Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Første matkurs hos Mim!

#1

Skilpadda sa for siden:

Da er første kursdag godt i gang, og vi kan rapportere om upåklagelig engasjement, godt humør og veldig god mat. Tinetoff er stueansvarlig (hva nå det måtte bety), og jeg har prøvd å ta mitt ansvar som vinsjef så alvorlig som mulig.

Kursdeltagerne er Divine, Honeybunny, Carrie, Sannemor og Koma, og så langt har de laget (og vi fått servert) middagspai med bacon, ost og grønnsaker, og indisk gulrotsuppe med linser og koriander. På komfyren står en vichysoisse på vent, på benken står det nybakte brød og i ovnen står en blåbærkake. Eplekaken er under utarbeidelse, og det samme gjelder spaghettigryten. Vi har masse rødvin og kaffe, ute laver snøen ned, og det dufter deilig i hele leiligheten.

Bilder og oppskrifter, og sikkert også videre stemningsrapporter, vil komme etter hvert. :)


#2

Filifjonka sa for siden:

Å, det høres kjempekoselig ut. :)
Og masse deilig mat! Og snø!?

Kos dere masse og hils den stueansvarlige og andre kjente. Er litt spent på hva stueansvaret går ut på.


#3

Toffskij sa for siden:

Jeg er temmelig sikker på at det betyr å sitte i sofaen, drikke rødvin, skravle og bli servert masse deilig mat. :D

Noen har dessuten koblet Mims høyttalere. Rett skal være rett.


#4

Inagh sa for siden:

Det hørtes veldig hyggelig ut - og jeg antar dere koser dere nøyaktig like mye som det høres ut til!


#5

Filifjonka sa for siden:

Stueansvarlig hørtes ut som en grei jobb. :)


#6

Divine sa for siden:

Jeg kjenner at jeg har litt for mye rødvin innabords til å klare å formulere meg så veldig klart. Schål!

Veldig hyggelig kurs. Masse koselige mennesker og steingod mat. Også har jeg plukket opp et og annet ultranyttig husmortips. Vi har hittil spist pai og asiatisk suppe. Nå står pastagryte, ferskt brød, blåbærkake og eplekake på tapeten. Jummi. :lykkelig:


#7

Pamina sa for siden:

Gleder meg til jeg skal på kurs en gang i framtiden. Dette hørtes virkelig koselig ut. Dagen i dag er som skapt for matlaging og vindrikking.

Kos dere videre og skål og kos dere med mat og vin.


#8

LaLuna sa for siden:

Å, så koselig det høres ut!
Er ørlite misunnelig nå, kjenner jeg. Har vært alene med guttene i hele dag, og fordi Ola har litt feber har vi vært innendørs hele dagen. Laaaaaaang dag.
Tror det blir et glass rødvin straks Jubalong begynner. Og etterpå kan det til og med hende jeg ser på Grand Prix. Føler for å lide litt i stillhet nå, så da passer det bra.

Kos dere videre på matkurs!! :)


#9

Irma sa for siden:

Høres deilig ut! Kos dere. :)


#10

Canisa sa for siden:

Kos dere masse!


#11

Eia sa for siden:

Kos dere! Jeg kjenner jeg er ørlite grann misunnelig, men det blir vel ei råd for meg med, en gang. Neste kursåpning for langveisfarende, kanskje.

Ellers kan dere VELDIG gjerne legge ut oppskriften på den indiske gulrotsuppen ... :sikle:


#12

Vimsen sa for siden:

Jeg finnes ikke misunnelig.

Kos dere!x


#13

amo sa for siden:

Høres ut som dere har det "shempekoschlig" . Kos dere videre.:klemme:


#14

Mandarin sa for siden:

Så suverent!:D
Tinetoff har inntatt en krevende og viktig oppgave forstår jeg.,med Skilpadda hakk i hel :fnise:

Dette gleder jeg meg virkelig til å få se bilder fra! Får vi oppskrifter også?

