Jeg skulle egentlig droppe pepperkakehus i år, men har ombestemt meg.
Bruker dere bare vann og melis når dere lager glasur? Jeg mener jeg har lest et tips en eller annen plass, om noe man kan ha oppi glasuren for å gjøre den sterkere? Stemmer det? Kan det har vært sitrondråper? :o
Tidligere år har jeg bare brukt melis og vann, men den smelter så fort i ei varm stue.
Jeg bruker eggehvite og melis. Da blir det sterkt og fluffy og jeg får til å lage istapper og snøfonner. Jeg pisker eggehviten stiv og har i så mye melis at det ikke er rennende lengere.
Begynn med eggehviten(e) og sitronsaften, og ha i melis til det blir passe tykt, så ser du hvor mye det blir. Jeg synes i alle fall det er enklere å ha mer melis i en tynn glasur enn å ha mer eggehvite i en tykk glasur (dessuten er det vanskelig å ha i bare litt eggehvite).
På oppskriften til Royal Icing jeg fant, skulle man piske eggehvitene og sitronsaften noen minutter med mikser før man hadde i melisen, og så piske videre for å blande inn melisen. Jeg vet ikke om det har noe å si for hvordan glasuren blir, eller om det bare er for at det skal bli ordentlig blandet.
Jeg tror sitron eller eddik har noe å si for hvor hvit og/eller hard glasuren blir, at det ikke bare er smakstilsetning.
Noen sier tragant. Det får man visstnok på apoteket.
Det blir helt klart hardere med eggehvite enn med vann, selv uten sitron. :nikker: Jeg husker at vi pleide å ha noen dråper eddik i glasuren da vi lagde pepperkakehus i min barndom, men igjen, jeg tror ikke man MÅ.