Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser dere spekemat til grøt?

Spiser dere spekemat til grøt og evt. til hvilken type?

  • Til risengrynsgrøt
    3 stemmer
  • Til havregrøt
    0 stemmer
  • Til semulegrøt
    0 stemmer
  • Til rømmegrøt
    12 stemmer
  • Til fløyelsgrøt
    0 stemmer
  • Til annen grøt
    0 stemmer
  • Spekeskinke
    0 stemmer
  • Fenalår
    0 stemmer
  • Morrpølse
    0 stemmer
  • Fårepølse
    0 stemmer
  • Salami
    0 stemmer
  • Annet
    13 stemmer
  • Nei
    15 stemmer
#1

Sitron sa for siden:

Grøtpoll i disse juletider. Det er flervalgspoll.

Og jeg glemte selvsagt å sette på et alternativ NEI.

Kan en modde fikse det?


#2

Manga sa for siden:

Tuller du? Har jeg aldri hørt om. Svaret er altså nei.


#3

Mikkeline sa for siden:

Nei, kun til rømmegrøt på 17 mai (for de i familien som liker rømmegrøt).


#4

Michelle sa for siden:

Ja vi serverer spekemat til Risengryns/fløyels grøten. Inge av oss liker rømmegrøt. Jeg er ingen grøtelsker (Bortett fra havregrøt til frokost) så jeg ender opp ofte med å nippe til spekematen istedet.


#5

Sitron sa for siden:

Selv spiser vi spekeskinke og/eller fenalår til rømmegrøt og semulegrynsgrøt.


#6

carmenzita sa for siden:

Bruker å ha spekemat (fenalår og spekeskinke) til risengrynsgrøt og rømmegrøt.
Kaller det for grøtpinne....tror jeg.


#7

Frøydis sa for siden:

Det starta jeg med når jeg flytta hit til Trøndelag. Er ikke vanlig der jeg har bodd før.


#8

rajraj sa for siden:

Om sommeren spiser vi rømmegrøt med spekemat, ja. Spekskine og/eller fenalår er det det går mest i.


#9

Sundae sa for siden:

Supert, Sitron! Akkurat dette har jeg faktisk lurt på i dagevis! :highfive:

Skal ha en haug med mennesker (eller 22 st) her lillejulaften fordi jeg (vet ikke hvor hjernen min befant seg akkurat da) har sagt ja til å ta over en tradisjon med servering av risengrynsgrøt og spekemat akkurat den kvelden.

Litt senere kom jeg på at jeg jo ikke har peiling på hva som er typisk norsk spekemat. Så, jeg følger spent med her!


#10

Sundae sa for siden:

Men, serverer dere spekematen 'ved siden av' grøten, eller etterpå?


#11

Elise sa for siden:

Jeg og mamma pleide å spise fårepølse til risgrøt. Det hadde jeg helt glemt. :humre:


#12

Sitron sa for siden:

Samme med grøten.


#13

tinkadott sa for siden:

Kan man altså spise spekemat til risengrynsgrøt og? Hm...

Vi blir 17-21 stykk her lille julaften på risgrøt og mandelseanse. Kanskje jeg skulle kjøpt inn spekemat....


#14

krystallklart sa for siden:

Til rømmegrøt kan jeg godt ta litt spekemat og flattbrød, da spekeskinke og fenalår.
Risgrøt er ikke godt.
Fløyelsgrøt har jeg aldri prøvd.
Havregrøt er frokost.
Semulgrøt er nesten en type dessert.


#15

Palmen sa for siden:

vi spiser spekemat til risgrøt og rømmegrøt. Spekeskinke, fenalår eller morrpølse. :nam: Vi kaller det også for grøtpinne.


#16

Fluke sa for siden:

Spekemat etter rømmegrøten.


#17

Isbjørn sa for siden:

Da jeg vokste opp spiste vi risengrynsgrøt hver lørdag med spekesild til. Jeg sluttet med dette da jeg flyttet for meg selv.

Nå spiser vi rømmegrøt med spekemat til. Fenalår, spekeskinke og morrpølse, samt flatbrød for den som vil ha.


#18

polarjenta sa for siden:

Jeg liker ikke spekemat, så jeg spiser det ikke. Mamma pleier å servere det til grøten innimellom.


#19

Siwa sa for siden:

Ja, når jeg husker å kjøpe det :sparke: MEN der smaker faktisk bedre da :jupp:
Vi bruker spekeskinke og morrpølse..


#20

Maya80 sa for siden:

Til rømmegrøt så hender det vi har spekemat til.


#21

Bluen sa for siden:

Nei. Hedmarksslekta til mannen er nok troende til å ha spekemat til rømmegrøt, men jeg liker ikke rømmegrøt (ei heller kombinasjonen skjørost og seterrømme, og dermed har jeg gjort meg usannsynlig vanskelig :flau: ).


#22

Hondacrv sa for siden:

Vi bruker det bare til rømmegrøt. Til risgrøt spiser vi av og til litt potetgull, som en kontrast til den søte grøten.


