Tweeno sa for siden:
Skikkelig viktig tema det her da:D Nei, men lurer på: hva synes dere er det beste smøret til brødskiven? Og hva er det sunneste? (tenker på vanlig bordpakninger en får kjøpt i vanlige butikker).
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tweeno sa for siden:
Skikkelig viktig tema det her da:D Nei, men lurer på: hva synes dere er det beste smøret til brødskiven? Og hva er det sunneste? (tenker på vanlig bordpakninger en får kjøpt i vanlige butikker).
Ru sa for siden:
Det finnes de av oss som ikke har noe valg:
Blå soft. :knegg:
Eller vanlig Soft Flora. Jeg blir ikke dårlig av små mengder, så da går det fint.
Smør finnes knapt i mitt hjem.
Dixie Diner sa for siden:
Vi spiser bare naturlig meierismør, ikke margariner av noe slag. Altså ikke Brelett, Vita og sånne ting, bare smør. Det er det aller sunneste, etter min mening.
Left sa for siden:
Jeg personlig spiser ikke margarin/smør på brødskiva. Eneste unntak er når jeg skal ha knekkebrød med Brie. Da må jeg ha litt under, og liker best Brelett. Til vanlig bruker resten av familien Soya eller Soya Light.
Sitron sa for siden:
Vi har Soft light i hus, men det er sjelden det brukes.
Ole Brumm sa for siden:
Vi bruker soft flora, den smaker best.
Crimina sa for siden:
Jeg bruker Soft Flora til barna. Jeg bruker ikke smør på skiva. Om jeg har smør på vafler eller pannekaker, så bruker jeg Tine Smør. Det er ekte godt smør. :D
Kumilla sa for siden:
Meierismør.
Tweeno sa for siden:
Hva er blå soft ? :blånn:
Kirsebær sa for siden:
Soft Light.
Hva som er sunnest og best i så måte har jeg ingen formening om. Jeg er sikkert den mest kostholdsignorante medlemmen her inne.
Mandino sa for siden:
Vi bruker Brelett. Sikkert ikke sunnest, men definitivt best.
Niobe sa for siden:
Den blå pakken med Soft margarin er melkefri.
Vi bruker vanlig Soft på brødskivene. Jeg skulle gjerne brukt Tine Smør, men det blir steinhardt i kjøleskap, og jeg liker ikke smaken når det er romtemperert. :vetikke:
ming sa for siden:
Her går det i Vita Lett.
Dixie Diner sa for siden:
Vi bruker det alltid romtemperert, men vi liker jo smaken da. Bremykt blir ikke så hardt i kjøleskapet.
Manga sa for siden:
Har ingen spesiell jeg kjøper. Det er egentlig sjelden vi har smør på brødskiva. Som regel er smøret muggent før vi får spist det opp. Nå har vi smør fra Landlord. Det var billig, men smaker ikke så godt så det kjøpes nok ikke igjen.
Dixie Diner sa for siden:
Margarin, ikke smør, og ja den smaker høgg. Jeg fikk nemlig servert den på et rundstykke en gang og brakk meg. Trodde det var skikkelig smør jeg fikk. Sånne light-margariner er jo det verste av det verste, hvit merkelig guffe.
Manga sa for siden:
Ja, du har rett. Det er margarin. Og høgg var et passende ord.
Manga sa for siden:
Når vi først er inne på det. Hva er smør og hva er margarin?
Niobe sa for siden:
Smør er vel laget av melk/fløte, mens margarin er laget av planteoljer?
Libra sa for siden:
Ingen av oss bruker smør eller margarin på brødskiva. Ikke av noen annen grunn enn at ingen av oss liker det.
Dixie Diner sa for siden:
Jepp. Og margarin går gjennom litt mer omfattende behandling fra å være (ikke kaldpresset) olje til å bli fast margarin, mens smør bare kjernes (?).
Står litt mer her.
Fersken sa for siden:
Vi bruker Bremykt. Det er det eneste jentungen garantert spiser på brødskiven/knekkebrødet. Av og til litt ost.
Claire sa for siden:
Vita Lett.
SpetakkelRandi sa for siden:
vi bruker vita hjertego.
Nera sa for siden:
Helt enig. :) Margarin (uansett type) består jo av herdede planteoljer, og jeg er ikke så sikker på at jeg har lyst til å spise det.
