Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smelte sukker i brødform på induksjonsovn

#1

skyfri sa for siden:

Jah, hvordan skal jeg gjøre dette da? Jeg skal lage karamellpudding, og sukkeret skal smeltes i brødformen, men nå går jo ikke det på induksjonen min. ... tror jeg da?? Har faktisk ikke prøvd, jeg bare antar at brødformen ikke er kompatibel. :blånn:
Men sånn, hvis mine antakelser er riktige, hvordan kan jeg ellers gjøre dette? Hive formen med sukker inn i stekovnen? Eller må jeg ta en kjele og smelte sukkeret der og så tømme det i brødformen?

Jeg er IKKE glad i å holde på med smeltet sukker, så om noen har noen lure tips for å få dette til enklest mulig, med minst mulig håndtering av De Varme Sakene, blir jeg glad.


#2

allium sa for siden:

Jeg smelter sukkeret i stekepanne. Varm opp formen i stekeovnen slik at sukkeret ikke stivner så fort når du heller det over.


#3

skyfri sa for siden:

Varme formen ja, det var lurt. Men slipper ikke unna å helle sukkeret fra stekepanne til brødform. :notereroggårigang:


#4

Veronal sa for siden:

Induksjonsovn? :blånn:


#5

skyfri sa for siden:

:flau: Induksjonsplatetopp.


#6

Tangina sa for siden:

Sett formene i ovnen - det pleier min mor å gjøre.


#7

skyfri sa for siden:

Altså, din mor pleier å sette formene i ovnen for å smelte sukkeret direkte i de, Tangina? Det høres fristende lettvint ut.


#8

Maz sa for siden:

Det gjorde mor også. Du skal helst ikke røre i sukkeret av en eller annen grunn.


#9

Tangina sa for siden:

Ja. Det tar en stund før det smelter, og som Maz sier, skal man ikke røre i det - bare la det stå til det er helt smeltet og så ta de ut og dreie på formene til sukkeret ligger pent rundt hele veien. Husker ikke hva slags temperatur ovnen pleier å stå på.

#10

skyfri sa for siden:

... Ovnen pleide kanskje ikke å stå på 250 grader, mens din mor hev seg rundt og gjorde Andre Ting? Nå har jeg 2 dl svartbrent sukker i brødformen min, og det lukter svidd i hele huset. :flau:
Prøve på nytt med 100 grader og vokte som en hauk, tenker jeg.


#11

Mei sa for siden:

Man smelter da alltid sukkeret direkte i formen inne i ovnen? :nemlig:


#12

Tangina sa for siden:

Huff da. Hun er av hive seg rundt og gjøre andre ting-typen, men det er nok mulig at 250 grader var litt i høyeste laget for det. :knegg: Lykke til neste runde.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.