Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladeglasur/trekk på julekaker

#1

Mandarin sa for siden:

Jeg skal lage noen smørkranse-stenger som min bestemor alltid lagde. Hun pleide å dyppe dem i sjokolade slik at halve stangen ble dekket. Jeg har prøvd ulike varianter, men ingen smaker så godt som hennes gjorde. Altså sjokoladetrekket. Kakene var de mest populære kakene i julen og måtte porsjoneres ut slik at alle som kom på besøk skulle få smake.

Noen som har tips til god sjokladeglasur å dyppe kakene i? De skal stivne og bli kalde. Er det godt å smelte vanlig melkesjokolade mon tro. :gruble:


#2

Pingis sa for siden:

Når jeg lager kransekakestenger dypper jeg dem i smeltet sjokolade med litt delfiafett i. Jeg bruker mørk sjokolade, men lys skulle jo funke like bra.


#3

Mandarin sa for siden:

Delfiafett ja. Det kan jo være det hun har brukt. Hvorfor har man det i egentlig? :blond:


#4

Mandarin sa for siden:

Hennes var også mørk.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Delfiafett gjør sjokoladen litt mykere og mer glansfull.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Har du oppskrift på de smørkransene? :sikle:


#7

Pingis sa for siden:

Jeg vet egentlig ikke hvilken rolle delfiafettet spiller - annet enn at det gjør sjokoladen litt mer tyntflytende. Jeg pleier ikke ha i så mye av det, da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.