Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Chai Latte-muffins

#1

cilen sa for siden:

Må bare dele! De var så gode. :D

Brukte oppskriften jeg har herfra (Amerikanske muffins) som utgangspunkt.

Antall porsjoner:
ca 8-12 muffins

Ingredienser:
4¾ dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik
bittelitt pepper.
1 egg
¾ dl olje (f.eks. rapsolje)
2,5 dl varm melk med 4 poser chai latte-te. Klemte ut posene etter de hadde trekt litt for å få mest mulig ut av dem.

Det våte blandes med det tørre for hånd. Se her hvis du ikke har lagd dem før..

Ca 15 minutter på nederste rille, 225 grader.


#2

Stikka sa for siden:

Disse skal prøves i kveld.


#3

cilen sa for siden:

;)

Var de ikke gode?!


#4

Nessie sa for siden:

Hm, disse må kanskje prøves en gang ja !:D


#5

Stikka sa for siden:

Brukte vist resten av melet på muffins tidligere i dag, så må utsette prøvingen. Men har virkelig store forhåpninger til disse. Elsker chai latte og drikker det ofte.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har smakt en slags krydret chai-te, det finnes vel mange sorter? Heter denne altså Chai Latte? Helsekost? Smaker de litt sånn krydderkake-aktig?


#7

Heiko sa for siden:

Disse må da være drømmen for Smilefjes!


#8

cilen sa for siden:

Teen jeg brukte heter Voyage Indian Chai. Den er litt svak på smak synes jeg, men har den rette smaken for det.

Tenkte jeg skulle kjøpe "fersk" te snart, har fått meg melkeskummer! :D


#9

Stikka sa for siden:

Jeg bruker Lipton Indian Chai apple & spice, de trekantene. Synes de er bedre enn Twinings Voyage indian chai.


#10

cilen sa for siden:

Da skal jeg prøve den.. :)


#11

Susse sa for siden:

Disse må være min chai elskende mors store drøm å få servert ? Hun kommer i morgen :D
De bør vel være dagferske som muffins flest, eller kan jeg bake i kveld ?


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg har aldri latt teposer trekke i melk før. Bare for å forsikre meg: Gjør man det på samme måten som med vann? Putter man oppi alle 4 posene på en gang?

Dette hørtes veldig godt ut. Jeg synes Twinings Indian Chai fungerer helt greit til husbruk når de skal drikkes.


#13

Tallulah sa for siden:

Chai er det indiske ordet for te, og i vesten brukes det om krydderte med mer eller mindre samme krydderblanding. Det er det indere kaller masala chai. Chai Latte er en drikk hvor man bruker melk og vann i stedet for vann til å trekke teen i. I India gjør de det med så godt som all te.

Noen kaffebarer serverer "juksechai", hvor de varmer opp melk og tilsetter en sirup med chaikryddersmak i stedet for ordentlig te.


#14

cilen sa for siden:

Jeg gjorde det siden oppskrifen var med melk. Bare ikke la melken koke. :)


#15

Siri sa for siden:

Å digg, denne skal definitivt prøves!


#16

Dixie Diner sa for siden:

Aha, takk for oppklaring. :)
Jeg er ikke så glad i vanlig te, men den Chai Latte-teen jeg smakte var veldig god. Og så er det en som heter Bengal Spice som er vanvittig god med litt fløte eller melk i.


#17

Stikka sa for siden:

Den nest beste chai-teen er Tazo Chai Tea Latte på Starbucks. Den er fantastisk god.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Har det kommet Starbucks til Norge?


#19

Slettet bruker sa for siden:

:hjerteøyne:

:På grensen til horny:


#20

Slettet bruker sa for siden:

Jeg kjøper forøvrig sort chai på Stockfleth - den er nydelig.

Chai Latte er testet ut i alle mulige måter her hjemme. Med skummer, med oppvarmet melk med tjo og hei. Den beste har jeg landet på at er en kopp ganske sterk chai, det du bruker av søtt og en dæsj H-melk rett i koppen.


