Crimina sa for siden:
Ja, kan jeg lage 60 lussekatter og bare bruke 1 gram Safran?
Jeg tenker jo at jeg skal doble de andre ingrediensene, men bare bruke 1 gram Safran.
Eller bør jeg bruke 50 kr på 1 gram Safran til? :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Crimina sa for siden:
Ja, kan jeg lage 60 lussekatter og bare bruke 1 gram Safran?
Jeg tenker jo at jeg skal doble de andre ingrediensene, men bare bruke 1 gram Safran.
Eller bør jeg bruke 50 kr på 1 gram Safran til? :knegg:
Mikkeline sa for siden:
Klart du kan, men jeg innbiller meg da at de blir mer boller enn lussekatter siden både farge og smak av safran vil bli svakere.
Men om det var langt til et sted jeg fikk kjøpt mer safran hadde jeg gjort det uten å blunke.
Hvor mye er forresten 1g safran målt i teskje (kvart, halv etc)?
Crimina sa for siden:
Det blir vel ca 1 teskje ja.
Jeg vet jo at jeg KAN gjøre det. Det blir jo bare en hvetedeig på en måte. Men om smaken ikke blir så veldig god, så tror jeg at jeg kjøper 1 gram til. :nikker:
Azi sa for siden:
Hvis du legger safran i i lunken vann. Altså 1 gram Safran i ca 1 dl vann. Og la det stå i noen timer så kan du bruke den safranen til så hele deigen.
Men nå har jeg ingen erfaring med apoteksafran. Mine safran får jeg tilsendt i fra Iran (Iran er hovedeksportør) så dem er i lange tråder og gir mer lukt og smak enn det jeg kjøpte tidligere i Norge engang.
Jeg legger alltid safran i vann en god stund før jeg bruker det uannset til hva.
Men som sagt mine Safran kommer i fra Persia og er ektevarer jeg kan ikke gå god for andre safran. ;)
Hilsen
Persian Safrandilla og samler på safran og blir aldri lei av safran både krydderen og Safran her inne :p
Azi sa for siden:
Også ett tips til Ekte safran koster ca 100 kr pr gram. Jo billigere jo dårligere kopi.
Dixie Diner sa for siden:
Aha, jeg skulle akkurat til å spørre om hvor i huleste du fikk safran så billig, på Ultra koster det nesten 60,- kroner for 0,5 gram.
Crimina sa for siden:
Takk for svar. :D
Jeg har kjøpt umalt Safran på Apotek 1. 0,75 gram for 49 kr.
Så det er vel ikke SÅÅÅ billig? Jeg synes i alle fall denne gir god smak.
Jeg finner ikke Safran andre plasser her jeg bor, enn på apotek.
Azi sa for siden:
Det er ekstremt billig. ;)
Crimina sa for siden:
Ok. Da så. :D Men jeg får ikke tak i noe dyrere her jeg bor. Må i såfall bestille fra utlandet da, men det rekker jeg ikke før helgen. :blunke:
Men takk for tips, ang. å legge i vann. Skal forsøke det. :)
Dixie Diner sa for siden:
Ekstremt og ekstremt, men det er hvertfall ikke særlig dyrt. 120,- kroner grammet koster det på Ultra her, jeg døde litt da jeg så det og kjøpte ikke. Skal sjekke innvandrerbutikker for de har sikkert rimeligere safran av allikevel GOD kvalitet.
Jeg hadde brukt den safranen din jeg, Brenda. Du sier jo den gir god smak så bruk i vei. :D Mye bedre enn gurkemeie, som mange bruker. Usj!
Crimina sa for siden:
Er det umalt, eller malt, Iset?
1 gram malt safran på apoteket koster 120-130 kr.
Dixie Diner sa for siden:
Det så jeg ikke. :hmm:
Crimina sa for siden:
Ok, for det er nok litt forskjell på prisene da. :nikker:
Jeg tenker som så at det ikke er mye arbeid å male det selv. :niks: kjøper derfor den billigste og maler selv, eller gnurer sammen med skje og sukker. :D
Azi sa for siden:
Ikke kjøp malt safran. Da er det hvertfall juks og fantari. Bruk den safran du har Brenda. Du trenger ikke å kjøpe ifra utland. Men er det ekte safran og koster 40-50 kr for ett gram så hadde jeg kjøpt minst 5 gram. ;)
Da har du fått det dobbelte i forhold til hva det egentlig koster.
Esme sa for siden:
Det var interessant, Persian! Du legger altså safrantrådene i lunkent vann noen timer. Tar du vare på vannet eller tar du bare trådene opp og støter dem i morter etterpå da eller?
Azi sa for siden:
Esme jeg glemte så klart det viktigeste man må først knuse/støte safran før man legger dem i vann. Også er det bare å bruke vannet og safranen som er i. Jo lenger den får stå i vann jo mer farge gir den.
Litt sukker sammen med safran når du støter i morter er også fint. :)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har ei venninne som reiser jorda rundt hele tiden i forbindelse med jobben, i år har hun sikkert vært i over 50 land. At jeg ikke har tenkt på å spørre henne om hun kan se etter safran for meg! Det skal jeg sannelig gjøre.
Crimina sa for siden:
Jeg støter ikke i morter heller jeg. Jeg bare bruker ei skål og ei teskje, og "gnurer" det så godt jeg kan.
Esme sa for siden:
Skal man bare nok vann til at det dekker safranen? Eller bruker du noen dl liksom? Siden du kan dette på ordentlig så må jeg benytte sjansen vet du på å få ekspertråd.
Azi sa for siden:
Ja kjempe smart!! Jeg kan sikkert kjøpe noe ekstra nå når tanten min skal komme på besøk i fra Iran. Så kan du få kjøpe av meg?
Brenda, du kan bruke t-skje eller bare knuse dem med fingrene. Hva som helst som funker best for deg. :)
Dixie Diner sa for siden:
1 dl vann per 1 gram safran skrev hun oppfor. :) Jeg må også prøve det, har aldri hørt om det før. Spennende.
Dixie Diner sa for siden:
Det hadde vært fantastisk! Det vil jeg veldig gjerne. :)
Crimina sa for siden:
Jeg vil også veldig gjerne kjøpe, Persian. :sparke:
Om det er mulig. Jeg kan selvsagt også betale på forskudd. Men forstår at du ikke kan handle til alle. :knegg:
Azi sa for siden:
Jeg bruker ca 1 dl lunket vann. Det er ca halv glass med vann på 1 t-skje knust safran. Har du mer vann enn safran så blir det lyse gult og vannaktig og lukter nesten ingenting. Har du nok safran i vannet så får du sterk farge og det lukter forsatt safran.
Moren min og antagelig mange i Iran mener det holder lenge nok med kun noen få tråder og mye mindre vann. Men jeg er litt safrangal jeg bruker en hel haug med safran og da trenger man ca 1 dl med vann.
Azi sa for siden:
Iset og Brenda da skal jeg få sagt i fra med engang til tante om hun kan kjøpe med seg litt mer.
Dixie Diner sa for siden:
:hyper:
Azi sa for siden:
Hihi du er så søte! :fnise:
Crimina sa for siden:
Så utrolig snill du er, Persian. :D
Azi sa for siden:
Og en eller to liten (knust) tråd med safran i teen må forresten alle prøve. Det er så deilig og godt for kropp og sjelen eller i hvertfall litt luksus i hverdagen! ;)
Esme sa for siden:
Takk for tips!
Crimina sa for siden:
Ser på Frokost tv på TV2 nå og der lager Wenche lussekatter. Hun bruker 0,5 gr Safran. Fikk noen greie tips fra henne også nå. Gleder meg til å bake lussekatter til helga. :D
Ole Brumm sa for siden:
Holder safrantråder seg bra? Jeg her en liten eske liggende, som vi kjøpte i utlandet. Kanskje jeg skal bake lussekatter i helgen.