:sparke: ikke misnunnelig i det hele tatt


#15

Kaz sa for siden:

Så koslig! Kos dere masse. :)


#16

gullet sa for siden:

Det høres godt ut :fysenpånoegodt:


#17

LilleT sa for siden:

Åh, så koselig det høres ut! :)


#18

Claire sa for siden:

:mumle:

Kos dere videre.


#19

GinaK sa for siden:

Så hyggelig da. Kos dere masse. Ikke at det kan sammenlignes på noe som helst måte men nå skal vi kose oss med vafler, store og små. :D


#20

Shakira sa for siden:

Kos dere masse.


#21

cilen sa for siden:

Høres kjempekos ut! Gleder meg til bildene kommer.


#22

Ru sa for siden:

Kos dere! Venter spent på neste rapport!


#23

Bequita sa for siden:

Ah, det høres herlig ut! Kos dere masse! :D


#24

safran sa for siden:

Jeg finnes ikke misunnelig. Neida. :sur:


#25

AprilRyan sa for siden:

Så koselig det høres ut. :)


#26

Nenne sa for siden:

Det høres ut som om dette svarte til forventningene synes jeg. :)


#27

Alexa sa for siden:

Åh, dette hørtes helt fortreffelig ut! Håper jeg får plass på et av de senere kursene! :)

Så digg mat har jeg nesten ikke hørt om engang!


#28

Hønni sa for siden:

Eia var jeg der!


#29

Estrella sa for siden:

Høres deilig ut. Kos dere videre. :)


#30

carolin sa for siden:

Hørs ut som dere får en kjempe koselig kveld. Håper vi får se noen bilder etter hvert.


#31

Candy Darling sa for siden:

Å, det høres perfekt ut! Nå er dere vel godt nede i rødvinen, så kos dere og ta et glass for meg også! :mutters alene: :leppe:


#32

TGM sa for siden:

Det hørtes veldig bra ut.
Gleder meg til neste rapport.


#33

Mandarin sa for siden:

Så moro. Kjente dere hverandre fra før?


#34

Senna sa for siden:

Gleder meg masse til å se bildene (ikke misunnelig i det hele tatt nei...)

Kos dere videre (om dere er "still going strong")


#35

LilleLeo sa for siden:

Så kjekt!! Håper dere koser dere masse, og jeg finnes ikke misunnelig!


#36

nolo sa for siden:

Det høres ut til å være en suksess, ja! Gleder meg til bilder, og gleder meg til det er min tur.:jupp:


#37

Kirsebær sa for siden:

Jeg kunne godt ha hatt Tinetoff sin jobb :nemlig:

Jeg skulle nok ha vært der. Kirsebær kan brukes til mangt. :nemlig:


#38

Canisa sa for siden:

Vi får være ekstra snille, så kanskje Mim setter opp et kurs for oss som bor nord for Sinsenkrysset også.:nemlig:


#39

Kaprifol sa for siden:

Dette høres så hyggelig ut! Kos dere masse med godsakene! Gleder meg til å få lese mer om hva dere har laget og mesket dere med.


#40

MissS sa for siden:

Jeg kan bare bekrefte at Mims matkurs er en suksess! Jeg er endelig skikkelig husmoremne! :rørt: Mannen min er henrykt over alt jeg har lovet å servere han! :knegg: Kjempegod mat med masse hyggelige damer, kan det bli bedre? :glis:

Tusen takk for i dag! :blomster:


#41

Divine sa for siden:

Puh! Endelig hjemme etter en strabasiøs tur til fots og med t-bane, tog og taxi. Jeg er ennå stappmett etter all den gode maten og synes hele dagen var fortreffelig.

Også var det jo uhyrlig gøy å møte nye personer. Carrie, Koma, Sannemor og Honeybunny var alle helt nye ansikter for meg. Koselig å møte dere, jenter. :klemme:

Og ellers en takk til vertinnen, vinsjenkeren og selskapsdamen.


#42

Azi sa for siden:

Gleder meg til bildene! Og ja finnes ikke misunnelig! :P


#43

Elisabet sa for siden:

Høres ut som dere har hatt en flott, mettende og lærefull dag. Vil gjerne se bilder. :D


#44

Heiko sa for siden:

Åh; det hørtes ut som en deilig dag! :ja: Vil se bilder, takk.

