Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Biff

#1

krystallklart sa for siden:

Min søster kjøpte for litt tid tilbake noen biffer. De var ikke frosset i butikken. Hun frøs dem med en gang de var kjøpt.

Forrige fredag tok hun dem opp av fryseren, og tinte dem på benken. Før de var helt opptint la hun dem inn i kjøleskapet. Hun fikk ikke brukte dem da, og vurderer og bruke dem i morgen.

Datoen er ikke overskredet enda, den er den 12.12.

Ville du brukt dem?


#2

Malama sa for siden:

Biff er jo visstnok best så nært datoen som mulig.

Det eneste jeg er skeptsil til, er den der "tine dem på benken"-greia, det er ikke så bra for kjøtt å tine på benken. Men om det lukter ok, så hadde jeg nok ikke hatt nor problem med det. Du merker jo fort om kjøtt er dårlig.


#3

krystallklart sa for siden:

Jeg er jo så hysterisk at jeg hadde nok ikke spist det selv, hun er og skeptisk. Men samboeren hennes mener det ikke skal være noe problem.

Skal nevne det med lukting for henne.


#4

ingling sa for siden:

Jeg er nok av de hysteriske, men jeg ville ikke spist dem etter benktining og en uke i kjøleskapet, nei. Men klart, lukter de ikke alt for ille er det sikkert ikke farlig pyse


#5

Hyacinth sa for siden:

Nei! Ja, biff er best nær datomerking, men når de har vært opptint så lenge etter frysing (en uke!) så ville jeg aldri, aldri ha spist dem. Datoen spiller ingen rolle når de har vært frosset.


#6

Malama sa for siden:

Hvordan i all verden mener du det? Om de hadde lagt i kjøleskapet (eller kjøledisken på butikken) hele tiden, da hadde de vært ok, men fordi de har vært innom fryseren er de ikke lenger ok?

Datoen har ikke alltid noe å si når det har vært frosset, det er jeg med på, ting som er kjøpt,m frosset med en gang, lagt i fryser til etter dato, kan tines og brukes med en gang, selv om det er passert datoen. Men at kjøtt som er kjøpt lenge før dato, fryses, tines, fortsatt ikke passert dato, da kan det ikke brukes, mens altså om det aldri hadde vrt i fryser, bare lagt i kjøleskap hele tiden, da var det ok?


#7

veobra sa for siden:

Hvordan er de pakket? Ligger de på brett med plastfolie over, altså pakket i butikk? Eller er de vakumpakket/pakket i beskyttende atmosfære?

Hvis de tilhører siste kategori ville jeg spist dem hvis de luktet ok.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg trodde da det. Men jeg kan jo ta feil.


#9

Malama sa for siden:

Jeg kan selvsagt også ta feil, absolutt, men jeg skjønner ikke hvorfor tid i fryseren skulle på noe vis ødelegge holdbarheten... jeg ville uansett gått for "lukte på"-strategien. Lukter det greit, så er det nok det. Men muligens, sånn just in case, brukt det til noe som ikke spises rosa.... strimlet det og stekt det, kanskje brukt i gryte, som andre har nevnt.


#10

veobra sa for siden:

Forskjellen er at det er tint på benken. Da har det vært i romtemperatur en stund og kan ha blitt dårlig.

Jeg vil anta det er ok, med så lang holdbarhet i utgangspunktet er det nok pakket i vakum ol.


#11

Hyacinth sa for siden:

vet ikke, jeg er ikke sikker, men jeg har alltid trodd at man skal spise mat som har vært i frysen så snart som mulig etter den er tatt ut. Dette burde jeg strengt tatt visst, jeg har utdannelse i ernæring...:o


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg bryr meg ikke om dato når mat er frosset, det er opptiningsmåten og lengden på tiden etter det har vært tint jeg stusser på.


#13

maggypop sa for siden:

Holder ferske biffer i over 2 uker, altså? Da tenker jeg ihvertfall at de må være pakket i beskyttende atmosfære.
Jeg er usikker på hva jeg hadde gjort. Luktet på dem, ihvertfall. Men selv om de ikke hadde luktet surt, er det ikke sikkert jeg hadde brukt dem.

:bidrar:



#15

Joika sa for siden:

Jeg ville ikke spist de. Ble matforgiftet en gang, og biff koster ikke mer enn at jeg heller hadde spandert på meg en ny for sikkerhetsskyld. Matforgiftning er ikke morro. :niks:


#16

Mauser sa for siden:

Hadde jeg spist uten å vurdere saken engang. Vakuumpakket, bare en uke i kjøleskap, ikke utgått på dato, skal stekes i brunsvidd smør (hos meg, i alle fall) - bah!


