Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ca. hvor ofte mister du fisker?

#1

Left sa for siden:

I dag døde den ene Platyen min :( Har hatt den siden september, men det er jo ikke så lenge :(

Den så ikke syk ut heller, så aner ikke hvorfor. Bytter vann, og sjekker vannkvalitet hver uke, og de andre fiskene ser jo friske og raske ut, så ikke godt å si hvorfor.


#2

tinkadott sa for siden:

Akkuratt nå har vi elendig vannkvalitet, men fiskene lever enda. De er hardbare. Har hatt en del av de i 1,5 år. ingen død siden juli.



#4

Carrera sa for siden:

Ikke ofte nå. bank i bordet

I 300 literen er det evigheter siden det har dødd fisk. Har ikke hatt sykdom på flere år, og alt i alt er det veldig stabilt oppi der.

I 60 literen har jeg guppyer, og der er det endel frafall. Men, både guppy og platy er vel temmelig tandre fisker, veldig mye pga at det er mye innavl blant dem. Så jeg kalkulerer med endel frafall i dette karet.


#5

Susse sa for siden:

Det er ikke ofte. Nå har jeg vært syk lenge og ingen har byttet vann, så nå har jeg akkurat hatt en smule frafall her, men da var det også minst et halvt år siden sist.


#6

Left sa for siden:

Ok. Så Platy og Guppy er relativt tandre fisker pga. innavl? Da er kanskje det forklaringen? Den rakk å få avkom, så det er jo bare å håpe på at det er en hann blandt dem :)


#7

Susse sa for siden:

Jeg har erfart at egenprodusert avkom er langt sterkere og lever mye lenger en butikkjøpte fisker som jo har vært utsatt for mye stress. Har en følelse av at det kan ligge endel der.
Har en platyhan nå som er godt over 4 år. :)


#8

Inka sa for siden:

Sjelden. Og egentlig aldri uten forklarlig grunn.
Siste året har det falt fra
-en praktibotia som tok selvmord ved å skvise seg så langt inn i haleroret på flyet den bodde i at den ble så fast at jeg måtte knuse flyet for å få ut jævelen da jeg fant den.
-en stor Scalare som ikke klarte seg da det ble oksygenmangel
-alle guppyene. 5-6 stk. De vokste seg nydelige plutselig, blomstra seg liksom ferdig, og så bare svant de hen og daua.

  • en Pleco, som ble knerta av sin rival.
    -en Platy, som MÅ ha vært hundgammel. Den siste Platyen jeg hadde, og hun hadde levd hos meg i halvannet år etter å ha blitt kjøpt som fullvoksen.

#9

Kula sa for siden:

Ikke ofte. To Molly har gått fløyten i det siste, men de tror jeg rett og slett har k**llet seg ihjel. De yngler over en lav sko, og karet kryr av små og mellomstore Mollyer.


#10

Frøydis sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor mine dør.

Jeg benytta meg to ganger av sånt ta 5 eller 10 på Zoo og betal mindre. Sånn månedens fisk tilbud. Da kjøpte jeg to forskjellige algespisere på grupper på 5 og 10. Har EN igjen av de jeg kjøpte ti av.


#11

Carrera sa for siden:

Har du sjekket vannkvaliteten din? Eller kan det ha vært sykdom? Hvitprikk feks er ikke uvanlig ved nyinnsettelse av fisk.


#12

Perhonen sa for siden:

Jeg kjøpte tre gullfisk for to år siden, en døde ganske kjapt, en levde i ca et og et halvt år, den tredje får særledes dårlig stell og ser ut for å trives utmerket i alger og matmangel. Selgeren på dyrebutikken fortalte forresten at de aller fleste dødsfall hos fisk skyldes at fiskene får for mye mat. Min får ikke for mye. Den får av og til. Nå gjelder jo ikke dette alle fisker. Noen liker vel å få en dose hver dag.


#13

kisha sa for siden:

Kjøper jeg 10 neontetra, forsvinner halvparten fort. Men jeg teller ikke fiskene mine. Platyene, guppiene og sverddragerne mine yngler hele tiden, så det kommer hele tiden nye.
Jeg har mange vanskapte guppyer, det mye innavl.


#14

Carrera sa for siden:

Neontetra er utrolig tandre for stress, og det å frakte dem i en pose fra butikken, for så å sette dem i fremmed vann og miljø, er tydeligvis stress for dem.

Jeg har prøvd å få til noen stimer av dem, men ga opp. De døde jo en etter en, pluss at de påførte resten av karet hvitprikk. Gikk i stedet over til kardinaltetra. Veldig lik neon, men mye mer hardfør.

Er dere forresten klar over at mange dyrebutikker tilbyr 8 dagers garanti på fisk? Dør de innen den tid, så får du en ny.


#15

Hasselnøtt sa for siden:

Guppyene strøyk med for et godt ord. Da mener jeg støtt og stadig. Nå har vi to ciklider, de ser ut til å trives. :)


#16

Muad'Dib sa for siden:

venter spent på tilbakemelding fra Torsken og håper ikke han har k**llet seg ihjel


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.