:misunnelig:


#45

Canisa sa for siden:

Vi er mange som "køer" på kurs og koz. Bilder OG oppskrifter er påkrevd!


#46

Mams sa for siden:

Det høres ut til at dere har hatt en aldeles strålende dag.


#47

Sulphur sa for siden:

Dere er jammen heldige. :)
Nå ble jeg sulten!


#48

Skilpadda sa for siden:

Vin- og kameraansvarlig er nå vel hjemme igjen, og jeg vil si at kurset forløp meget bra. :) Det var god mat, ganske mange retter, og godt balansert mellom å være litt annerledes enn det vi pleier å spise, men ikke spesielt komplisert eller med "rar" smak. Veldig bra siktet inn på å inspirere til å prøve å lage nye retter, tror jeg.

Kursdeltagerne byttet på kjøkkentjeneste, og de som hadde laget de enkelte rettene informerte oss om hvordan dette hadde foregått mens retten ble spist. De som ikke var på kjøkkenet, satt i stuen sammen med de to ikke-matlagende medhjelperne, som altså var Tinetoff og meg, og vi to synes i alle fall det var en strålende måte å tilbringe en dag - bare sitte og skravle og drikke vin og spise mat etter hvert som den ble ferdig! Og så kunne vi naturligvis rusle ut på kjøkkenet innimellom og lære litt vi også.

Vi ser nå frem til at Toffemannen lager noen gode evalueringsskjemaer til oss, så vi kan få grundige og kvalitetskontrollerte tilbakemeldinger fra deltagerne til å utvikle konseptet videre med. :nemlig:

Jeg tok en del bilder, så dere skal i alle fall få se maten. (Om noen minutter.) Jeg regner med at Mim eller en pliktoppfyllende elev poster oppskriftene etter hvert.

Tusen takk for en på alle måter fin og hyggelig dag, Mim! :klem: Og takk for en flott dag også til stueansvarlig og til alle deltagerne - det var veldig hyggelig å treffe dere jeg ikke hadde møtt før, og som alltid veldig gøy å treffe Toffen og Divine. :)


#49

Toffskij sa for siden:

Det var en veldig hyggelig ettermiddag/kveld, og maten var aldeles nydelig. Jeg falt kanskje særlig for den indiske gulrotsuppa med linser. Den skal lages her i gården også. :nam:


#50

Nabojenta sa for siden:

Æææh! Slutt å kjadre! GI MEG BILDER!!! :D


#51

mumrik sa for siden:

Bilder av maten? Jeg vil se Carrien min! :blafre:

... og dere andre også, selvfølgelig.


#52

Tjorven sa for siden:

Jeg kan egentlig lage mat, men det hørtes ut som en utmerket måte å tilbringe en snørik lørdag på.


#53

Canisa sa for siden:

Ikke sant? Vin, flotte jenter (damer for dere som vil titteleres som det) og god mat ... Hvem ønsker noe mer av en lørdagskveld.

Jo, en kjekk mann som venter hjemme, kanskje?


#54

Skilpadda sa for siden:

Såsåså! Må jo plukke ut og redigere litt først. Her er bilder:

Mims middagspai, med bacon, løk, spinat, brokkoli, egg, ost og cherrytomater, og smågrov paideig med Kesam.

Her står suppeingrediensene og koker.

Gulrotsuppen stavmikses (etterpå ble de kokte linsene blandet i) - og så ble den garnert med koriander før servering. Nybakt brød til avkjøling (og Nigella-ting lekkert dandert i bakgrunnen :D) Eplekake, klar til steking Og her hakkes gulrot og selleri til spaghettigryten.

Flere bilder følger.


