Brukte oppskriften jeg har herfra (Amerikanske muffins) som utgangspunkt.
Antall porsjoner:
ca 8-12 muffins
Ingredienser:
4¾ dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik
bittelitt pepper.
1 egg
¾ dl olje (f.eks. rapsolje)
2,5 dl varm melk med 4 poser chai latte-te. Klemte ut posene etter de hadde trekt litt for å få mest mulig ut av dem.
Det våte blandes med det tørre for hånd. Se her hvis du ikke har lagd dem før..
Brukte vist resten av melet på muffins tidligere i dag, så må utsette prøvingen. Men har virkelig store forhåpninger til disse. Elsker chai latte og drikker det ofte.
Disse må være min chai elskende mors store drøm å få servert ? Hun kommer i morgen :D
De bør vel være dagferske som muffins flest, eller kan jeg bake i kveld ?
Jeg har aldri latt teposer trekke i melk før. Bare for å forsikre meg: Gjør man det på samme måten som med vann? Putter man oppi alle 4 posene på en gang?
Dette hørtes veldig godt ut. Jeg synes Twinings Indian Chai fungerer helt greit til husbruk når de skal drikkes.
Chai er det indiske ordet for te, og i vesten brukes det om krydderte med mer eller mindre samme krydderblanding. Det er det indere kaller masala chai. Chai Latte er en drikk hvor man bruker melk og vann i stedet for vann til å trekke teen i. I India gjør de det med så godt som all te.
Noen kaffebarer serverer "juksechai", hvor de varmer opp melk og tilsetter en sirup med chaikryddersmak i stedet for ordentlig te.
Aha, takk for oppklaring. :)
Jeg er ikke så glad i vanlig te, men den Chai Latte-teen jeg smakte var veldig god. Og så er det en som heter Bengal Spice som er vanvittig god med litt fløte eller melk i.
Jeg kjøper forøvrig sort chai på Stockfleth - den er nydelig.
Chai Latte er testet ut i alle mulige måter her hjemme. Med skummer, med oppvarmet melk med tjo og hei. Den beste har jeg landet på at er en kopp ganske sterk chai, det du bruker av søtt og en dæsj H-melk rett i koppen.
Hvis det er god kaffe du venter på, så hjelper ikke akkurat Deli de Luca. Grei mat i farten er de derimot ganske gode på. Men jeg frykter at det er for mye karbo for din del.
Jeg er ikke noen kaffedrikker, tenkte mer på chai og sjokoladedrikker og sånt, og det at jeg alltid har hatt lyst å drikke noe fra Starbucks, hehe.
Jeg slanker meg jo ikke så ostekake fra Deli glir ned det. De har verdens beste ostekake! Det blir jo ikke til at jeg spiser det hver dag uansett.
Ja det har jeg hørt også. Uansett så kunne de jo prøvd seg. Men kanskje greit å ha noe å glede seg til når man skal ut og reise også. Starbucks finner man jo nesten overralt ellers i verden.
åhhhh, namnamnam. Dette får bli noe jeg prøver til bursdagen min i mars, må holde meg unna søtsaker sånn til vanlig, men bursdag er en fin anledning :knegg:
Jeg syns det er helt greit at Norge ikke blir invadert av enda en kjede bare fordi noen nordmenn syns det er eksotisk og kult med amerikanske sjapper. Kjedene gjør Norge til et kjedelig og provinsielt land.
Ja, det er jo egentlig sant da. Dessuten er det litt av sjarmen ved å reise til andre land, at man kan besøke butikker og restauranter og lignende som man ikke har i Norge.
Da har jeg bakt disse.
Jeg er for opptatt med nær-orgasmer til å skrive mye, jeg kan bare slå fast at de funker glimrende med smeltet meierismør istedenfor olje, og at glasur med sukrinmelis ga en fantastisk effekt. Den kjølige sukrinen - sammen med kryddersmaken. :hjerteøyne:
Vi ahr nå forsøkt oss på disse. De ble veldig gode, men jeg synes det var en forutsetning å være glad i pepperkake. De smakte veldig pepperkake-aktig.
