Jeg har aldri laget en eneste lussekatt i hele mitt liv, og har ikke fått med meg mer enn at det skal være safran og ikke kurkemeie i. Nå kjøpte jeg bare 0,5 gram, fordi jeg ikke hadde lest noen oppskrifter :rolleyes: Er det best å halvere oppskriften da, evt. ta litt gurkemeie i tillegg eller er det noen som har en oppskrift som bare inneholder 0,5 gram safran?
Bare bruk det halve grammet, ikke bruk gurkemeie i tillegg.
Lurt å blande safran i væsken, ellers så klumper den seg litt.
Jeg brukte 1gram og det ble ganske kraftig sfran smak av det så
et halvt går sikkert bra og de blir sikkert gule for det.
Lykke til!
Moren min glemte å knuse trådene, men det gikk fint det også. De ble kjempegule og kjempegode :) De så faktisk litt eksklusive ut med trådene i :knegg: "Vi har altså råd til safran" :overlegen:
Hvor mye er egentlig et gram med safran? For jeg har bare en brun konvolutt kjøpt på et marked i Marokko, det er ikke fint pakket inn i 0,5 gram-poser. Jeg tok oppi ei stor t-skje (oppskrifta sa 1 gram), blir det alt for mye?
Jeg lagde 90 lussekatter i går med knappe 2 gram Safran. Det ble mye smak, og jeg tror jeg fint kunne ha hatt kun 1 gram i også selv om jeg 3 doblet deigen.
Jeg bakte lussekatter for første gang i går og ble faktisk litt skuffet over at det smakte såpass mye safran av dem. :sparke: Brukte 1 gram som oppskriften sa. Ungene ville ikke ha dem en gang. :himle:
Men så er det kanskje det som er poenget med lussekatter da, at det skal smake annerledes enn vanlige boller. Uansett kjedelig når ingen vil spise dem.
Hva smaker det av gurkemeie? Vurderer det til neste år.