Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilberede kyllingfileter

#1

TheVoice sa for siden:

Jeg trenger hjelp!!!:dulte:

Når jeg lager kyllingsalat pleier jeg alltid å steke den. Det betyr smør/olje, stekos, arbeid, skorpe osv.

MEn jeg har spist kyllingsalat der fileetn er skjært opp i delikate skiver og fileeten ikke har direkte stekeskorpe, men er mør og deilig og ingen rosafarge inni. Kan den være stekt i ovn i pose? Eller kokt?

Så - mitt spørsmål er - hvordan tilbereder man kylling på en annen måte enn å steke???? Som gir et bombesikkert godt resultat :o


#2

Virra sa for siden:

Jeg har egentlig ikke peiling, men hva med stekepose med noe kraft inni? Steke i stekeovn?


#3

m^2 sa for siden:

En måte som høres helt kårni ut men som gir et fantastisk saftig og godt resultat:
Dekk kyllingfiletene med litt majones før du steker dem inni ovnen. (ca. 200-225 grader 15-20 minutter tror jeg jeg pleier å bruke). Majonesen smelter til olje, noe kan bli igjen på kyllingfileten men det er en smal sak å få av.

De blir pene og enkle å skjære opp, ikke noen stekeskorpe og gode og saftige.


#4

Malus sa for siden:

Jeg har hatt kyllingfilet i ildfast form i ovnen. Da slipper du i hvertfall stekeosen.


#5

Hyacinth sa for siden:

Du kan utmerket godt koke kyllingfileter til salatbruk. Det blir saftig og mørt og er lite arbeidskrevende. Etterpå skjærer du dem i delikate skiver. ;)

Kok dem gjerne i en eller annen form for kraft/ buljong.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Man kan fint steke dem i ildfast form i ovnen, det gjør jeg av og til. Vanligvis bruner jeg dem i pannen først, men dersom du ikke vil ha stekeskorpe dropper du selvsagt det. Filetene blir saftige og gode (hvis de ikke står for lenge).


#7

Toad sa for siden:

Jeg steker også filetene i ovnen. Da blir de saftige og fine :)


#8

Crimina sa for siden:

Jeg pakker kyllingfilètene inn i aluminiumsfolie og steker dem i ovnen. Som regel sammen med gulrøtter og poteter. De blir saftige og gode. :nam:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg steker alltid kyllingfileter i ovnen, tror jeg steker dem på panna en gang i skuddåret altså. Jeg legger dem direkte fra fryseren over i en ildfast form, skjærer meierismør med ostehøvel og dekker filetene med det og drysser over masse Chicken & Steak-krydder og litt salt, og steker på rundt 180 grader i tja, 40 minutter. Halve tiden for tinte fileter. Blir kjempegodt og saftig. Vel og merke om man ikke glemmer dem i ovnen og de blir stående i over en time, da blir det tørre saker. :mumle:


#10

Hyacinth sa for siden:

Men å koke kyllingfileter er sterkt undervurdert. :nemlig:


#11

Chablis sa for siden:

Vi pakker det inn i aluminiumsfolie og steker det i ovnen med grønnsaker.


#12

Karamell sa for siden:

Man kan marinere de i youghurt naturell også og steke i ovnen. Det gir en fin smak.


#13

maggypop sa for siden:

Hvor lang koketid sånn ca.? Bør de være tint før de kokes, eller kan du putte frosne fileeter rett i vannet?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg koker jo kyllingfileter til feks. kyllingfrikassé, og har også laget en Lindberg-rett med kylling og kikerter der jeg har kokt både kyllinglår og kyllingfilet. Veldig, veldig godt.


#15

Apple sa for siden:

I ovnen, ja. Så kan du slappe av i sofaen i mens. Ingen røyk, ingen skorpe, ingenting å passe på før timeren piper.


#16

TheVoice sa for siden:

Niiiice! Dette skal prøves! :D Kansje i dag allerede, som en test runde! Tror jeg tester Iset sin i første omgang, har chiken and steak krydder i skapet :glis:

Også MÅ jeg prøve å koke dem en annen gang (men hvor lenge??)

Det er tiltak å lage kylling når man må stå å brune det, så dette var lovende nyheter for denne labre kokken. Tror ikke jeg kan kalle meg for hjemmekokk en gang.

Uten toro hadde det ikke blitt mat, for å si d sånn trenger kurs


#17

Hyacinth sa for siden:

Hm. Jeg tiner dem. Jeg koker dem sånn passe. :knegg: Jeg greier ikke å gi noe mer presist svar, dessverre, men det er ikke så lang tid de trenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.