#21

Tjorven sa for siden:

Nei.

Ryktene tilsier at de ikke kommer heller fordi vi faktisk er for gode på kaffe i Norge.


#22

Dixie Diner sa for siden:

De kunne kommet allikevel. :dramaqueen:

Men jeg skal ikke klage, endelig får vi Deli de luca i Stavanger!


#23

Tjorven sa for siden:

Hvis det er god kaffe du venter på, så hjelper ikke akkurat Deli de Luca. Grei mat i farten er de derimot ganske gode på. Men jeg frykter at det er for mye karbo for din del.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er ikke noen kaffedrikker, tenkte mer på chai og sjokoladedrikker og sånt, og det at jeg alltid har hatt lyst å drikke noe fra Starbucks, hehe.
Jeg slanker meg jo ikke så ostekake fra Deli glir ned det. De har verdens beste ostekake! Det blir jo ikke til at jeg spiser det hver dag uansett.


#25

Stikka sa for siden:

Ja det har jeg hørt også. Uansett så kunne de jo prøvd seg. Men kanskje greit å ha noe å glede seg til når man skal ut og reise også. Starbucks finner man jo nesten overralt ellers i verden.


#26

Smurfine79 sa for siden:

åhhhh, namnamnam. Dette får bli noe jeg prøver til bursdagen min i mars, må holde meg unna søtsaker sånn til vanlig, men bursdag er en fin anledning :knegg:


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er helt greit at Norge ikke blir invadert av enda en kjede bare fordi noen nordmenn syns det er eksotisk og kult med amerikanske sjapper. Kjedene gjør Norge til et kjedelig og provinsielt land.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er jo egentlig sant da. Dessuten er det litt av sjarmen ved å reise til andre land, at man kan besøke butikker og restauranter og lignende som man ikke har i Norge.


#29

Tallulah sa for siden:

Jupp. Det er mye finere med små uavhengige butikker.


#30

Slettet bruker sa for siden:

Da har jeg bakt disse.
Jeg er for opptatt med nær-orgasmer til å skrive mye, jeg kan bare slå fast at de funker glimrende med smeltet meierismør istedenfor olje, og at glasur med sukrinmelis ga en fantastisk effekt. Den kjølige sukrinen - sammen med kryddersmaken. :hjerteøyne:


#31

Slettet bruker sa for siden:

NB!
Man må lage trippel porsjon. Den i HI er bare en smaksprøve.


#32

Tjorven sa for siden:

Vi ahr nå forsøkt oss på disse. De ble veldig gode, men jeg synes det var en forutsetning å være glad i pepperkake. De smakte veldig pepperkake-aktig.

Det mest interessante var egentlig konsistensen på deigen. Vi kommer helt garantert til å kjøre denne oppskriften og fremgangsmåten igjen med andre tilsetninger, for de ble helt klart mye bedre enn mine vanlige muffins.


#33

Slettet bruker sa for siden:

Ble det deig da du lagde dem? Jeg fikk sånn tykk røre omtrent jeg? Den rant ikke, men den måtte legges i formene med skje?


#34

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er alltid mine muffinsrører, uansett hvilke muffins jeg lager? Må bruke øse for å få dem i formene. Tror ikke muffinsrøre skal være "deig". Mange av rørene mine er rennende, faktisk, men de blir jo helt fine i ovnen og såå saftige. :sikle:


#35

Tjorven sa for siden:

Deig var ikke riktig ord. Konsistensen var veldig rar og skumaktig. Jeg lagde dem sammen med snuppa og en venninne av henne, så det er mulig at det ble rørt for mye. Men resultatet ble veldig godt så det spilte i så fall ingen rolle.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Mens virkeligheten var at det var vanskelig å få til å lønne seg, på grunn av ekstremt dyr arbeidskraft og dyre lokaler. Det er ikke Starbucks i København heller, med unntak av på Kastrup. Too expensive. Dessverre. Jeg skulle gjerne hatt Starbucks i Norge, og synes de fleste kaffekjedene i Norge er kjipe. Med unntak av Stockfleths. Og Waynes er heller ikke så verst.


