Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskemiddager

#1

Benzo sa for siden:

Vi varierer altfor lite når det kommer til fiskemiddager, det blir stort sett laks i ovnen, fiskekarbonader eller fiskesuppe. Så, kom med din favorittoppskrift!


#2

Blåbær sa for siden:

Isets fiskegryte
200 gram sei per person, i store terninger
2 store purreløk i ringer/hakket
1/2 - 1 pose gulrøtter, skrelt og i skiver
1 beger rømme
Salt, pepper og smør
Ha 2 stoore klatter smør (150-200 gram) i en gryte. La det smelte litt, og legg purren oppå. Legg seien oppå purren, og topp det hele med gulrot-skivene. Smør hele begeret med rømme utover gulrøttene, ha på litt salt og nykvernet pepper og legg lokk på.
La det surre på middels varme i vel en halvtimes tid, til gulrøttene er møre.
Rømmen, smøret og kraften fra grønnsakene lager en utrolig deilig saus.
Server med kokte poteter.
(Jeg bruker ikke så mye smør, også smuldrer jeg oppi en terning fiskebuljong)

Ovnsbakt laks med pesto og rømme (Iset)
4 ark alm.folie
4 laksestykker
1 ss pesto og 2 ss rømme per pakke
toppes med litt salt og masse sitronpepper.
Steikes i ovn eller på grill i ca 20 min.

Panert rødspette

Seibiff med masse steikt løk

Meksikansk rekegryte
2 løk
1 grønn paprika (jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200 g)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (jeg bruker halvt Heinz chilisaus og halvt en sterk en)
2 dl husholdningsfløte (jeg bruker 3)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (jeg smaker til, og har sikkert 1 ts)
2 1/2 dl langkornet ris (jeg koker 3-4 porsjoner ris til to stk)
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose nachos
revet ost

  1. Skrell og hak løken. Skyll og rens paprikaen, og skjær den i strimler. La soppen renne av (jeg bruker av og til fersk sopp).
  2. Smelt smør eller margarin i en lav, vid kjele. Tilsett løk og sopp. Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over, og rør om. Rør inn paprika, chilisaus, fløte, salt og krydder. La retten koke uten lokk i 8-10 min.
  3. Kok opp vann i en kjele. Tilsett ris og presset limesaft. La risen koke til den er ferdig.
  4. Tilsett reker, appelsinjuice og vann i gryten. Kok opp. Ha i rekene helt på slutten, la dem bli gjennomvarme. Ikke kok for lenge, de blir fort seige.
  5. Legg nachos utover et stekebrett, dryss over revet ost, og hiv inn i ovnen på ca 250 grader, da tar det bare et par minutter før osten er smeltet.
  6. Legg rekeretten på et serveringsfat med risen ved siden av. Pynt med lime, og server straks.

Krepsehalesuppe

Deiligfisk (Mim)

400 g. frossen sei/torsk
1/4 pk frossen spinat has i en ildfast form
i blenderen kjører man:
1/2 beger matfløte
bladpersille
timian
basilikum (eller hva man har for hånden av friske urter)
1 fedd hvitløk
1/3 chili
salt og pepper

hell over fisken/spinaten og strø ost over over.
Stekes i ovnen på 200 C i 35 min.

oppskriftet kommer


#3

Mjau sa for siden:

Her blir det ofte fisk bakt i folie sammen med litt smør, løk og gulrøtter, eller det vi måtte ha av grønnsaker.

Hjemmelaget fiskegrateng er også godt, selv om jeg aldri lager det selv da.
Fiskeboller i hvit saus og.


#4

Benzo sa for siden:

Takk Blåbær, mye snadder der. :nam:


#5

Storm sa for siden:

Jeg vet det er å banne i kirken, men jeg nevner denne slageren allikevel siden det er en av ytterst få fiskeretter begge barna mine elsker:

1 pose Lofoten fiskesuppe (Toro)

  • tilberedes med litt ekstra væske enn det som står på pakningen, inkludert et par dl matfløte

Kokes med gulrøtter og brokkoli i små biter. Mot slutten har jeg i fisk i terninger (ofte laks eller torsk) og lar det trekke. Helt på slutten har jeg i masse reker og kanskje en klatt lettrømme.


#6

Kahlan sa for siden:

4-5 tomater og 1 purre surres i ca 1 dl fiskebuljong. Tilsett chili om du vil ha det ekstra sterkt. Salt og pepper. Legg i torskebiter og la det "koke" til fisken er klar. Server med poteter.


#7

Beathe sa for siden:

Røkt kolje med kokte poteter og gulrøtter, smeltet smør med hardkokt hakket egg.
Favoritt hos store og små her i huset.


#8

Crimina sa for siden:

Favoritten til barna og jeg må være laksefilèt, potet og gulrøtter innepakket i aluminiumsfolie. Og fiskekrydder. Står og godgjør seg i ovnen 1-2 timer på 170 grader.


#9

Jaria sa for siden:

Krydre laksefileter med sitronpepper, og stek i pannen. Hell over en boks craime fraiche og to skjeer soyasaus, og la det hele surre noen minutter. Serveres med poteter og agurksalat.


#10

Fantomann sa for siden:

Jeg bruker å gjøre som MinaX, suksess hver eneste gang! Lett og kjapt å lage er det også.


#11

Kirsebær sa for siden:

Enkel fiskegrateng.

Fisk, pasta, gulrøtter, hvit saus, og sånn strø på toppen, schmack inn i ovnen og ferdig mens du gjør andre ting.


#12

ingling sa for siden:

Jeg lager ofte wok med laks eller torsk, masse grønnsaker, chili, hvitløk, div krydder (karri, koriander, etc.) og kokosmelk. Ellers har en gryte med torsk, mange av de samme krydrene, havrefløte og spinat, erter, eller hva en nå (eller ungene) liker, servert med dhal og ris, blitt populær her i det siste. Vet ikke hvor godt sånt fungerer med barn, da. En kan jo roe ned på chilien. :D En annen god gryte er med torsk eller sei, 1 boks tomater, løk, hvitløk (hvis en vil), "provencekrydder", salt og pepper, veldig enkel og grei og god med brød eller ris til eller for seg selv. Ymse av mine fiskevarianter kan du se her.



#14

rajraj sa for siden:

Laksefileter i wrap med salat, grønnsaker og rømmedressing. :nam:

Makrellfileter, tomatsalat, rømme og poteter.

Juksebacalao: Seifilet i terninger, trekkes i godt krydret og saltet tomatsaus av hakked løk, hermetiske tomater og -puré. Ha i noen klunker olivenolje og sorte oliven og server med godt brød og salat.

En blokk frossen torsk legges i ildfast form. Hell over et beger creme fracihe, 1 dl vann, en buljongterning og hakkede rotgrønnsaker. Stekes i 40 min på 200 grader, cirka. Hvis du vil ha fest slenger du noen baconskiver på toppen når det gjenstår cirka ti minutter av steketiden.


#15

Ine sa for siden:

Er det fryst laks du mener her Brenda? Tint laks blir vel veldig tørr etter 1-2 timer? Ganske så jomtrentlig steketid også da ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.