Men hva gir man til små barn, når de etterhvert skal få brødskive (jada...:D ). I boka vi fikk på helsestasjonen står det "plantemargarin", men det har jeg ikke lyst til å gi. Når kan man bruke smør? Fra ett år, eller tidligere?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har gitt smør fra rundt 8 mndr. Ikke ren kumelk, men smør. Om det er anbefalt vet jeg ikke, men jeg hadde hvertfall ikke nølt med å gi smør fra 1 år hvertfall. Margarin hadde jeg uansett aldri gitt.
allium sa for siden:
Noen har sikkert svart dette allerede, men finnes det flere sorter smør? Ja, ut over normalsaltet, usaltet og setertype da.
I tillegg finnes det margarin, men det er jo ikke smør.
Divine sa for siden:
Legen og ernæringsfysiologen på 4M-klinikken anbefalte Bremykt, så da bruker jeg det. :lydig:
Didjeridust sa for siden:
Bremykt:
Mest lika godt som meierismør, men går an å smøra på skjevå utan å vera romtemperert.
Niobe sa for siden:
Jeg må visst teste Bremykt. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Det finnes noen andre typer, feks. Kviteseidsmør, det er utrolig godt! Men dyrt. Jeg skal kjøpe det til jul.
Ja det er hvertfall mye sunnere enn margarin. Men problemet er at rapsoljen garantert ikke er kaldpresset, og dermed ikke den sunneste. Jeg mener smør er mye sunnere enn Bremykt, men må man velge mellom Bremykt og margarin velger jeg helt klart det første.
Divine sa for siden:
Problemet med smør er at man må sørge for å ha en liten mengde av det romtemperert til enhver tid, så det blir så mye styr. Derfor velger jeg Bremykt.
Dixie Diner sa for siden:
Vi løser det ved å alltid ha smørboksen i brødskuffen. Hvis man spiser lite smør kan man ha en liten mengde i en boks på benken. Men vi spiser ganske mye smør så vi har altså bare bordpakningen i brødskuffen, den varer knapt en uke. Det harskner uansett ikke fort, margarin hadde det ikke gått an å ha stående i romtemperatur, tror jeg.
ingling sa for siden:
Ingenting eller blå Soft / andre melkefrie margariner. Det er sikkert ikke supersunt, men jeg lever pokker meg så sunt på alle andre områder at det får gå. Tåler ikke smør, og liker ikke smaken. Enkelt og greit. Spiser ikke så mye brød at det gjør noe.
Divine sa for siden:
Holder smøret seg hvis det står i romtemperatur i en hel uke?
DM sa for siden:
Jeg har aldri brukt eller likt smør på skivene.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det holder seg veldig godt. :)
Che sa for siden:
Bremykt har vi - det kan jo som kjent brukes til alt.
Divine sa for siden:
Når jeg tenker meg om, så hadde vi KUN Melange i huset da jeg var barn. Og det sto alltid i kjøkkenskapet.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg vokste også opp med margarin. :grøss: Kjøleskapskaldt da.
Claire sa for siden:
:nemlig: For ikke å snakke om Brimi-smøret :reklame:
Dixie Diner sa for siden:
Så og si alle butikker har det. Eller, du har sikkert større sjanse for å finne det på Meny og Ica enn på Kiwi. Men Ultra, Ica, Meny og Maxi har dem hvertfall. Men jeg bruker Tine smør til daglig.
Claire sa for siden:
Større dagligvarebutikker a la Ultra, Ica Maxi, Meny har vel Brimi-smøret. Jeg har i hvert fall fått tak i det på Meny.
Lenam sa for siden:
Nå er det ingen i dne her familien som bruker smør på brødskiven, men vi pleier å ha en pakke med Soft Flora stående.
Maz sa for siden:
Jeg er også margarinskeptiker. Smør muggner vel ikke, men harskner.
Dixie Diner sa for siden:
Det gjør det, men det holder en god stund før det begynner å harskne.
Jeg grøsser fremdeles over episoden der ei venninne hadde lagt en pakke meierismør i en skuff og satte pakken på bordet da jeg skulle spise lunsj hos henne. Smøret smakte gammel, sur kjeller og jeg spurte hvor gammelt det var. Nei, det hadde ligget der i ca. 4 måneder, hun spiste jo aldri smør selv. :dåne:
Hos oss ligger smøret i skuffen i ca. en uke, ofte mindre, så det rekker ikke å få antydning til harskhet. Ofte bruker jeg av samme pakke til steking og baking også, og da varer det enda mindre.
