Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på hjemmelaget lasagne

#1

Estrella sa for siden:

Etter noen forspørsler kommer oppskrift av hjemmelaget lasagne. Dette er oppskrift av min italienske farmor.

[CENTER]LASAGNE[/CENTER]
Kjøttsaus
½ løk
1 liten gullerot
1 boks med tomatpuré
Litt salt og pepper
Litt rosmarin som man knuser i en mortel

Løken og gulleroten hakker jeg opp i små terninger og bruner det litt i pannen først før jeg har oppi kjøttdeigen og steker det sammen. Så har jeg litt salt og pepper og rosmarin i og blander godt. Når kjøttdeigen er ferdig stekt i pannen har jeg oppi tomatpuré og vann, så blander jeg alt sammen godt. Pass på at det hele tiden er nok vann så det ikke svir seg. Pleier å la kjøttsausen småkoke på svak varme i en halvtimes tid.

Bechamellsaus (hvitsaus)
2 spiseskjeer med smør
4 spiseskjeer med hvetemel
8 dl melk
Litt salt og hvit pepper

Smelt smøret i kjelen og dryss melet over. La det frese litt uten å bli brunt. Tilsett litt melk og rør godt så du får en jevn masse. Fortsett slik til du har brukt ca. halvparten av melken. Da kan du spe litt mer av gangen. Ha i salt og pepper. Vi pleier å ha osten oppi den hvite sausen og la den smelte i den så slipper man å ha et lag med det helt øverst.

Begynn med et lag hvit saus i bunnen, så lasagneplater og så kjøttsausen, så hvitsaus. Som regel 3 lag og godt med hvit saus på toppen så den dekker kjøttsausen.
Settes midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter. Når den er ferdig pleier jeg å la den stå til avkjøling i ca. 30 minutter så blir den fast og fin.


#2

Huldra sa for siden:

Kult. Men skal det ikke være ost på toppen, kan man gjøre det i tillegg til å ha det i hvitsausen? Og hvor mye kjøttdeig er det beregnet til? Og hvor mye vann skal jeg starte eller bruke?


#3

Estrella sa for siden:

Hvis man vil kan man ha osten på toppen men vi synes det er best å ha den i den hvite sausen. Ca 500-600 gr. kjøttdeig. Når det gjelder vann så er det bare å passe på at det er nok så det ikke svir seg. Det ser du ann og fyller på hvis det er nødvendig.


#4

Pastill sa for siden:

:host: Pleier lage pastaplatene selv og jeg :kry:


#5

Mams sa for siden:

Lager ostesaus jeg, så jeg har ost både på toppen og i sausen.
Vanlig raspet ost på toppen og 2 pakker Tine smøreost i sausen (1 med hvitløk og 1 med krydder) og gjerne en dæsj raspet ost i sausen også.
Sammen med kjøttdeigen tar jeg gjerne et Dolmioglass (enten med ekstra hvitløk eller med ekstra krydder)
Og har fått kjøpt med fullkorns lasagneplater, men de har jeg ikke fått testet ut enda da.


#6

Ole Brumm sa for siden:

Denne skal jeg prøve i morgen.
Men er litt usikker på om det blir litt lite smak, jeg har alltid mye krydder i lasagnen fordi jeg føler at den hvite sausen "kveler" krydderet.


#7

Irma sa for siden:

Takk for oppskrift. Hvor mye kjøttdeig bruker du sånn ca i oppskriften?


#8

Hempa sa for siden:

Jeg er overrasket over alle oppskrifts-freakene her inne. Orker dere virkelig å stå og lese oppskrifter når dere skal lage mat?


#9

Olympia sa for siden:

:dulte: Det har også slått meg flere ganger. Hilsen, drånninga av "man tager det man haver".


#10

Hempa sa for siden:

Misforstå meg rett, jeg leser også oppskrifter om jeg finner det for godt. Det er jo der man får nye ideer. Jeg har likevel til gode å lage middagsmat etter oppskrift.