Det mest interessante var egentlig konsistensen på deigen. Vi kommer helt garantert til å kjøre denne oppskriften og fremgangsmåten igjen med andre tilsetninger, for de ble helt klart mye bedre enn mine vanlige muffins.
Sånn er alltid mine muffinsrører, uansett hvilke muffins jeg lager? Må bruke øse for å få dem i formene. Tror ikke muffinsrøre skal være "deig". Mange av rørene mine er rennende, faktisk, men de blir jo helt fine i ovnen og såå saftige. :sikle:
Deig var ikke riktig ord. Konsistensen var veldig rar og skumaktig. Jeg lagde dem sammen med snuppa og en venninne av henne, så det er mulig at det ble rørt for mye. Men resultatet ble veldig godt så det spilte i så fall ingen rolle.
Mens virkeligheten var at det var vanskelig å få til å lønne seg, på grunn av ekstremt dyr arbeidskraft og dyre lokaler. Det er ikke Starbucks i København heller, med unntak av på Kastrup. Too expensive. Dessverre. Jeg skulle gjerne hatt Starbucks i Norge, og synes de fleste kaffekjedene i Norge er kjipe. Med unntak av Stockfleths. Og Waynes er heller ikke så verst.
Dette er jo type amerikansk muffinsoppskrift. Hvis du har pleid å lage muffins på eggedosis (cupcakes) så blir jo dette litt annerledes, luftigere konsistens ja.
Hmm jeg smakte kaffe mokka på Newsman i sommer, den likte jeg ikke, og jeg liker kaffe mokka. Det smakte nesten bare kaffe, sterk kaffe. Men jeg kan jo evt. be dem om å ha litt mer sjokkis oppi og mindre kaffe neste gang. :knegg:
Pfft, de lager skikkelig kaffe mokka. :knegg:
Men du kan sikkert be om mer sjokolade, og enkel espresso (det kan jo hende du fikk dobbel siden du synes den smakte mye kaffe).
Jeg sliter litt med å fatte at du ikke liker kaffe jeg da.
Eneste kaffedrikken jeg liker er kaffe mocca på Starbucks. Ingen annen mocca som er like god synes jeg. Men nå er favoritten tazo chai tea latte på Starbucks. Den er bare fantastisk god. :hjerter:
Nå som vi har mulighet for dagstur til London er det nesten så jeg vurderer å dra over bare for å kjøpe en kopp te.
Jeg sliter litt med å fatte at jeg har venner på min alder som drikker kaffe, du er omtrent den eneste jeg kjenner. :knegg:
Jeg liker svak kaffesmak, men ikke vanlig kaffe, det må være sånne fete atomkaloribomber av noen kaffedrikker, håhå.
Heiv meg på denne eg, og idet eg passe utålmodig sette tenna i den nyferske muffinsen, kom eg på at eg egentlig ikkje likar te i det heile tatt... og desse smakte jo te! :sukk: Men, dei er nok toppers for dei som likar te! :jupp:
Nei de smaker ikke te, de smaker pepperkake. Men indisk chai har jo litt samme smaken. Men igjen indisk chai smaker jo ikke som vanlig svart eller grønn te.
TE? De smaker vel ikke noe særlig te, mer pepperkake, vel? Jeg liker heller ikke te, men indisk chai kan jeg drikke mye av, det er jo noe helt annet enn vanlig kjedelig te.
Mine smakte te. Mannen, som heller ikkje likar te, måtte også smake, og konkluderte med at dei smakte te. Kanskje eg kan putte kaffe i neste forsøk? Likar kaffe! :nam: :knegg:
Det høres ut som en fortreffelig ide å gjøre dette med KaffeLatte eller (enda bedre) KaffeMocca. Men da bør man nok sløyfe en del av krydderiene i oppskriften. Kanel vil nok fungere helt fint. :nam:
Disse mokkabrowniesene er knallgode. Og i morgen skal jeg lage min egen Isetifiserte versjon av denne cappucinokaken. Skal legge ut oppskrift og bilde av min kake når den er ferdig, gleeder meg.