennom så det ikke er noe rødt inni. Jeg liker det bedre, får hetta av å spise blodig mat. Svigerfar skal helst ha biffen så rå at man kan gjenopplive dyret på tallerkenen. Jeg steker alltid biffen til mannen medium, selvsagt. ANDRE trenger jo ikke å spise gjennomstekt biff fordi jeg liker det. :)
Kommer det flere bakterier til ved frysing da mener du. Frysing og tining kan vel forringe kvaliteten, men det gjør jo ikke kjøttet farigere. Om noe så bremser vel frysingen forråtnelsen av kjøttet. Her er det jo frosset lenge før holdbarhetsdato. At de da skal være farlig å spise kjøttet en uke før fersk holdbarhetsdato (fordi det ha vært frosst) virker jo helt skrudd.