#55

Skilpadda sa for siden:

Vichysoissen (fint ord for jevnet potet- og purresuppe; enkelt og veldig godt!) til venstre, og den ferdige spaghettigryten til høyre. (Pastavann på bakerste plate.) Blåbærkake under steking - og etter steking. Den ble servert med vaniljekesam. (Det ble eplekaken også.) Det var veldig godt. Vaniljeis vet noen av oss av erfaring er nydelig til denne kaken, og vanlig pisket krem vil sikkert også fungere strålende. Begge kakene etter at vi hadde forsynt oss. (Litt igjen til Mims Kjære og Lille i morgen, med andre ord, som kompensasjon for at vi monopoliserte både Mim og leiligheten i hele dag!)

#56

Skilpadda sa for siden:

Så det var det dere fikk fra meg. :) Bilder av kursdeltagerne venter jeg med til de evt. har sagt at det er OK å legge dem ut.


#57

Nabojenta sa for siden:

Ååååååh! Nå ble jeg sulten! Fy søren så lekkert det så ut!


#58

AprilRyan sa for siden:

Det så knallgodt ut. Dere må jo ha blitt stappmette.


#59

AprilRyan sa for siden:

Og skikkelig lekkert kjøkken!


#60

Canisa sa for siden:

Åhh, Mim må bare sette opp flere kurs altså!streng

Maten så lekker ut!


#61

Carrie sa for siden:

Takk for en hyggelig dag og kveld. Veldig hyggelig å treffe så mange hyggelige, ukjente damer :)

Jeg fikk med meg noen verdifulle tips som skal prøves ut i praksis her hjemme. Blant annet må man måle temperaturen på vann nøyaktig til 37 grader på et steketermometer når man baker brød :nemlig: Og det skal være 300g fint mel til 700g grovere. Frø og korn kan slumses. 200 grader er en steketemperatur som fungerer til alt. Ingredienser bør veies fremfor å måles opp i antall desiliter. Suppe moser man med stavmixer, og paideig skal vente i fryseren.

Ellers må man passe seg for ikke å velte og knuse (ble det riktig?) vannglass når man skal ta bilder av 7 ivrige FP damer foran datamaskinen. Beklager Mim :flau:

Takk til Mim for en lærerrik og hyggelig dag! Og takk til dere andre også! :klemme:


#62

Skilpadda sa for siden:

Vi spiste det jo over en periode på omtrent 6 timer, så det gikk i grunnen veldig greit. :) Vi ble enige om at paien kunne regnes som lunsj, så var suppene og pastagryten middag, blåbærkaken dessert og eplekaken var kake-til-kaffen. Da høres det ikke fullt så overdådig ut. ;)


#63

Nabojenta sa for siden:

Det bildet gleder jeg meg til å se! :D

#64

Skilpadda sa for siden:

Man må prøve å huske å ikke velte og knuse, ja. :D (Ingen treff uten spissfindige grammatikkdiskusjoner!) Men dersom man absolutt skal velte og knuse, så bør man i det minste sørge for å velte det ene glasse på bordet som det er vann i, og ikke rødvin. Så jeg synes du kan være ganske fornøyd. :riktig:


#65

Canisa sa for siden:

Er det gramatisk rett? Jeg aner ikke - derfor spør jeg.lærevillig


#66

Candy Darling sa for siden:

Fillern, jeg ble sulten. :tusler ut til den siste biten pizza fra i går. Hjemmelaget fra grunnen med grov bunn, selvsagt:


#67

Candy Darling sa for siden:

:rofl:

Sorry, Canisa, ikke vondt ment. Men du snakker til Ms. Flisespikker, tross alt.


#68

Nenne sa for siden:

Det ser ut som om det var all mulig anledning til å kose seg i dag ja. :)


#69

Carrie sa for siden:

Man må innrømme sine feil før andre overdriver dem... ;)


#70

Skilpadda sa for siden:

Det er i hvert fall usedvanlig pinlig hvis Tinetoff nå påpeker at eksempelet mitt faktisk er feil. :o Men jeg er ganske sikker på at det er riktig - vi hadde en liten gjennomgang (på oppfordring, for all del) av akkurat den og-/å-regelen mot slutten av dagens kurs. (Dagen er ikke helt den samme uten litt flisespikking.)


