Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God woksaus etterlyses

#1

Katinka sa for siden:

Min mann er en racer på kjøkkenet, men snakket her om dagen om at han gjerne skulle utvidet repertoaret når det gjelder woksaus.

Har du en inntier av sorten på lur?
Gjerne i detalj, så også fruen i huset kan briljere.


#2

Nabbe sa for siden:

Kjøper pose :lat:

Eller, ikke fordi jeg er lat, men den som er fra Amoy, som heter "Black Bean" eller noe, den er såå god!


#3

Misteri sa for siden:

Jeg bruker ofte østersaus oppi wokken. :)


#4

Señora sa for siden:

3 dl buljong (jeg varmer vann i micro'en og rører ut buljongen før jeg har oppi resten)
1-2 spiseskjeer soyasaus
litt raspet ingefærrot, presset gjennom kaffefilter (en teskje ferdig saft, smak til)
Jevne til slutt med brun maizenajevner.

= snadder woksaus til svinekjøtt :nam:


#5

Katinka sa for siden:

Dette høres godt ut, men den pressinga skjønte jeg ikke. Hva presser du i kaffefilteret? inn med teskje :)


#6

Señora sa for siden:

Ingefærrot. Du skreller roten med eks. potetskreller. Tupperware sin er genial til det bruket. Deretter rasper du roten på god gammeldags rasper, så tar du det du har raspet og putter i et kaffefilter, deretter presser du det i en liten skål eller lignende. Deretter smaker du til buljongen.

Du kan alternativt bruke ingefærpulver, men det blir ikke like godt synes jeg. Jeg er ikke helt sikker på oppskriften i så måte, for jeg "slumper" bare :knegg: og smaker til.


#7

Katinka sa for siden:

Gode kokker "slumper" gjerne, har jeg hørt. :)
Da er det ingefærsafta du snakker om.
Treige Tosse Takker. :D


#8

Mandarin sa for siden:

Kan man erstatte brun maizenajevner med noe.. :confused: ??


#9

Señora sa for siden:

Klart det, du kan jevne med vanlig maizenna eller meljevning om du vil. Jeg drysser bare brun maizennajevener rett i wokpannen, for den klumper ikke :knegg:.


#10

Mandarin sa for siden:

:rødme:
Ja så det gjør ikke noe at den ikke er brun ...?


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg laget wok i dag der jeg marinerte kyllingbitene en times tid først, og brukte marinaden til saus. Jeg måler ikke slikt, men brukte ingefær som jeg rev på rivjern (jeg "siler" den ikke, jeg rasper den på en krydderrasp og bruker det hele), kanskje en bit på omtrent 2x2x2cm til sammen, men det gjør sikkert ikke noe om man bruker mer. Og så helte jeg omtrent like mye soyasaus og eplejuice oppi (jeg brukte dette til å "skylle" ingefæren ut av raspen), og presset tre hvitløksfedd oppi, og hadde i en liten skvett balsamicoeddik. Dette ble veldig godt, mye smak, men ikke sterkt, så ganske barnevennlig. :) Man kan sikkert ha i dobbelt så mye krydder ingefær og hvitløk, pluss litt chili, hvis bare voksne skal spise.


#12

LilleLeo sa for siden:

Vi er helt hekta på Hoi Sin-sausen vi, fra Black Dragon.


#13

Señora sa for siden:

Nix :knegg:


#14

Irma sa for siden:

Jeg synes sursøt chilisaus er kjempegodt i wok. Ble inspirert til dette på "Et glass" i Oslo, som serverer denne sausen til en superdupergod wokrett.


#15

TBM sa for siden:

2 deler soyasaus
1 del sweet chili
1 del østerssaus

  • Helt bankers! Fungerer til wok med både kylling, svinekjøtt og sei!

#16

Elisabet sa for siden:

Denne woksausen synes jeg er god. Heller den over alt av kjøtt og grønnsaker når alt er ferdig stekt og gir sausen et oppkok. Jeg pleier å doble oppskriften.

1 1/2 dl kraft (vann+buljong)
2 ss soyasaus
2 ss maisenna
1 ss honning evnt. brunt sukker (jeg bruker lys sirup)
1 ss sherry evnt. solbærsaft
1 ss eddik

Jeg bare rister alt sammen i sånn tupperware shaker før jeg heller det over og koker opp.


#17

Chanett sa for siden:

Vi bruker en del sweet chilisaus fra flaske.


#18

~TM~ sa for siden:

Santa Maria woksaus "Phad Thai".

dille


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.