Crimina sa for siden:
Det var et godt spørsmål Ole Brumm. Det står ikke holdbarhet på?
På min boks som jeg kjøpte i forrige uke står det at den er minst holdbar til September 2011.
Ole Brumm sa for siden:
Om der står holdbarhet på så er det på et språk vi ikke skjønner.
Satser på det går greit jeg.
Har du en god oppskrift å dele kanskje, de jeg har forsøkt før ble ikke så vellykket.
Crimina sa for siden:
Ja, denne som Nenne la ut. :)
Ole Brumm sa for siden:
Takker. :blomst:
Crimina sa for siden:
Bare hyggelig.
Lykke til med baking, håper resultatet blir bra denne gangen. :)
Ine sa for siden:
Kan du dele de med oss Brenda? Sa hun noe om hvorfor hun brukte bare 0.5 gram safran?
Crimina sa for siden:
Nei, hun sa ikke hvorfor, bare at det holdt i massevis med så lite Safran. Jeg vet ikke hvor mange lussekatter hun lagde, men det så ut som ca 30 stk. Altså 0,5 gr safran til 30 lussekatter. Jeg tenker jeg skal lage 60 stk og ha i 1 gram safran og følge tipset til Persian over her. :D
Hun sa også at det var viktig å ikke bruke for mye mel i deigen, da kunne lussekattene bli litt tørre.
Og man skulle elte deigen til den slapp bollen.
Dette vet nok mange fra før. :nikker:
Hun nevnte også at Gurkemeie kunne brukes og at det gav farge på deigen, at dette var en billigere erstatning for Safran.
Hun sa også at man kunne ha litt konditofarge i deigen om man ønsket en gulere farge.
Azi sa for siden:
Hvis du gjør som jeg skrev tidligere og helle safran vannet i deigen så trenger du verken farge eller gurkemeie. Gurkemeie er til mat ikke til bakst.
Legg safran i tørr og mørk plass så holder den seg lenge lenge. Feks i en liten boks. :D
Crimina sa for siden:
Jeg skal følge dine råd, Persian. :D Jeg skal ikke bruke Gurkemeie. Jeg har prøvd før, men det ble IKKE godt. :niks:
Jeg tror fargen blir gul nok, og smaken også blir god nok. Jeg skal bruke 1 gram i min deig. Eller rettere sagt, 0,75 gr. :blunke:
Azi sa for siden:
Flott men nå husker jeg ikke helt lussekatter sin oppskrift i hodet. Så hvis du må blandet alt det våte sammen så blander du safranen i det våte. Jeg har tatt bildet av min safranvann og skal legge ut bildet nå! :)
Azi sa for siden:
Halv glass med vann. Ca 1 dl. Og ca 1 t-skje med safran. På bildet er det halv malt. Men jeg hadde den i morter før helte det i vann.
Etter 1-2 minutt ble det knallrødt som det ser ut på bildet, men la den få stå og god gjøre seg så blir det enda bedre! :)
Har du lussekatt oppskrift å dele meg Brenda? Blir jo nødt til å bake nå skjønner jeg! :knegg:
Crimina sa for siden:
Ja, denne. Som Nenne la ut i en annen tråd.
Skal absolutt prøve tipset ditt, Persian. :jupp:
Azi sa for siden:
Supert!! Takk skal du ha for kjapp svar. :)
Che sa for siden:
På butikken vår selger de safran for 69 kr for 4 gram - hva er det da egentlig de selger mon tro - om safran egentlig er så dyrt. Kan de ha feilregnet prisen? (De selger andre ting merkelig billig og, nemlig)
Crimina sa for siden:
Nå har jeg fulgt tipset ditt, Persian. Har 3 doblet oppskriften, slik at jeg lager 90 lussekatter. Jeg har brukt knapt 2 gram med Safran. Fant malt Safran på Coop Mega i går til 50 kr. 0,5 gram. Og så hadde jeg 0,75 gram fra før.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.