#71

Canisa sa for siden:

:dulte:
Men seriøst er det en regel for det ...? Jeg mener jeg vet at det skal være å foran første verbet, men når man har tre verb i infinnitiv (?) er det en regel for at de to første skal ha å mens det siste skal ha og????


#72

Canisa sa for siden:

Fikk ikke "dulte-prikket" deg Scarlett!:slengkyss:


#73

Skilpadda sa for siden:

Vanligvis er det slik, men det er ingen absolutt regel om det der. Det kommer an på setningen. Det skal være "og" mellom verbene hvis de er sidestilte: "jeg vil hoppe og danse". Men hvis jeg sier "jeg vil prøve å hoppe", så skal det ikke være og, for jeg skal jo ikke både "prøve" og "hoppe" - jeg skal prøve å (få til å) hoppe. (Tinetoff hadde et ord for denne typen verb, men jeg husker det ikke.) Videre: "jeg har tenkt å begynne å prøve å hoppe" - igjen, jeg skal ikke gjøre alle disse tre tingene - "begynne" og "prøve" og "hoppe" - jeg skal ikke en gang begynne med å både "prøve" og "hoppe", jeg skal begynne (med) å prøve (på) å hoppe. Mens det derimot vil hete "jeg har tenkt å begynne å prøve å hoppe og danse" - for "hoppe" og "danse" er to ting jeg begge har tenkt å begynne å prøve på.


#74

Koma sa for siden:

Jeg må bare si tusen takk for en hyggelig dag/kveld! Det var over all forventning. Det var både lærerikt, inspirerende og hyggelig med matkurs :) Mitt håp og primære mål for å melde meg på, var å bli få input til å lage mat selv, uten så mye hjelp fra Toro/Knorr. Det har absolutt blitt innfridd. Jeg har gitt samboer referat, og han gleder seg vilt til jeg skal diske opp med hjemmelaget mat. Ikke bare i helgene, men også som hverdagsmat :jupp:
I tillegg har jeg plukket opp mange av madamens generelle tips mtp. økomat, kokkeknivføring(!) m.m.
Jeg har også fått oppklart noen grammatikkregler. Jeg som ellers synes at jeg skriver perkfet :)

Særlig tusen takk til Madam Mim, som utmerket lærer og vertinne:tilber: Som jeg har sagt før; ett utrolig flott og hyggelig tiltak :)

Divine, Carrie, Honeybunny, Sannemor, Tinetoff og Skilpadda; tusen takk for hyggelig samvær :)

Jeg kom trygt og greit hjem her for en times tid siden; blå rundt munnen var jeg. Om det skyldes kuldegrader, blåbær eller portugisiske fristelser vites ei ...


#75

Canisa sa for siden:

Det er sent, men jeg tror jeg skjønner hva du mener!:nikker:


#76

Rug sa for siden:

Det så deilig ut! Blir ikke lei meg dersom Mim har lyst til å legge ut oppskrifter - såpass mange av tidligere publiserte oppskrifter har man prøvd at dette nærmest garantert faller i smak hjemme hos oss.

(Nei, Mim, det var ikke bare smisking for å få oppskrift, jeg bare benytter anledningen til å si tusen takk for mange gode oppskrifter og råd som jeg virkelig har hatt god nytte av!)


#77

Koma sa for siden:

Flisespikking liker vi :)
Jeg må jo bare bite i støvet, og innse at min norsklærer på barneskolen drev vranglære. Jeg må også gi en uforbeholden unnskyldning til en bruker på NM, hvor jeg var så snill at jeg påpekte hennes og/å-feil som nå viser seg å være korrekt. :o


#78

LilleLeo sa for siden:

Det så jo bare utrolig godt ut, det dere lagde og spiste!!


#79

Azi sa for siden:

ÅÅ så masse lekkert mat. Nå ble jeg jammen sulten!


