:hyper: Tusen takk, Palmen! Jeg leste om det i medlemsinfo fra NCF, men visste ikke akkurat når de skal åpne. Kanskje det blir en hyggelig julehandletur på meg før jul i år.
Supert, jeg skulle akkurat til å sende mail og spørre om det med melkefritt, men da venter jeg og hører hva de sier til deg. :D
Og hurra, så bra! Jeg regner med at alle kakene er utelukket for meg, men kanskje det går an å få gode grovbrød! Det synes jeg nemlig er så vanskelig. Dessuten skal det definitivt testes ut som lunsjsted, midt i byen jo! :digger:
Vi bruker mye melkeprodukter, men alle grove bakervarer (brød, scones, rundstykker) er uten - og det er også en del av kakene.
Lys gjærbakst (loff, boller osv.) har vi ennå ikke lykkes å få gode nok uten melk, men vi jobber med saken, og vil kanskje finne en løsning på det etterhvert.
Når det gjelder å sende varer til Bergen, tror jeg kanskje det vil bli vanskelig å få det fram mens det ennå er godt. Det finnes muligens noen form for ilbud eller annet som frakter fra Oslo til Bergen på samme dag - vi har i alle fall ikke laget noen plan for akkurat det.
Kanskje kjenner du noen som skal til Oslo, og kunne ta med seg noe for deg? Det ville nok være den enkleste (og billigste) løsningen...
Uansett håper vi du kommer innom oss hvis og når du besøker Oslo - og hvem vet, kanskje det blir behov for å åpne en avdeling nr. 2 i Bergen en dag?
Så bra at en del av det er melkefritt! Det er de grove bakevarene jeg er mest ute etter uansett, siden det sikkert er sukker i alle kaker og denslags. DM, jeg skal til Bergen i januar hvis du vil ha noe da. :)
Seså, nå har jeg vært der! Og det var jo frydefullt! Eneste minus var at hun som sto i kassen da jeg kom løpende inn der fredag ettermiddag var ny og ikke hadde helt kontroll på innholdet i ting. Heldigvis kom en av de som driver det og oppklarte litt, så da fikk jeg med meg en svindyr focaccia (men herregud så god!), et par rundstykker og knekkebrød. Knekkebrødene hadde de smaksprøver på, en bra ting synes jeg. Forøvrig selger de gårsdagens brød til 40,-, som jo er litt bedre enn 75,- som de dagsferske koster. Håper prisene kan gå bittelitt ned hvis mange nok bruker dem til at de blir etablerte. Bra med folk i caféen også, så det er positivt.
Rundstykkene var gode, men jeg mistenker at de inneholder enten mye gjær eller sukker (uten å gå i detalj, jeg reagerte litt på dem), knekkebrødene er kjempegode, grove og fulle av kjerner. Har spurt dem på Facebook om sukker- og gjærinnhold, sånn i tilfelle flere enn meg lurer. :) Jeg skal i hvert fall tilbake, og har planer om å sjekke ut lunsjen en dag!
Jeg tror kanskje ikke det altså, fokuset deres er på naturlig glutenfritt, ikke så mye på andre hensyn. Men jeg vet ikke jeg, er glutenfritt mer lavkarbo? Kan ikke så mye om det. ;)
:hehehe: Glutenfritt er ikke mer lavkarbo, nei. Hvis man skal ha lavkarbo-mat, er det nok bedre å dra et sted hvor man kan få naturlig lavkarbo-mat, som salater, og varmretter. Ikke i et bakeri.
Jeg synes forresten brødene derfra var fantastisk gode! Jeg har vendt meg til bokhvetesmaken etterhvert, og i grovbrød er det en fin smak synes jeg nå. Før syntes jeg det var litt beskt, og mannen min kan ikke fordra jyttemel-pannekaker. I alle fall, jeg kjøpte grovbrød, og et tomat- og urte-brød, som smakte helt nydelig. Sistnevnte var gårsdagens da jeg kjøpte det, men jeg skar det opp og la i fryseren, og nytint var det som nybakt likevel. :D Og begge brødene var mettende! :D
Det var det jeg også trodde. Måtte bare spørre sånn helt for sikkerhets skyld ;) Det er et bakeri for dem som må eller ønsker å spise glutenfritt, that's it. Med bonusen at de har noe som også er melkefritt. Det er fantastisk i seg selv, spør du meg!
Så bra! Jeg kjøpte tomat- og urtefoccaciaen fersk, og frøs ned noen biter for å ikke spise hele greien i en omgang. :D Tok opp igjen i går, og det var like godt, gitt. Jeg skal prøve grovbrødene også, måtte starte i det små siden det koster litt.. Knekkebrødene er også veldig mettende, veldig deilig! Jeg driver og sender familiemedlemmer, venner og kolleger dit nå og håper de holder det gående. :D
Så kjipt, da kan ikke jeg kjøpe brødet deres :( Tror ikke det kan ha vært så mye i focacciaen, for jeg reagerte ikke på den. Men blir ikke alt glutenfritt brød fort tørt, så det må fryses ned i skiver og heller tines en og en skive av gangen?
Ja, da går det litt mer unna. Jeg baker selv, men det er jo bare meg som spiser det, så da fryser jeg ned, aller helst i skiver. Mine glutenfrie brød er bare ikke sånn kjempegode enda, men jeg lærer. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.