Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt bakeri åpner i Oslo!

#1

Palmen sa for siden:

Oppdaget nettopp at det skal åpnes glutenfritt bakeri i Oslo før jul - BakeFri.

Bakefri åpner dørene før jul - i Kirkegata 15, med god og (naturlig) glutenfri mat, fabelaktig kaffe og annet gøy.

Alle vil være velkomne, med og uten cøliaki - varene våre blir like gode for alle!

Bli med i denne gruppen om du har lyst til å få mer informasjon, eller har meninger, tips eller råd som kan være nyttige for oss!

www.facebook.com/#/group.php?gid=159858708942&ref=nf

Dette må vel være en god nyhet for mange? :)


#2

Kanina sa for siden:

:hyper: Tusen takk, Palmen! Jeg leste om det i medlemsinfo fra NCF, men visste ikke akkurat når de skal åpne. Kanskje det blir en hyggelig julehandletur på meg før jul i år.


#3

Benzo sa for siden:

Leste det helgeavisen, moder'n har cøliaki, så den butikken skal definitivt besøkes før jul.


#4

Dragen sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal bestille en kransekake til jul.

Dessuten skal vi vel ha treff der, Kanina?


#5

Kanina sa for siden:

Jaaa, Dragen! :danse:


#6

DM sa for siden:

Å, da har jeg forhåpentligvis en plass jeg kan spise når jeg kommer til Oslo! :hyper:

Jeg har sendt dem en mail med spørsmål om noen av produktene er melkefrie også, og om det er mulig å få tilsendt andre deler av landet.


#7

Dragen sa for siden:

DM - du rapporterer vel om svaret når du får det?


#8

DM sa for siden:

Javisst.


#9

Kanina sa for siden:

Det står på FB-siden at mange av produktene er melkefrie, i alle fall.


#10

ingling sa for siden:

Supert, jeg skulle akkurat til å sende mail og spørre om det med melkefritt, men da venter jeg og hører hva de sier til deg. :D

Og hurra, så bra! Jeg regner med at alle kakene er utelukket for meg, men kanskje det går an å få gode grovbrød! Det synes jeg nemlig er så vanskelig. Dessuten skal det definitivt testes ut som lunsjsted, midt i byen jo! :digger:


#11

ingling sa for siden:

Note to self: lese heeeele tråden. :) Men greit å få forsikringer om det likevel, sikkert. I hvert fall for de som er kjempeallergiske!

Engers lomper og lefser som jeg ser de selger der er forresten veldig gode! Og tortillaene (men de er ikke helt melkefrie).


#12

Dragen sa for siden:

Nei, det står at de er laktosefrie. For et barn som spyr av melkeprotein, holder det ikke med laktosefritt.


#13

Kanina sa for siden:

Ja, selvfølgelig. Det så jeg jo. Sorry!

#14

Dragen sa for siden:

Jeg tror egentlig de mener melkefritt, men jeg syns det er litt rart at de ikke skjønner at forskjellen er viktig for noen.


#15

ingling sa for siden:

Da får vi håpe på at DM får svar snart og at de er helt melkefrie :håper:


#16

DM sa for siden:

Da har jeg fått svar.


#17

Heiko sa for siden:

Kult! Dette er virkelig et bra tiltak. Den skal sjekkes ut.


#18

ingling sa for siden:

Så bra at en del av det er melkefritt! Det er de grove bakevarene jeg er mest ute etter uansett, siden det sikkert er sukker i alle kaker og denslags. DM, jeg skal til Bergen i januar hvis du vil ha noe da. :)


#19

ingling sa for siden:

DM, har vært syk og ikke rukket innom bakeriet selv en gang enda, så får dessverre ikke handlet med noe til deg. :( Sårri!


#20

ingling sa for siden:

Seså, nå har jeg vært der! Og det var jo frydefullt! Eneste minus var at hun som sto i kassen da jeg kom løpende inn der fredag ettermiddag var ny og ikke hadde helt kontroll på innholdet i ting. Heldigvis kom en av de som driver det og oppklarte litt, så da fikk jeg med meg en svindyr focaccia (men herregud så god!), et par rundstykker og knekkebrød. Knekkebrødene hadde de smaksprøver på, en bra ting synes jeg. Forøvrig selger de gårsdagens brød til 40,-, som jo er litt bedre enn 75,- som de dagsferske koster. Håper prisene kan gå bittelitt ned hvis mange nok bruker dem til at de blir etablerte. Bra med folk i caféen også, så det er positivt.