#80

Filifjonka sa for siden:

Herlig mat, nydelig kjøkken med Nigella-saker, og flott benkeplate! (Helt lik som min!) ;)


#81

Ru sa for siden:

Masse lekker mat å se ja!
Ser ut som et flott kjøkken, venter i spenning på flere bilder! ;)


#82

LaLuna sa for siden:

Signerer alt (nei forresten, jeg har ikke sånn benkeplate, men den var veldig fin!). Matkurs hos Mim later til å være en knall-idé.


#83

Hobbes sa for siden:

Jeg håper ikke dette nå er en lukket klubb for de som kun var der i går, men at det er håp for oss andre. :blafre: Dette hørtes jammen gøy ut. Mat og drikke i godt selskap er ikke å forakte.


#84

MokkMokk sa for siden:

Jeg trodde ikke det var lov å skrive å foran ikke, jeg?
At den rette måten å skrive denne setningen på, dermed blir "man må prøve å huske ikke å velte og knuse"? For det er jo ikke noe som heter "å ikke"? :undrer: Nå blir jeg vel skutt, men pytt. :fnis:

Forøvrig så maten vanvittig god ut, og jeg tviler ikke et sekund på at dere storkoste dere. :D


#85

Harriet Vane sa for siden:

Å ikke ville, å ikke skulle, å ikke sykle, men gå. Det er ikke IKKE som er verbet, men å'en står til verbet bak ikke. Som feks ville, skulle, sykle.


#86

Harriet Vane sa for siden:

Gulrotsuppe

1,5 liter vann
2 heliosbuljongterninger eller 1 ss buljongpulver
1 kilo skrellede gulrøtter i små biter
1 løk i små biter
1/2 rød chili

kok opp buljonen og ha resten av ingrediensene i, kok til det er mørt og mos med stavmikser. Smak til med salt.

150 g. røde linser kokes ved siden av og has i når suppen er ferdig. En neve hakket frisk koriander strøs over.

Spaghettigryte

2 gulrøtter deles i fire på langs og finhakkes,
2 stenger av stangselleri deles på langs og finhakkes
1 løk finhakkes
1-2 fedd hvitløk knuses og hakkes
300 g kjøttdeig

Alt brunes i litt olivenolje over middels varme, ha i 1/2 glass tomatpure 1 boks hermetiske tomater

krydre med brunt sukker (1/2-1 ss), salt, pepper, basilikum, evt oregano og merian. Jo lenger den koker jo bedre blir den. En dæsj rødvin skader ikke.
Serveres med spaghetti, og kanskje litt revet parmesan.

Samme oppskrift kan brukes som pizzafyll, pluss på ostesaus og pastaplater og ost på toppen blir lasagne.


#87

Harriet Vane sa for siden:

Brød

300 g hvetemel
500 g 4-korns bakemel fra Helios
200 g grovt rugmel
linfrø, sesamfør og gresskarfrø
litt salt
1 pk tørrgjær

Alt det tørre blandes, ha i 6-7 dl 37 C vann, kna til god deig som slipper bollen, la heve i en times tid.

Bak ut til to sprekkfri emner, ha i smurte former, la etterheve en liten time.

Stekes på 200 C 45-50 minutter.
Vichysoisse/ Purre og potetsuppe

1, 5 liter vann med buljongterning
750 g. skrellede poteter i små biter
1-2 fedd hvitløk
1 purre i små biter

Kok til alt er mørt og mos med stavmikser. Ha i 1- 1, 5 dl fløte tilslutt, smak til med salt og pepper.

Ekstra godt med småbiter av sprøtt bacon eller krutonger oppi.

Middagspai

150 g mykt smør
1 dl kesam
100 g hvetemel
150 g firkornsbakemel fra Helios
litt salt

Alt blandes og trykkes ut i paiformen. Sett paiformen i fryseren.

1 pk bacon i biter stekes i panne sammen med 1 løk, 10 champignoner delt i fire, 1/2 brokkoli (bare de små bukettene), 1 stor neve frossen spinat og mot slutten 1 paprika i strimler.

