Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på cookies som ikke blir "harde/sprø"

#1

Erica sa for siden:

Jeg er på jakt etter cookies-oppskrift som ikke blir sprø som småkaker, men mer seige/myke. Noen som har?
Ekstra fint om de er uten egg, da minsten fortsatt har et snev igjen av eggallergien sin.



#3

Erica sa for siden:

De så jo gode ut, og med et slikt morsomt navn må jeg jo bare prøve dem. Tusen takk for tips.:)


#4

mkj sa for siden:

Kolakaker er også uten egg, og de er sprø og myke på en gang. Mer myk om de er litt lite stekt og mer sprø om de er litt hardt stekt. Når de er helt perfekte er de godt stekt i kanten og myke mot midten. Og den oppskriften som har vært oppe her inne med en halv boks sirup gjør at de blir seige også.


#5

Erica sa for siden:

Kolakaker har jeg bakt, men mine ble ikke særlig seige. Men de er gode da.


#6

Esme sa for siden:

Disse cookiesene fant jeg oppskriften på siden av en kjekspakke og de er sinnsykt gode (jeg driver og forspiser meg på dem nå faktisk), litt seige/myke og så er de uten egg:

Havrekjeks fra pakke (ca 20 cookies)
210 g Hvetemel
210 g Havregryn
145 g Smør, romtemperatur
55 g Brunt sukker
90 g sukker
2 ts Bakepulver
½ ts Salt
2 ss lys sirup
110 g Rosiner, hakket
75 g Tranebær, hakket
½ dl Vann

Bland mel, bakepulser, smør, sukker havregryn og salt så det blir som små brødsmuler. Tilsett så sirup, tranebær rosiner og vann og bland sammen til en deig
Rull deigen forsiktig i en lang rull eller i flere små, ca 5-7 cm i diameter. Legg deigrullene i kjøleskapet i 30 min. Skjæør deigen i skvier ca 1 cm tykk og legg skivene på en plate med bakepapir
200° ovn, senk så temp til 175° og stek cookiene i 10-15 min midt i ovnen. Avkjøles på en rist

OBS: Jeg stekte ikke på varmluft og da måtte de stå i 20 minutter, da ble de helt perfekte. Oppbevarer dem i en kakeboks.


#7

Filifjonka sa for siden:

Åh, så smart med cookies uten egg! Takk! :)


#8

Erica sa for siden:

Esme: Tusen takk, skal prøves ut. Fant du den på de tranebærkjeksene som selges i litt sånn "luksuspakke" - store kjeks i plastbeger? De kjeksene er jo gode, så hvis disse er hjemmebakt og enda bedre, så må jo disse være knallgode. :cool:


#9

Esme sa for siden:

Ja! Akkurat dem! Og jeg synes de hjemmelagde ble litt bedre. Tut og kjør!


#10

Erica sa for siden:

De så gode ut, men barna her er ikke glad i hverken m&m's eller nonstop. Men kanskje kan man bytte ut med noe annet.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Du kan bytte dem ut med feks. hakket sjokolade eller kanskje rosiner.


#12

Che sa for siden:

jeg skal bake m&m cookiesene til jul - med hvit og mørk sjokolade og evt hasselnøtter. overkill for christmas


#13

Che sa for siden:

mugner ikke brødskiva da?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Tror skiven blir mer som en kavring til slutt pga. at fuktigheten trekkes ut, er det ikke sånn?


#15

Joika sa for siden:

Cluet er visstnok å ha sirup i (for at de skal bli seige)... har jeg hørt.


#16

Maxine sa for siden:

Disse blir passe myke, litt sprø i kantene ;)

200 g smør
1 dl sukker
2 dl brukt sukker
3 egg (M)
1 ts natron
1 ts vaniljesukker (stor teskje brukte jeg..)
3 dl hvetemel
4 dl havregryn
Sånn ca 300 g sjokolade / nøtter / mandler e.l.
(Jeg brukte 150 g mørk sjokolade, litt hasselnøtter, litt mandler og litt valnøtter).
Pisk mykt smør sammen med sukker, tilsette eggene ett om gangen. Pisk deretter inn resten til det blir en jevn røre, sjokoladebiter osv til slutt.
Sett små topper på plate, beregn litt avstand mellom hver (jeg bruker 12 pr stekebrett. Ei stor teskje røre per cookie). Stekes ved 175 grader til de er gyldne. Avkjøl litt før de legges over på rist. Blir ca 60 cookies av denne oppskriften.


#17

Inka sa for siden:

Haha, jeg tenkte på cookies som informasjonskapsler, så jeg stussa noen sekunder over denne overskrifta. :knegg:


#18

Joika sa for siden:

Jeg laget kjempegode og seige triple chocolate chip cookies nå, og de ble kjeeeeeeeeeeempegode!!! deler

Oppskriften er denne:

Ingredienser:

																</strong>150 g smør

150 g lyst brunt sukker
1 vaniljestang
1 stort egg
3 ss lys sirup
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
225 g hvetemel
100 g melkesjokolade
100 g hvit sjokolade
100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:

																</strong>Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn frøene fra vaniljestangen og egget. Rør i sirup og kakao. Sikt mel og bakepulver og bland i så du får en jevn deig. 

Hakk opp sjokoladen i passe store biter og bland inn i deigen til slutt.

Del deigen i 30 like store biter og form til kuler som legges på stekeplater dekket med bakepapir. Beregn godt avstand mellom kakene, for de flyter utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.


#19

Che sa for siden:

"Verdens dyreste cookies" som kokosbolle har lagt inn her, er altfor gode - helt perfekte, men med egg da...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.