Rundstykkene var gode, men jeg mistenker at de inneholder enten mye gjær eller sukker (uten å gå i detalj, jeg reagerte litt på dem), knekkebrødene er kjempegode, grove og fulle av kjerner. Har spurt dem på Facebook om sukker- og gjærinnhold, sånn i tilfelle flere enn meg lurer. :) Jeg skal i hvert fall tilbake, og har planer om å sjekke ut lunsjen en dag!


#21

Amelie sa for siden:

Har de lavkarbo alternativer også, tro? :hyper:


#22

ingling sa for siden:

Jeg tror kanskje ikke det altså, fokuset deres er på naturlig glutenfritt, ikke så mye på andre hensyn. Men jeg vet ikke jeg, er glutenfritt mer lavkarbo? Kan ikke så mye om det. ;)


#23

Kanina sa for siden:

:hehehe: Glutenfritt er ikke mer lavkarbo, nei. Hvis man skal ha lavkarbo-mat, er det nok bedre å dra et sted hvor man kan få naturlig lavkarbo-mat, som salater, og varmretter. Ikke i et bakeri.


#24

Kanina sa for siden:

Jeg synes forresten brødene derfra var fantastisk gode! Jeg har vendt meg til bokhvetesmaken etterhvert, og i grovbrød er det en fin smak synes jeg nå. Før syntes jeg det var litt beskt, og mannen min kan ikke fordra jyttemel-pannekaker. I alle fall, jeg kjøpte grovbrød, og et tomat- og urte-brød, som smakte helt nydelig. Sistnevnte var gårsdagens da jeg kjøpte det, men jeg skar det opp og la i fryseren, og nytint var det som nybakt likevel. :D Og begge brødene var mettende! :D


#25

ingling sa for siden:

Det var det jeg også trodde. Måtte bare spørre sånn helt for sikkerhets skyld ;) Det er et bakeri for dem som må eller ønsker å spise glutenfritt, that's it. Med bonusen at de har noe som også er melkefritt. Det er fantastisk i seg selv, spør du meg!


#26

ingling sa for siden:

Så bra! Jeg kjøpte tomat- og urtefoccaciaen fersk, og frøs ned noen biter for å ikke spise hele greien i en omgang. :D Tok opp igjen i går, og det var like godt, gitt. Jeg skal prøve grovbrødene også, måtte starte i det små siden det koster litt.. Knekkebrødene er også veldig mettende, veldig deilig! Jeg driver og sender familiemedlemmer, venner og kolleger dit nå og håper de holder det gående. :D


#27

Dragen sa for siden:

Vi har vært der. De hadde en slags melkefri kake, den var stappfull av appelsinbiter. Ungene var ikke veldig imponerte.

Temmern var ikke veldig imponert over brødet, som inneholdt så mye gjær at det bare var spiselig første dagen.

Veldig synd, for vi hadde store forventninger. Men vi skal nok prøve igjen.


#28

Kanina sa for siden:

Det er absolutt best når det er nytint, altså. Det samme gjelder alle andre glutenfrie brød jeg har smakt noen gang.


#29

ingling sa for siden:

Så kjipt, da kan ikke jeg kjøpe brødet deres :( Tror ikke det kan ha vært så mye i focacciaen, for jeg reagerte ikke på den. Men blir ikke alt glutenfritt brød fort tørt, så det må fryses ned i skiver og heller tines en og en skive av gangen?


#30

ingling sa for siden:

Synd at dere ble skuffet, forresten. Håper det går bedre neste gang. :)


#31

Dragen sa for siden:

Det gjør det sikkert.

Vi pleier ikke å fryse glutenfritt brød. Vi (les: Temmern) pleier å bake selv, og så har vi jo to som spiser av det.


#32

ingling sa for siden:

Ja, da går det litt mer unna. Jeg baker selv, men det er jo bare meg som spiser det, så da fryser jeg ned, aller helst i skiver. Mine glutenfrie brød er bare ikke sånn kjempegode enda, men jeg lærer. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.