#17

Turban Smukk sa for siden:

Jeg hadde tatt lukteprøven og hvis ikke det luktet galt: spist og kost meg. Men jeg spiser gjerne mat som har stått fremme på benken over natten også da. :knegg:


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Lukt, og spis om det lukter godt. Dårlig kjøtt lukter ille. Ikke noe problem å bruke det rosa heller, bakteriene sitter på overflaten av kjøttet, og blir drept av steking. (er annerledes med kjøttdeig, f.eks)


#19

Maz sa for siden:

Biff holder seg ganske lenge ferskt om det er nedkjølt. Det er det datostemplingen henviser til.

Jeg ser ikke noe problem her med mindre kjøttet ble glemt på kjøkkenbenken. Om de bare ble tint så ble vel aldri kjernetempraturen høy.

Frysing her kan vel bare forlenge levetiden ikke forværre.

Ikke ferdigmørnet kjøtt (14 dager til holdbarhetsdato) hadde jeg derimot vært litt skeptisk på fordi det sjelden er godt.


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Kan godt være det er godt , da, fordi det har ligget i en uke. Vi bruker ofte å kjøpe rimelig kjøtt, og la det ligge til siste forbruksdato i kjølen. Blir så godt, atte.


#21

Maz sa for siden:

Jeg ville iallefall heller spist det nå enn for 14 dager siden.

Jeg blir fristet til å sjekke med de jeg kjenner som er næringsmiddelteknologer og jobber i mattilsynet. Jeg tror ikke de ville vært bekymret her heller. Man snakker over en uke til holdbarhetsdato her. Litt avhengig av hvor lenge de lå varmt selvsagt.


#22

Malama sa for siden:

Opptining på benken er det eneste jeg også er usikker på, det er derfor jeg ville gått for luktprøven, og muligens gjennomsteking av kjøttet.


#23

krystallklart sa for siden:

De var enda harde i midten når hun la dem i kjøleskapet, så de har ikke ligget varme.


#24

Maz sa for siden:

I så fall hva er problemet?


#25

krystallklart sa for siden:

At de har ligget så lenge etter opptining. Jeg hadde aldri spiste dem. :hysterisk:


#26

mkj sa for siden:

Disse hadde jeg glatt spist. De har jo ikke gått ut på dato, og de blir vel ikke dårligere om de har vært fryst en gang!


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde også spist de, om de luktet bra og det gjør de nok. Dessuten; jeg steker jo alltid biffen helt gjennom til den blir skosåle så faren for det meste av bakterier er vel eliminert. :knegg:


#28

mkj sa for siden:

så lenge det er hele kjøttstykker og ikke kjøttdeig, så holder det at de får en skikkelig stekeskorpe. Bakteriene sitter på utsida, ikke inne i kjøttet.

Jeg får litt hetta av å lese at du Iset som er så matglad og flink steker godt kjøtt så det blir skosåler. Da synes jeg du bør holde deg til kylling eller noe sånt. ;-)


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg overdrev jo litt, det blir ikke skosåle, men jeg steker alltid biffen helt gjennom så det ikke er noe rødt inni. Jeg liker det bedre, får hetta av å spise blodig mat. Svigerfar skal helst ha biffen så rå at man kan gjenopplive dyret på tallerkenen. Jeg steker alltid biffen til mannen medium, selvsagt. ANDRE trenger jo ikke å spise gjennomstekt biff fordi jeg liker det. :)


#30

Maz sa for siden:

Kommer det flere bakterier til ved frysing da mener du. Frysing og tining kan vel forringe kvaliteten, men det gjør jo ikke kjøttet farigere. Om noe så bremser vel frysingen forråtnelsen av kjøttet. Her er det jo frosset lenge før holdbarhetsdato. At de da skal være farlig å spise kjøttet en uke før fersk holdbarhetsdato (fordi det ha vært frosst) virker jo helt skrudd.


#31

Slettet bruker sa for siden:

Hadde ikke betenkt meg i det hele tatt. Lukt på dem - du kjenner det med en gang om de lukter surt.

Og lær henne at man virkelig ikke tiner kjøtt på benken. Da slipper det all kraften.


#32

oslo78 sa for siden:

Ingen bekymringer. De kunne jo like godt ligget i kjøleskapet hele tida. Dessuten skal de jo stekes! Lukt og spis!


#33

krystallklart sa for siden:

Nei, det mener jeg ikke. Jeg er bare hysterisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.