Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatning for egg

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Har lyst til å komma i gong med julebaksten, men eg har ikkje meir eggerstatning igjen. Og den er ikkje lett å få tak i her. Ikkje synes me den fungerer så godt heller.
Er det noko anna som eg kan bruke i staden for egg/eggerstatning ?


#2

Erica sa for siden:

Jeg bruker potetmel eller maizenna. Det funker ihvertfall i vafler og pannekaker.



#4

Christina sa for siden:

I de fleste kaker bruker jeg bakepulver der det skal være egg.
Fungerer bra det også.
Har ikke hatt egg i huset på over 10 år, har heller aldri brukt eggerstatning.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Er risboller eg hadde planer om å laga, så det er jo ikkje for heveeffekt dei er der. Hmm.


#6

Erica sa for siden:

Da ville jeg prøvd maizenna eller potetmel, for da er det stivelsesdelen du er ute etter. Bedre enn ingenting?


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Får laga ein liten testporsjon.


#8

ingling sa for siden:

Jeg har aldri brukt egg i risboller, trenger en det? Smeltet sjokolade, puffet ris, og Bob's your uncle, er det ikke så enkelt?


#9

Filifjonka sa for siden:

Risboller trenger du ikke egg eller erstatning i.


#10

Fruktflua sa for siden:

Slenger meg med i "Nei til egg i risboller"-koret. Jeg har aldri hørt at man bør bruke egg i risboller. Her brukes bare litt delfiafett, smeltet sjokolade, litt melis, og vaniljeessens.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Den knallgode oppskrifta som eg har liggande ( og som mannen og svigerfar elsker ) er det egg i. Samme med ei anna oppskrift som eg har liggande.

Men eg fann i allergikokeboka, der var det uten.
Eg får teste litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.