Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glasur til peppekakehus

#1

Crimina sa for siden:

Jeg skulle egentlig droppe pepperkakehus i år, men har ombestemt meg.

Bruker dere bare vann og melis når dere lager glasur? Jeg mener jeg har lest et tips en eller annen plass, om noe man kan ha oppi glasuren for å gjøre den sterkere? Stemmer det? Kan det har vært sitrondråper? :o

Tidligere år har jeg bare brukt melis og vann, men den smelter så fort i ei varm stue.

:sparke:


#2

Libra sa for siden:

Jeg bruker eggehvite og melis. Da blir det sterkt og fluffy og jeg får til å lage istapper og snøfonner. Jeg pisker eggehviten stiv og har i så mye melis at det ikke er rennende lengere.


#3

Ullvott sa for siden:

Sitrondråper og eggehvite er det vel?


#4

Che sa for siden:

bytt ut vann med eggehvite og sitrondråper, så snakker vi.


#5

Stompa sa for siden:

:knegg:


#6

Crimina sa for siden:

:D

Takk takk.

Hvor mye eggehvite? :sparke:


#7

Libra sa for siden:

Det kommer an på hvor mye glasur du skal ha. :D

Til mitt bruk holder det med eggehvite fra et egg.


#8

Crimina sa for siden:

Nok til et ferdigkjøpt pepperkakehus. :p

Mye pynt. Om jeg kjenner barna rett. :knegg:

Ok, si jeg bruker en hel pakke melis. Hvor mye eggehvite og sitrondråper bør jeg ha da?


#9

Libra sa for siden:

Kanskje to. :vetikke: Sitrondråper vet jeg ikke for det bruker jeg ikke selv. Det er vel for smaken sin del? :vetikke:



#11

Skilpadda sa for siden:

Begynn med eggehviten(e) og sitronsaften, og ha i melis til det blir passe tykt, så ser du hvor mye det blir. Jeg synes i alle fall det er enklere å ha mer melis i en tynn glasur enn å ha mer eggehvite i en tykk glasur (dessuten er det vanskelig å ha i bare litt eggehvite).

På oppskriften til Royal Icing jeg fant, skulle man piske eggehvitene og sitronsaften noen minutter med mikser før man hadde i melisen, og så piske videre for å blande inn melisen. Jeg vet ikke om det har noe å si for hvordan glasuren blir, eller om det bare er for at det skal bli ordentlig blandet.

Jeg tror sitron eller eddik har noe å si for hvor hvit og/eller hard glasuren blir, at det ikke bare er smakstilsetning.


#12

Kate sa for siden:

For oss som har eggeallergiske barn, hva kan man bruke da? Bortsett fra vann/melis.


#13

Crimina sa for siden:

Men jeg MÅ ikke ha sitrondråper i for å få den ekstra hard altså? Det holder kanskje med eggehviter da?


#14

Skilpadda sa for siden:

Noen sier tragant. Det får man visstnok på apoteket.

Det blir helt klart hardere med eggehvite enn med vann, selv uten sitron. :nikker: Jeg husker at vi pleide å ha noen dråper eddik i glasuren da vi lagde pepperkakehus i min barndom, men igjen, jeg tror ikke man MÅ.


#15

Skremmern sa for siden:

Selger de ikke noe ferdiggreier på butikken, da?


#16

Crimina sa for siden:

Skremmern, nei takk. :knegg: Jeg synes det blir billigere å lage glasuren selv og ikke er det mye arbeid heller.

Jeg lagde med 2 eggehviter i går. Det sto oppskrift bak på pepperkakehuset.

Hadde sitrondråper også i.

Og før første gang sklir ikke pepperkakehuset i fra hverandre. Glasuren var fast og fin med en gang. Supert rett og slett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.