Turbo har fruktosemalabsorpsjon ,tåler ikke fruktose og vanlig sukker. Vanlig sukker består av 50%fruktose og 50% druesukker. Han tåler ikke vanlijesukker, men går med eks 1 ts.. Han tåler ikke melis :sukk: Han tåler ikke kokesjokolade osv(eneste sjokoladen jeg har funnet som er uten sukker er en på rema ilag med vanlig sjokolade som koster 30 kr for en liten plate og den funker ikke til å smelte som glasur :sukk:,) Frukt og en del grønnsaker er og utelukket
Han tåler druesukker,splenda og sånn glass med blått lokk som jeg aldri huser hva heter men som smaker bæsj.
Sukring som er mere en 1 dl tåler han ikke. da dette er laget av blomster og frukt.
Er lei av å lage bare en sjokoladekake uten glasur:(
Jeg lagde disse for noen uker siden, og synes de ble ganske gode. Poden og mannen likte sjokolademuffinsene godt, jeg og admini gikk for kryddermuffinsene. Jeg laget melke og glutenfritt, så det kan du jo bare endre til vanlig smør og der det står vann kan du bruke melk.
Jeg brukte sukrin og bjørkesøt når jeg bakte disse:
Sjokolademuffins (Melke og glutenfrie)
100 g blått smør
4 stk egg
2.2 dl sukker /søtning
4 dl fin glutenfritt mix
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
3 ss kakao
2 ts vaniljepulver/vaniljesukker
1 dl vann med en dæsj smør (trenger ofte mer enn 1 dl)
100 g kokesjokolade /mørk sjokolade, sukkerfri sjokolade
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smøret og ha i melken.
Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen med sukkeret i en bolle til eggedosis.
Bland sammen alle de tørre varene. Ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre til en jevn blanding.
Fyll massen i muffinsformer. (Jeg foretrekker å ha papirformene oppi muffins-stekebrett, for de formene jeg har prøvd meg på har vært veldig tynt papir og lett gitt etter.)
Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene (lurt å fryse den noen minutter først, da knuser den bedre).
Stek i midten av ovnen på 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Kryddermuffins med gulrot:
100 g smør
4 stk egg
2 dl sukker
2 dl fin glutenfritt mix
ca 125 g mandler kjørt i mixer
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
Litt kardemomme
Litt (en god del) kanel
2 ts vaniljesukker
1 dl melk/ vann med smør
2 finrevne gulrøtter
Som jeg skrev, så brukte jeg sukrin og bjørkesøt når jeg bakte (2.2 dl står det). Jeg trodde det var Vaniljepulver eller noe slikt vi hadde, men det var visst bare vaniljesukker med ekte vanilje, så da er det nok greiest med vaniljestang. (Mener å huske at min tante skrapte ut innmaten i en stang og brukte det i matlagingen når hun brukte det.)
Mener jeg leste noe her på forumet om nå vanilje fra helsekost som ikke er fruktose\sukker....
men jeg finner ikke det igjen:rolleyes:
Jeg føler meg så :blond:
Vi har lite sukker ellers i hverdagen så når alt sukkret skal etsrates med ting og det er 1000 forskjellige ting. noe smaker blæ noe er kreftfremkalende og noe er fyfy.Så blir jeg svett. og gidder ikke å prøve 1000 ting. og trikse nåfør jul. å prøve ut hvor mye sukker man skal erstate med "liksom" sukker:o
Og bytter jeg ut mengde sukker i "vanlig" kaker med mengde druesukker så smaker det skrekkelig.:rolleyes:
jeg er ikke noe ekspriminterer å lager ikke 6 kaker før en bursdag bare for å prøve å få rett menge sukker,derfor jeg ønsket oppskrifter :ikke noe fink baker/matlager :( jeg må ha opprskrift med rette mål med rett ting å prøvde. :grønn på sånt:
Jeg synnes splenda er bedre en druesukker.
Har faktisk ikke mere druesukker igjen og har ikke sett det på noen butikk i det siste. når jeg tenker meg om :sukk:
gå på [url]www.okosjokolade.no[/url] og kjøp vanilje der- det er pulver av vaniljestang, uten noen tilsetninger. De har sukrin og bjørkesøt (tror jeg) også der hvis du ikke finner det noe annet sted.
Og ikke minst - alt du trenger til å lage din egen sjokolade, så kan du velge sørning selv!!
Kan ikke bruke sukrin eller bjørkesøting. Har oppdattert førsteinnlegg men tenkte ikke på å foreldre de andre.
Takk for linken, er noe jeg får se til før jul. Blir nok litt for lita tid å bestille noe der nå ,er vant med at postsendelsen opp hit bruker minst 1 uke :sukk: