Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt Canon 500D utstyr input

#1

Vito sa for siden:

Vi har besluttet å gi oss selv et canon EOS 500D til jul, mens vi først er i gang så er det like greit å få en grei pakke med det utstyret vi allikevel kommer til å trenge. Men, siden vi er litt grønn på området så håper jeg at dere har noen gode tips å komme med!

Hva trenger vi, jeg har selv tenkt ekstra minne, linser, blits?, kameraveske (tror vi har stativ som passer til).

Men hvilke typer er best og hva trenger vi i starten? Spesielt linser trenger jeg masser av input på.

Ja, og så hadde det vel vært greit med en slik beskyttelses-sak til linsen, hva heter det igjen?

Skyt i vei med tips! :vilha:


#2

sindrome sa for siden:

Har bare et lite tips og det er å kjøpe ekstern blits. Jeg har nikon og den minste eksterne blitsen, men det er utrolig hvor mye bedre innebildene blir når jeg retter blitsen opp i taket.

UV filtre er billige forsikringer mot å skrape opp linser.

Flott julegave :-)


#3

Vito sa for siden:

Uv filter var det jeg mente ja!

noterer det sammen med ekstern blits på listen

Er det noen spesifikk blits som er bedre enn andre? Og har str noe å si?


#4

Elise sa for siden:

Sørg for at blitzen kan vris og vendes på (mitt største bomkjøp var en ekstern blitz jeg ikke kunne justere...)

Jeg personlig ville lagt litt penger i et godt allround-objektiv. Selv har jeg 18-250 mm og synes det er helt topp. Noen velger å ha f.eks 18-55 på ett objektiv og 70-250 eller lignende på et annet, men jeg synes det er et pes å bytte objektiv, så det gjør jeg i minst mulig grad, derfor ville det vært veldig upraktisk for meg.


#5

Veronal sa for siden:

Jeg foretrekker normalområde (kanskje med litt vidvinkel) på et objektiv og mer tele på et annet objektiv siden jeg så langt har forskjellige bruksområder og dermed ikke trenger å drasse med meg et tungt objektiv til enhver tid. :nemlig: Jeg bruker som regel bare 1 objektiv. Type: Ut på tur - teleobjektivet (jeg har 70-300). Hjemme: 50 mm fastobjektiv m/høy lysstyrke eller evt. 18-55 mm.


#6

Isolde sa for siden:

Canon son 430ex II bilts er super.
Et Uv filter ville jeg kjøpt. Og en veske som har plass til både kamera og blits.

Så ville jeg brukt pengene på et fotokurs sånn at du finner ut HVILKE type objektiv DU trenger. Hvilken type fotograf du er.

Jeg "trenger" en 50mm fast objektiv. Tror veldig mange har nytten av denne. Lyssterk og lett, liten.


#7

Muskat sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt denne blitzen som jeg er godt fornøyd med: Canon Speedlite 430 EX II, den kan vris og vendes opp og til sidene.

Objektiv må du nesten velge ut fra hvordan du har tenkt å bruke kameraet. Jeg er ikke spesielt fornøyd med kit-objektivet som fulgte med kameraet (18-55 mm, det er helt ok men ikke noe mer), så jeg har nettopp kjøpt meg dette, det er et 50 mm fastobjektiv men veldig lyssterkt og kan fint ta bilder inne i dårlig belysning uten å bruke blitz. Jeg tar mye portretter og bilder av ungene så til mitt bruk er det helt supert, men jeg ville kanskje vurdert et all round-objektiv som Elise sier hvis jeg var dere. Jeg ville i alle fall lagt en del penger i et annet objektiv enn selve kit-objektivet som ofte følger med.

Jeg har forresten kameraveske og har planer om å investere i sekk istedet tror jeg, vesken er fryktelig upraktisk å dra med seg.
Fotokurs er også et godt tips, jeg går på et akkurat nå og har lært masse!


#8

Elise sa for siden:

Ja, Isolde har et poeng. Fotokurs er det man virkelig bør bruke penger på. Det hjelper ikke med allverdens utstyr om man ikke har peiling.


#9

sindrome sa for siden:

Og så finnes det en del fotobøker som er ganske lettleste hvor man kan lære seg litt basic ting selv. Scott Kelby har skrevet en del. Dessuten ville jeg investert i Photoshop Elements (kan kjøpes (koster ca. 600 kr og lastes ned fra adobe.com, gjør ca. 80% av det photoshop gjør og er ganske brukervennlig) for å organisere og ha mulighet til å fikse bilder i etterkant.


#10

Juste sa for siden:

Scott Kelby's digital photography books.

Beste investeringen du kan gjøre! Les disse først og så bestill utstyr. Ekstern blitz vil du dog trenge uansett, og 430 EX-blitzen som er blitt anbefalt tidligere i tråden vil holde i massevis.


#11

Vito sa for siden:

Da har vi fått det meste av utstyret i hus! Det ble:
UV filtre
Ekstern blits som kan bøyes og bendes.
Telelinse med makro, Canon 70-300 med bildestabilisator.

Ellers kom standard objektivet med kameraet (18-55 m), vi har en veske fra før (mulig vi oppgraderer til sekk etterhvert) og nå vurderer vi sterkt å kjøpe et 50 mm fastobjektiv m/høy lysstyrke (står mellom 1,4 og 1,8 i lysstyrke, men faktisk har jeg lest mest positivt om 1,8).
Bøker er på vei, vi prøver først med bøker, om vi ikke blir klokere går vi videre med kurs.

Takker for tipsene alle sammen!!


#12

LiKa sa for siden:

Canon sin rimelige 50mm 1.8 er helt grei. Jeg bruker den mye, og den funker fint syns jeg :)

Ellers signerer jeg de andre, fotokurs er vel investerte penger !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.