Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I, av, på

#1

Crimina sa for siden:

Det er enkelte uttalelser jeg har reagert på, og som jeg lurer på er "riktig".

Kan man si at man dør i kreft? Leste i siste Se og Hør om en som mistet noen i kreft. Jeg ville sagt døde av kreft. :sparke: Det er kanskje lov å skrive og si begge deler?

Så har jeg også sett at noen aviser skriver ligge i respirator. For meg blir det mest naturlig å si på respirator. Det var det de sa på sykehuset også, da min ekstrempremature jente lå på respirator de første døgnene. Er det kanskje lov å bruke begge deler her også?

Noen som vil opplyse meg? :flau:


#2

Left sa for siden:

Jeg ville sagt "av kreft" ikke "i kreft", og jeg synes det høres rart ut at noen blir lagt på respirator. De ligger jo ikke PÅ den, men i den?
Hos oss legges ellers pasienter på CPAP eller på BIPAP, men i respirator.
Hvorfor det er slik vet jeg ikke, heller ikke om det er "riktig".


#3

Crimina sa for siden:

På nyfødtintensiv her så sies det på respirator. Slk jeg ser det så ligger de ikke i noen ting. :knegg: Jeg vil tro at det er lov å si begge deler med tanke på respiratoren da. :knegg: Vi sier på CPAP også.

Nå man skriver i et eller annet, så tenker jeg at man ligger inni noe. Og det gjør man ikke når man har en respirator koblet til kroppen.


#4

ltb sa for siden:

Jeg ville sagt "av kreft", og jeg har bare hørt "i respirator". "På" synes jeg høres rart ut, men hva med ligge "med respirator", for en er vel tilkoblet noe greier. Noe er vel en vane også!


#5

Crimina sa for siden:

Det er nok vane ja. :nikker: Jeg trodde også at det het i respirator helt til jeg fikk datteren min prematurt. Å ligge med respirator høres helt klart best ut. :nemlig:


#6

Kirsebær sa for siden:

Når folk på sykehuset sier at noen ligger "på respirator", så ser jeg for meg at det er litt som å snakke om hvilken avdeling vedkommende er på?. Hun ligger på overvåkning, hun ligger på intensiv, hun ligger på respirator. :vetikke:


#7

Crimina sa for siden:

Jeg vet om ei jente som er koblet til respirator døgnet rundt. Det blir veldig rart å si at hun ligger i respirator. :D

Hun er koblet på respirator vil jeg si. Ikke i respirator.


#8

Left sa for siden:

Med respirator var kanskje det beste?


#9

Crimina sa for siden:

Ja, i det tilfellet bilir vel med respirator det beste. :nikker:


#10

Kate sa for siden:

Mitt barn lå på respirator, så lå han på C-pap, og deretter på nesekateter. :nemlig:


#11

Storm sa for siden:

Man kan jo også dø med kreft, og ikke av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.