Kaker, derimot, da må man følge mål og vekt. Kan vi ikke starte en skikkelig god kaketråd? :hyper:


#11

Bayone sa for siden:

Jeg bruker matprat.no sin oppskrift og synes den er kjempegod :jupp:
(jeg som for inntil tre mnd. siden bare brukte Toro for jeg trodde det var så vanskelig å lage lasagne :sparke: )

Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 stk. hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann

Ostesaus:
1 ss smør / margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan eller annen hvitost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
¼ ts malt muskat

Drysser over ost og lar den steke på 225 grader i 30-40 min.

Hvor får dere kjøpt fullkorns lasagneplater? Det har jeg aldri sett i butikken.


#12

Estrella sa for siden:

Ca 400-500 gr. kjøttdeig.


#13

Dragen sa for siden:

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=715


#14

Estrella sa for siden:

Vel denne her husker jeg utenatt da. :)


#15

Hempa sa for siden:

Tusen takk, Dragen! Der var jo tråden jeg savnet uten at jeg visste at den fantes. Da håper jeg noen snille der oppe i adminhimmelen kan slette mitt stakkarslige forsøk på å starte en tråd om samme tema.


#16

Dragen sa for siden:

Du kan slette den selv. Jeg kan imidlertid ikke garantere at du kommer til himmelen av den grunn.


#17

Hempa sa for siden:

Jeg får det ikke til, jeg. Gi meg gjerne kunnskap.


#18

Pope sa for siden:

Og her er Grete Roede sin oppskrift. Enkel å lage...

........
[color=#999933][/color]


#19

Frost sa for siden:

Det er sikkert en god fiskegrateng det der ja. Men langt ifra lasagne. ;)


#20

Mandarin sa for siden:

:fnise:


#21

Pope sa for siden:

:hehehe:

La den inn i feil diskusjon :sparke:


#22

Ole Brumm sa for siden:

Når jeg prøver meg på noe nytt, bruker jeg oppskrifter.
Er det noe jeg har laget før, så slumser jeg litt mer.

Denne oppskriften på lasagne er svært forskjellig fra det jeg briker å lage, så da går vi etter oppskrift. ;)


#23

Ole Brumm sa for siden:

Kjøpte det på ICA i dag, har sett det i andre butikker også.


#24

Bayone sa for siden:

Hmmmm... har det ikke på Ica her, får ta meg en tur på meny tror jeg :jupp:


#25

Bluen sa for siden:

Så vidt jeg husker er min lasagneoppskrift slik (endelig, Xian :blunke:!):

500 gram karbonadedeig
1 stor lök
2 fedd hvitlök
1-2 finhakkede gulrötter
1-2 finhakkede stilker selleri
Salt
Pepper
Törket oregano og basilikum
1 laurbärblad
Revet muskatnött
1,5 dl rödvin
1,5 dl melk
1 boks tomater
2-3 teskjeer tomatpuré (mest for fargens del)

Hvit saus med masse revet muskat
Revet ost på toppen

Stek kjöttdeig og grönnsaker, og ha i krydder. Kok deretter inn vinen. Etterpå koker du inn melka. Tilsett tomatene og kok gjerne en time til. Lasagnen blir aller best hvis kjöttsausen lages i stand kvelden i forveien. Jeg pleier å bruke både kjöttsaus og litt av den hvite sausen mellom hvert lag pastaplater.


#26

m|nken sa for siden:

Ica feks. :)


#27

DM sa for siden:

Flinke du da!

Vil du kansje dele oppskriften med oss? :blafre:



#29

Ole Brumm sa for siden:

Men hvor lenge har du lasagnen i ovnen med fersk pasta ?
Trenger vel ikke så lang tid da eller ?


#30

Pastill sa for siden:

Nei det trenger den ikke :niks:
Pleier ha den i ca 20 min. Bare for at den ikke skal bli så sausete.


#31

Ole Brumm sa for siden:

Da skal jeg prøve det en gang i fremtiden. ;)


#32

Fadese sa for siden:

I dag laget jeg Estrellas lasagne, og det ble veldig godt! :D
Eneste avvik fra oppskriften var at jeg tok litt mer løk, samt at jeg hadde i en del revet muskattnøtt i ostesausen. :)

Takk for oppskrift, Estrella!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.