#37

Tallulah sa for siden:

Smaker ikke disse muffinsene bare krydderkake?


#38

Slettet bruker sa for siden:

Ja - sånn ble min også. Og jeg rørte ikke mye. Det er nok de store mengdene bakepulver tror jeg.


#39

Slettet bruker sa for siden:

Mulig. :har ikke smakt krydderkake før:


#40

Tjorven sa for siden:

De smaker pepperkake med muffinskonsistens.


#41

Slettet bruker sa for siden:

:ja:


#42

Tallulah sa for siden:

OK, krydderkake. Not my bag, med andre ord.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Har du smakt gulrotkake? Det smaker ganske likt krydderkake. Som sagt her så er det pepperkake-ish men mye bedre. Jeg elsker kanel. :nam:


#44

Stikka sa for siden:

Dette er jo type amerikansk muffinsoppskrift. Hvis du har pleid å lage muffins på eggedosis (cupcakes) så blir jo dette litt annerledes, luftigere konsistens ja.


#45

Interference sa for siden:

Men atte Iset, newsman på kvadrat har mye bedre kaffegreier enn starbucks, jeg lover.
Starbucks er oppskrytt, synes jeg.

Jeg gleder meg til ostekake på deli jeg og. :nam:
Og disse muffinsene må jeg prøve.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Hmm jeg smakte kaffe mokka på Newsman i sommer, den likte jeg ikke, og jeg liker kaffe mokka. Det smakte nesten bare kaffe, sterk kaffe. Men jeg kan jo evt. be dem om å ha litt mer sjokkis oppi og mindre kaffe neste gang. :knegg:


#47

Interference sa for siden:

Pfft, de lager skikkelig kaffe mokka. :knegg:
Men du kan sikkert be om mer sjokolade, og enkel espresso (det kan jo hende du fikk dobbel siden du synes den smakte mye kaffe).
Jeg sliter litt med å fatte at du ikke liker kaffe jeg da.


#48

Stikka sa for siden:

Eneste kaffedrikken jeg liker er kaffe mocca på Starbucks. Ingen annen mocca som er like god synes jeg. Men nå er favoritten tazo chai tea latte på Starbucks. Den er bare fantastisk god. :hjerter:

Nå som vi har mulighet for dagstur til London er det nesten så jeg vurderer å dra over bare for å kjøpe en kopp te.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Jeg sliter litt med å fatte at jeg har venner på min alder som drikker kaffe, du er omtrent den eneste jeg kjenner. :knegg:
Jeg liker svak kaffesmak, men ikke vanlig kaffe, det må være sånne fete atomkaloribomber av noen kaffedrikker, håhå.


#50

Señora sa for siden:

Pynter dere disse på toppen, i tilfelle hva og hvordan? :blafre:


#51

Dixie Diner sa for siden:

Ostekrem på disse må jo være snadder! Krydderkake og ostekrem er perfekt sammen.


#52

Señora sa for siden:

Ostekrem som i gulrotkakeostekrem?




#55

Stikka sa for siden:

Jeg hadde gulrotkakekrem i fryseren så spiser nå muffins med ostekrem. Namnam. Muffinsene var gode, veldig gode. Men man må like pepperkake ja.


#56

Tante Sofie sa for siden:

Heiv meg på denne eg, og idet eg passe utålmodig sette tenna i den nyferske muffinsen, kom eg på at eg egentlig ikkje likar te i det heile tatt... og desse smakte jo te! :sukk: Men, dei er nok toppers for dei som likar te! :jupp:


#57

Stikka sa for siden:

Nei de smaker ikke te, de smaker pepperkake. Men indisk chai har jo litt samme smaken. Men igjen indisk chai smaker jo ikke som vanlig svart eller grønn te.


#58

Dixie Diner sa for siden:

TE? De smaker vel ikke noe særlig te, mer pepperkake, vel? Jeg liker heller ikke te, men indisk chai kan jeg drikke mye av, det er jo noe helt annet enn vanlig kjedelig te.