Mex sa for siden:
Vi har soft flora, det er det eneste jeg syns smaker noe særlig godt.
Poden spiser ikke smør (vil ikke ha) og gubben styrer for det meste unna (bør ikke spise) han også.. så da kjøper jeg noe som jeg liker.
Harriet Vane sa for siden:
Vanlig meierismør. Jeg tror det er det sunneste også. Margarin slipper ikke inn i mitt hus, så sant jeg ikke har allergikere på besøk og jeg må spandere blå soft soya.
Jeg er skeptisk til mat som det gjøres veldig mye med. Margarin er en prosessert matvare, dannet kjemisk ved raffinering av flerumettede oljer (ikke de sunne omega-3-oljene). Prosessen som omdanner de normalt flytende oljene til den smørliknende formen margarin kalles hydrogenering. Da blir fettsyrene omdannet til en form som er ukjent for kroppen. Noen av kjemikaliene som brukes når margarin dannes er : natronlut, bensin, aceton, fosforsyra, blekemiddel og natriummetylat.
Vi bruker smør til alt og det går en halvkilo-kilo i uken, alt etter om vi baker noe eller ikke. Vi skjærer av 100-200 g av gangen og har i en skål til smøremykt smør til skiver. Resten er i kjøleboden. Har aldri opplevd at smøret hos oss harskner.
Karamell sa for siden:
Vi har Vita hjertegod lettere margarin, eller noe sånt. Den synes jeg smaker nøytralt og vi begynte med den da jeg gikk på Grete Roede pga minst kalorier. Før brukte vi mest Brelett.
Men best smak har definitivt Tine meierismør.
Inagh sa for siden:
Jeg bruker Bremykt på brødskivene, og det gjør gubben min også, om han bruker noe. Storebror tilter i vinkel om vi nærmer oss skiva hans med noe som likner margarin eller smør.
Didjeridust sa for siden:
No må eg berre nytta høvet til å friska opp ein god gamal sang frå speidaren:
Han spiser brød med smør på, og ikke noe mer
og gir du ham no annet, så hør da hva som skjer:
"Nei, nei, nei, gi meg brød med smør på, og ikke noe mer
en haug med store blingser og enda noen fler"
En gang falt han i vannet, han sank helt ned på bunn
vi dro ham opp og ropte, "Vi gir ham munn til munn"
"Nei, nei, nei, gi meg brød med smør på, og ikke noe mer
en haug med store blingser og enda noen fler"
En dag traff han en pike, hun elsket ham visst litt
hun ser på ham og sier: "Jeg gir deg hjertet mitt"
"Nei, nei, nei, gi meg brød med smør på, og ikke noe mer
en haug med store blingser og enda noen fler"
En dag han satt på jobben, kom sjefen inn og sa:
"Nå vil jeg gi deg lønnspålegg", men mannen svarte da:
"Nei, nei, nei, gi meg brød med smør på, og ikke noe mer
en haug med store blingser og enda noen fler"
Dragen sa for siden:
Hos oss bruker vi blå soft.
Fruktflua sa for siden:
Bruker meierismør til alt, bortsett fra på brødskiva. På brød bruker vi Becel.
Karamell sa for siden:
Jeg har også gått i speideren. :mimre:
Susse sa for siden:
Vita lettere. Mellomste spiser Soft spesial. Smør har vi kun en gang i året og det er til kålrabistappa på julaften.
Mei sa for siden:
Vi bruker kun meierismør. Ingen margarin hos oss. :niks:
ItsOnlyMe sa for siden:
Bremyk til barna, softflora til meg selv...
safran sa for siden:
Vi bruker meierismør til alt; steking, baking og til smørbrød. Pakken blir oppbevart i kjøleskapet, men vi har en smørkrukke med et passe stykke smør oppi. Den står i brødskapet sånn at det er smøremykt. Det aller beste smøret er Kviteseidsmør. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Phildelphia. :knegg: Ok, det er ikke smør, men det er nå engang det jeg bruker på brødet. Under røkt skinke e.l. I den grad jeg spiser brød, da. Jeg spiser i grunnen verken brød eller smør i stor grad.
Smør har vi oftest i kjøleskapet, det er jo greit å ha til diverse matlaging, og margarin har vi aldri. Bremykt synes jeg smaker ok, det minner om smør, så jeg skal ikke komme og si at det smaker vondt. Men det er altså Philadelphia det går i her. Og IKKE light-varianten. :skremt:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.