Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg - en kjerring: trenger tips om brodder

#1

Pelle sa for siden:

Jeg er lei av å gå på glatta i gravid tilstand. Nå skal jeg kjøpe meg brodder. Tenkte slikt sikkert fantes på Clas Ohlsson, men fant det ikke i katalogen.

Hva slags brodder er bra og dårlig?
Hvor får man kjøpt det billig?
Enkle og ta av og på?


#2

Teofelia sa for siden:

Jeg kjøpte mine på skobutikk (Eurosko). Jeg har to par av den typen som man "trer på" skoene slik at de sitter festet i tuppen og i sålen. Jeg har et par med dype brodder, til skikkelig isføre og et par med små brodder til litt-glatt-føre. De med små brodder er best å gå med, men fungerer dårligst.


#3

Frøydis sa for siden:

Mine er kjøpt på apoteket.


#4

Pelle sa for siden:

Hva koster slikt kjerringutstyr?
Jeg begynner å bli gammel og praktisk på mine eldre dager, det er sikkert og visst.


#5

Pingis sa for siden:

Godt det er flere som lytter til sin indre gamle dame! Jeg har gått for disse.


#6

Tangina sa for siden:

Jeg liker de som ligner på denne:

Har kjøpt mine bl.a. på Eurosko.


#7

Esme sa for siden:

:juhu:

Medkjerring her, vi flytter straks til by som er beryktet for holkeis og jeg runder snart inn i 3. trimester.

Jeg aner ikke om disse er bra, jeg synes de så veldig praktiske ut så jeg skal kjøpe slike:

De finnes på g-sport, xxl og slikt.


#8

Frøydis sa for siden:

Disse har jeg. Geniale, enkle å ta på og kostet ca 100 kroner. Passer alle skoene jeg har brukt de på.

#9

Teofelia sa for siden:

Pris husker jeg ikke helt. Under 200 kr pr. par, tror jeg.

Jeg kjøpte dem da jeg var gravid, men bruker dem fortsatt når det er skikkelig glatt, siden jeg har en del bratte bakker på vei til jobb.


#10

Esme sa for siden:

Oh, du har kjøpt dem jeg tenkte på. Hvordan er de? Er de bra? De sier man kan jogge på dem så da er vel temmelig robuste og man kan gå raskt i hvert fall?


#11

Teofelia sa for siden:

Jeg har de som Freya og Tangina viser, men begge to har en tendens til å falle av, så jeg hadde nok valgt Esme/Pingis-varianten i dag, hvis de fungerer.


#12

Pingis sa for siden:

Jeg har bare rukket å bruke de Esme har bilde av én dag (det har ikke vært så glatt i år, gitt!), og jeg synes de virker veldig gode. De sitter godt på, og man har jo feste under hele foten, i motsetning til de som bare har pigger her og der.


#13

Che sa for siden:

Gubben har de som Esme viser - og de er virkelig anbefalt i bartebyen med holkeføret sitt.


#14

Kirsebær sa for siden:

:fnise: Poden har funnet sin indre gamlis og lurte på om det fantes noe han kunne ha på beina slik at han ikke skled når det var glatt. :nemlig:
Han er så tøff!


#15

allium sa for siden:

Da jeg var gravid hadde jeg noen som så ut som et sandpapir under. De satt ikke like godt som de med pigger, men jeg behøvde ikke bøye meg og ta dem av hver gang jeg skulle inn i en butikk.


#16

Pelle sa for siden:

Takk for tips, dette skal sjekkes ut nærmere. Tiden da vi smurte inn cherroxene med stearin så de skulle skli bedre virker lysår unna.


#17

Teofelia sa for siden:

Og skrapte de nye lobbene febrilsk mot trappetrinn, dørstokker og en og annen asfaltflekk for å slipe bort de dumme sporene under sålen. :hjerter:

#18

Che sa for siden:

Storebror ønsker seg også "pigga" til å ha utenpå skoene sine. jeg forstår det godt jeg. Det er jo ubehagelig å falle på isen.


#19

GydaG sa for siden:

Disse er veldig bra, og de skader heller ikke gulv og underlag om man går på de inne i butikker, sies det. Jeg har brukt Yaktrax til treningsturer et par sesonger, og reddet mange som har blitt stående midt på holka uten å tørre å gå ett skritt til. Kjøpes bla hos Jernia, tror det siste paret jeg kjøpte kosta ca 250,-


#20

Mjau sa for siden:

Jeg er også rimelig sikker påa t de Yaktrax greiene kan brukes innendørs.
Jeg har tenkt på å kjøpe dem, men nå har jeg noen fra eurosko med pigger.
SYns de er bare sånn passe egentlig. Piggene skal treffe bra rett under tåball og hæl for å få optimal effekt, i motsetning til de spiralgreiene der man får feste over et større område.


#21

jolie sa for siden:

Yaktrax trenger man ikke ta av når man skal på butikker og sånn. Men merk at de ikke fungerer så godt på isholka som pigger gjør. Yaktrax'ene går jo ikke nedi isen. De kan også skli litt sidelengs på "ringene" (en cm kanskje, men følelsen av å skli er jo ekkel okke som), men du slipper å seile avgårde.

Jeg likte disse veldig godt og brukte dem mye når jeg var gravid. Det fineste var jo å slippe å ta dem av seg når man hadde den digre magen foran.


#22

Misteri sa for siden:

Disse anbefaler jeg også. Kunne til og med løpe med dem!


#23

ingling sa for siden:

Brodder er jo genialt! Jeg hadde de som Freya har, men synes også de datt fort av. Har ikke kjøpt nye for sesongen, så jeg tror jammen jeg går for Yatrax. :Ikke gravid (enda), men liker ikke å falle:


#24

Veronal sa for siden:

Jeg har forsøkt forskjellige og er mest fornøyd med de som Esme har. De jogger jeg også med og de ødelegger ikke gulvet like mye hvis man glemmer å ta dem av seg. :nemlig:

De hadde de på enklereliv.no også i fjor, i hvert fall. Dessuten ble de best-in-test i et-eller-annet pensjonistmagasin. :nemlig: Jeg fikk de anbefalt av en moden herre på toget til jobben. :glis: De heter vel Yak Trax eller noe.


#25

MissS sa for siden:

Slike har jeg også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.