Strutsen sa for siden:
...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Strutsen sa for siden:
...
Stompa sa for siden:
Var det ikke eggehvite i stedet for vann vi ble enige om, tro? :knegg:
Sitron sa for siden:
Melis, eggehvite, sitronvann.
Virra sa for siden:
Det funker bra (f. eks. 500 g melis, 2 eggehviter og dråper fra en halv sitron)! :)
Pepper Lemon sa for siden:
Eggehvite istedetfor vann! :jupp:
Che sa for siden:
Sitronen kom med svaret.
ElinM sa for siden:
Royal icing bruker du da. Eggehvite av 1 egg, 1/4 teskje sitronsaft og ca 4 dl melis. Pisk eggehviten luftig og stiv. Pisk inn sitronsaften. Pisk inn siktet melis litt etter litt. Piskes til massen er så stiv at mønsteret etter vispene ikke forsvinner når du tar ut vispene. Eller du kan ta klemme litt melis mellom to fingertupper, og når du tar fingrene fra hverandre blir melisen stående igjen som en topp.
ElinM sa for siden:
Sitronsaft må man selvfølgelig ha i skapet. En dråpe eddik vil også gjøre nytten, poenget er at det er noe surt i melisen.
tinkadott sa for siden:
Men HVORFOR sitron?? :blond:
ElinM sa for siden:
Det sure er med og gjør at melisen stivner og blir hard.
Sitron sa for siden:
Jeg brukte uten, funket helt fint.
Isolde sa for siden:
Har ikke sitron sitron?
Svanen sa for siden:
Fungerer helt greit med bare melis og vann også
Her er dagens synlige bevis på det :)
Filifjonka sa for siden:
Bare pass veldig på at ingen barn med eggallergi spiser dem. :nemlig: Det er akkuat en sånn ting som er fort å ikke tenke over, for det er jo vanligvis ikke egg i pepperkaker.
Bergensis sa for siden:
Er peparkaker pynta med denne blandingen fortsatt etandes etter to-tre veker oppbevart i romtemperatur?
Sitron sa for siden:
Jada, definitivt spisende.
ElinM sa for siden:
Javisst, melisen blir veldig hard, men det går an å knaske den i seg.
Bergensis sa for siden:
...og konklusjonen vart?
Bergensis sa for siden:
Ja, eg tenker på kor trygt det er å ete dette.
Søster sa for siden:
Fordi glasuren, i motretning til marsipan, tørker?
daffy sa for siden:
Sukkeret i melisen virker vel konserverende. Men om sukkeret i melisen er nok til å holde eggehviten i sjakk vet jeg ikke. Godt spørsmål forresten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.