Ta ut formen av frysen, og forstek evt skallet i ti minutter på 200 C. Det gadd ikke vi, og bare fylte skallet med bacon og grønnsaker. 1 neve raspet gulost, 1 pakke fetaost
i små biter (alternativt annen type fetaost) skjæres i små stykker og legges utover paien, 4 egg og en "dæsj" (ca 1 dl) fløte og litt salt og pepper helles over fyllet. Legg på en neve cherrytomater delt i to. Paien stekes 20-30 minutter på 200 C. Server gjerne med salat.


#88

daffy sa for siden:

1 ss helios buljongpulver da, eller? Er det vanlig mengde hvis man bruker helios buljong som kraft i sauseoppskrifter etc?

Suppen ser deilig og sunn ut! Den skal jeg prøve i morgen! Hva heter merket/forhandleren av de røde linsene dere har brukt?


#89

Harriet Vane sa for siden:

Helios linser, men det er sikkert ett fett. Smak til med buljong, det passer sikkert til saus også.


#90

Toffskij sa for siden:

Det er en "regel" på linje med at man "ikke skal" begynne setninger med "men". Det er ikke noe som språkmyndighetene har sterke meninger om, siden det er helt vanlig i talt norsk å plassere "ikke" mellom infinitivsmerket og verbet (og å begynne setninger med "men"). Det er heller noe som henger igjen fra strenge norsklærere i gamle dager. :)


#91

livit sa for siden:

Fy for noen herlige matretter :nam: Blir skikkelig sugen her jeg sitter. Håper på å få innpass på ett av kursa for viderekomne etterhvert :jupp:


#92

TGM sa for siden:

Det så utrolig deilig ut.
Håper jeg får muligheten til å lære litt jeg også.


#93

MissS sa for siden:

Mim: har du oppskrift på det andre vi laget også? :måhainnmedtskjevettu:


#94

Doxa sa for siden:

Nam, det så godt ut.
Og hvilken vin ble servert?
Jeg har vært på vinsmaking i helgen og har fått diplom på at "jeg har utvist stor interesse for studie av vin, vinens historie og geografi og i særdeleshet for viner fra Burgund" :glis:
Kan tenke meg at det hadde smakt godt med en god rød Burgund til den paien.
:)


#95

Harriet Vane sa for siden:

Blåbærkake/Eplekake:

Grunnoppskrift:
125 g mykt smør
125 mel
125 g sukker
2 egg
1 ts bakepulver

(Vi brukte en firedobbel versjon av denne, og hadde 3/5 i en stor rund form og 2/5 i en liten springform)

Rør sammen alt med mikser til en lys kremete røre som smaker godt. Smør røren ut i formen.

Blåbærkake: Strø over alle blåbærene, rør litt rundt slik at noen er nedi deigen, stek på 175 C i 30 minutter, kjenn med pinne om den klisser eller slipper. Stek evt videre om den ikke er ferdig. Sjekk ofte.

Eplekake: Skrell to-tre epler, del dem i båter og prøv å få plass til så mange eplebåter som mulig. Stapp dem godt nedi deigen. Strø over brunt sukker, kanel og evt hakkede mandler.

Stekes som overfor.

Server med is, krem eller vaniljekesam.


#96

Polkadot sa for siden:

Den middagspaien så skikkelig god ut. Skal prøve den, altså!


#97

Camomilla sa for siden:

Gåtta banen!
Den gulrotsuppa skal prøves.


#98

Pope sa for siden:

Høres ut som en travel aften som besto av både faglig og sosialt innhold. De rettene så bare så fristende ut....

Divine: Når vi treffes, skal du servere noe av det? :p

Madam Mim: Er du fornøyd med deltagerne dine....? Og tør du å gjøre dette igjen? Ble det en suksess....?


#99

MokkMokk sa for siden:

Jeg er så gammel at jeg har rukket å komme borti noen slike, skjønner jeg. :D


#100

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med deltagerne, de var blide, motiverte og hyggelige. Jeg tør gjøre dette igjen, og føler kurset i seg selv var en suksess. Men om det virkelig blir en suksess vet vi egentlig først når deltagerne har laget rettene, blitt inspirert til å eksperimentere videre osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.