amo sa for siden:
Vær så snill og si at det går å bruke natron istedefor hjortetakksalt i kakemenn?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
amo sa for siden:
Vær så snill og si at det går å bruke natron istedefor hjortetakksalt i kakemenn?
Tallulah sa for siden:
Tror ikke det. Natron (natriumbikarbonat, NaHCO3) er det som kalles Baking Soda på engelsk, og er en konsentrert form for bakepulver. Hjortetakksalt (ammoniumhydrogenkarbonat NH4HCO3) skal visstnok også gjøre bakverket sprøtt, i tillegg til hevingen.
Så vidt jeg har forstått brukes førstnevnte oftest i kaker, sistnevnte i sprøe kjeks.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.