Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt brød i bakemaskin

#1

ingling sa for siden:

Jeg har blitt veldig glad i bakemaskinen vår, men får ikke til glutenfrie brød med de ingrediensene jeg har vært vant til å bruke. Dere som lager glutenfritt brød i maskin, hva bruker dere av ingredienser? Bruker dere evt. ferdigblandinger?


#2

Kanina sa for siden:

Jeg har slutta å bake i bakemaskinen, siden jeg er så lat, men også siden det er så vekslende resultater. Men de brødene som pleide å bli sånn passe OK, hadde en del grovt mel og jyttemel, iblandet fint mel (for bedre heving), sirup (også for hevingen), creme fraiche/rømme/yoghurt for å gjøre det mer saftig, og en blanding av gresskarkjerner, linfrø, sukkerroefiber, og bokhvetegryn for litt konsistens og fiber.


#3

ingling sa for siden:

Takk, Kanina! Det hørtes komplisert ut, spørs om jeg også er for lat. ;) Jeg kan ikke spise sukker eller noe særlig melkeprodukter, så mange av ferdigproduktene utgår for meg. Nå tåler jeg litt spelt, men jeg begynner å mistenke at magen blir litt sint når jeg spiser det for mye. Får prøve meg litt frem!


#4

Kanina sa for siden:

OK, da får du droppe sukker og sirup, naturlig nok. Og rømme og yoghurt etc. Men bruk olje. Og gjerne ha oppi litt revet squash, det gjør også brødet litt mer saftig. Evt kokte, moste grønnsaker!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.