#59

Susse sa for siden:

De smakte litt tørr krydderkake. Mulig de stekte litt for lenge. Helt greie, men ikke noe jeg lager om igen.


#60

Ulvhedina sa for siden:

Jeg har ikke den teen her. Kan man bruke noe annet? Har et meget amputert utvalg av te, kun solbær.

Andre ideer? Eller kan man ganske enkelt bare kutte den ut?


#61

Susse sa for siden:

Da hadde jeg heller hatt bittelit mer av krydderet i, og droppet te i melken.


#62

Slettet bruker sa for siden:

Da er de testet med gulrotkakeaktig krem. Filadelfia, presset sitron og melis.

Jepp - Iset hadde rett, tenker jeg vi bare sier.


#63

Stikka sa for siden:

Tror ikke det spiller den helt store rollen om du skipper teen. Kanskje litt svakere smak, men sikkert plenty allikevel.


#64

LilleT sa for siden:

Lagde disse i dag. Gode, men jeg foretrekker gulrotkake.

Det tror jeg også. Jeg hadde melis og kokosmasse på mine og tenkte da jeg satte tennene i at det var ostekrem det skulle ha vært. :jupp:


#65

Señora sa for siden:

Jepp, ostekrem var fantastisk, og ekstra godt med appelsinstrøssel for de som liker det.

Alle i selskapet likte dem, men en kan like godt ha litt mer krydder i røren og droppe teen.

Man må like pepperkake ja.


#66

Tante Sofie sa for siden:

Mine smakte te. Mannen, som heller ikkje likar te, måtte også smake, og konkluderte med at dei smakte te. Kanskje eg kan putte kaffe i neste forsøk? Likar kaffe! :nam: :knegg:


#67

cilen sa for siden:

Det tenkte jeg oså jeg skulle prøve.. Kaffe Latte eller noe mokka/sjokolade kaffe. Helt sikkert godt!


#68

Tante Sofie sa for siden:

Det MÅ jo berre vere godt! :slurp:


#69

Susse sa for siden:

Hysj med deg ! :D:D


#70

Tjorven sa for siden:

Det høres ut som en fortreffelig ide å gjøre dette med KaffeLatte eller (enda bedre) KaffeMocca. Men da bør man nok sløyfe en del av krydderiene i oppskriften. Kanel vil nok fungere helt fint. :nam:


#71

Susse sa for siden:

Det var min tanke også, kanel og kaffe er prima blanding. Kanskje noen mørke sjokoladebiter også.


#72

cilen sa for siden:

SELVSAGT! :D Mmmm :)


#73

cilen sa for siden:

Nå er jeg spent her. Har laget røre med kanel, sterk sjokoladekaffe og en hel pakke med mokkabønner. Røren lukter ihvertfall HELT fantastisk godt!


#74

Tante Sofie sa for siden:

Ja...??? :venter i spenning:


#75

Dixie Diner sa for siden:

Disse mokkabrowniesene er knallgode. Og i morgen skal jeg lage min egen Isetifiserte versjon av denne cappucinokaken. Skal legge ut oppskrift og bilde av min kake når den er ferdig, gleeder meg.


#76

cilen sa for siden:

NAM! De var rett og slett KNALLGODE! Mye mye bedre enn de med te!


#77

Susse sa for siden:

Herlig, da blir det et forsøk på lørdag. De med te ble ganske kjedelige etter min smak, så dette lover godt !


#78

Susse sa for siden:

Nå har jeg laget med sterk mørkbrent mokka, hakket 70% sjokolade og kanel. Står i ovnen nå !

Oppdatering: Helt fantastisk ! Hadde økt litt på væskemenden fra originaloppskriften og de gjorde også mye av susen tror jeg


#79

Slettet bruker sa for siden:

De er nå laget med sukrin, 86 % sjokolade, meierismør fremfor olje og sterk kaffe istedenfor te. Røra var himmelsk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.