Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bayonneskinke med plast rundt

#1

Mandarin sa for siden:

Hvordan tilbereder jeg denne. Koke med plasten på, og hvor lenge?
Det er Gilde.


#2

Veronal sa for siden:

Koke med plasten på, men det er mulig at det er en plastpose inni også hvis det er Gilde. Jeg husker ikke hvor lenge vi koker - står det ikke koketid på skinken? :gruble:

Uansett - ikke kast kraften som blir liggende i posen. Den bruker du til tomatsuppen du lager.


#3

Mandarin sa for siden:

Lager jeg tomatsuppe? :blond:
Står ingenting uten på. Plasten er rød-orange.


#4

Veronal sa for siden:

Ja, det gjør du. :nemlig: Ingenting er mer jul enn jul med tomatsuppe laget på kraften til babyonne- og nøtteskinke. :lykkelig:

Ta av den plasten. Kokeplasten er gjennomsiktig. (Du er sikker på at Gilde sin ikke er ferdigkokt?)


#5

Mandarin sa for siden:

:flau: Ups, den var kokt ja. Hva gjør jeg da?
Hvordan varme opp?


#6

Mandarin sa for siden:

Jeg hadde tenkt å servere poteter, kålerabistappe, rosenkål til. Spiser dere tomatsuppe med skinken i?


#7

Veronal sa for siden:

Er du sikker på at du vil ha den varm? Den er veldig god å servere kald også. Ellers er det bare å gjennomvarme den, altså.


#8

Veronal sa for siden:

Vi spiser tomatsuppe som forrett. Uten skinke. Tomatsuppen er bare et biprodukt. Med kjøttboller.


#9

Mandarin sa for siden:

Spennende. Så kult.


#10

Mandarin sa for siden:

Kanskje man spiser den kald ja. Jeg aner ikke. Som du skjønner har dette neppe vært en tradisjon i fam.Mandarin.


#11

Veronal sa for siden:

Vi spiser hovedsakelig bayonne- og nøtteskinke som pålegg i romjulen. Med et lass av waldorfsalat. :nam:


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg får ikke tak i nøtteskinke lenger! Wæææ!


#13

Veronal sa for siden:

Gjør du ikke? Mor fant i fjor. Er det først i år at du ikke finner? (På Østlandet er det ingen som vet hva det er. :mumle: )


#14

allium sa for siden:

Jeg pleier å ha tomatsaus til bayonneskinke.


#15

Elisabet sa for siden:

Vi pleier og bruke hjemmelaget champinjongsaus til sånn skinke, samt poteter og grønnsaker. Er skinka kald så varmer jeg den gjerne i skiver i sausen.


#16

Mandarin sa for siden:

Så gøy, masse tips her jo.


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg bor i Stavanger. Verken jeg eller moren min har funnet på mange år. :skuffet: Vi hadde det alltid da jeg var liten.


#18

Veronal sa for siden:

Foreldrene mine bor i Stvgr - jeg har ennå ikke vært en eneste jul uten nøtteskinke, men i fjor måtte mor anstrenge seg mer enn normalt for å få tak i.


#19

Hyacinth sa for siden:

Åh, hvis hun får tak i vil jeg gjerne vite hvor! :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.