#23

Pasta sa for siden:

Spekemat og rød saft til rømmegrøt. Melk og ikke tilbehør til all annen grøt.


#24

venla sa for siden:

Til middagsgrøt (rømme- eller risgrøt) har vi flatbrød med spekemat. Vi bruker med spekeskine, men mine besteforeldre serverer morrpølse og kokt potet i skiver til.


#25

Bluen sa for siden:

:eek: Potetgull har jeg ikke spist til mat siden tidlig 80-tall, tror jeg, da Maaruds rifla med salt og pepper var fast følge til den grilla kyllingen. :knegg: (På den annen siden kan man jo diskutere hva som er mest "mat" av risgrøt og potetgull.)


#26

Dixie Diner sa for siden:

Potetgull til grøten? Nå har jeg hørt det og. :knegg: Morsomt å se hva folk spiser sammen, Tinkadott som spiser poteter til lasagne og faren til ei på et annet forum som deler opp hardkokte egg i skiver og legger pent oppå risengrøten. Fantastisk! :D

Jeg liker ikke rømmegrøt, men hadde nok spist litt spekemat til det om jeg hadde spist slik grøt. Risgrøt liker jeg, men synes den skal være søt med vanilje og sånt i, og spiser ikke spekemat til den.


#27

Shamu sa for siden:

Nei!


#28

Luftslottet sa for siden:

Spekemat til rømmegrøt, ikke til risengrynsgrøt.
Det er da for det meste spekeskinke, men kanskje også fenalår og morrpølse.

Det gjør svigerfamilien også. :eek:


#29

rajraj sa for siden:

Enhver unnskyldning til å spise potetgull er en god, mener nå jeg. Da jeg var liten hadde mine besteforeldre på morsiden alltid potetgull (vanlig, med salt) til bayonneskinka på søndager. :nam:


#30

Inagh sa for siden:

Den eneste måten jeg klarer å få i meg grøt, i noen varian, på er om det blir kamuflert med hauger av spekeskinke og flatbrød.


#31

Nillenalle sa for siden:

Ja, vi bruker spekemat både til rømmegrøt og risengrynsgrøt. Til rømmegrøt det være spekemat, til risengrynsgrøt går det greit uten også.
Grøtpinne husker jeg fra min tid i Trøndelag. Der spiste de grøt først og potet med morrpølse etterpå. Vi fulgte ikke tradisjonen, men droppa potetene og spiste morrpølsa til grøten ;)


#32

Pingis sa for siden:

Jeg er vant til grøtpinne etter grøten, mannen min vil ha det sammen med grøten. For vår del er det stort sett flatbrød og spekepølse. Hos foreldrene mine var det ofte spekeskinke og potet i skiver.

(Mannen min er også vant til at potetgull (med paprika) er fast følge til alskens søndagsmiddager. Potetgull og brun saus, liksom. Uhu.)


#33

Vianne Rocher sa for siden:

Ja, jeg spiser ikke grøt(risengrynsgrøt og rømmegrøt eller en blanding av disse to) uten jeg :knegg:
Spiser alltid fenalår :hjerter: men som regel også morrpølse og fårepølse. Med rød saft til!


#34

Sitron sa for siden:

Hvilken spekemat er det dere spiser til grøten dere som har stemt annet?


#35

Smash sa for siden:

Risengrynsgrøten blir dobbelt så god med fenalår ved siden av. Jeg er ikke så glad i rømmegrøt, derfor er det veldig greit med spekemat ved siden av.
De gangene vi har glemt å kjøpe spekemat, blir grøten fryktelig kjedelig.

Kan man spise fenalår når man er gravid?
Jeg har ikke spist det i svangerskapene tidligere, men nå har jeg mest lyst til å overse at det kan være bittelitt farlig. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det kan være skadelig heller. Noen som vet?


#36

ingling sa for siden:

Er vant til spekemat til rømmegrøt, og til julerisengrynsgrøten. Godt med noe salt til grøten, synes jeg. Smash, jeg har lest meg til at en kan spise det hvis det har vært frossent, men det er det garantert noen her inne som kan mer om. :)


#37

Mirasol sa for siden:

Stemte annet, som i NEI.


#38

Joika sa for siden:

Nei.


#39

polarjenta sa for siden:

Det gjorde jeg også.


#40

Sitron sa for siden:

Pfft, det var jo helt feil.


#41

Elisabet sa for siden:

Kan bare signere denne. Samme hos oss. Nå er vel mennene våre fra et sted ikke så langt i fra hverandre så vidt jeg kan huske. :D


#42

Niobe sa for siden:

Vi spiser gjerne spekeskinke og fenalår til risgrøt. Jeg synes det er godt med noe salt til søtsmaken på grøten. Men ikke i år... Jeg prøver å late som spekemat ikke finnes.


#43

Niobe sa for siden:

Gravide skal ikke spise spekemat, hovedsaklig på grunn av toxoplasmosefaren. Det er liten sjans for listeria i spekemat, men helt sikker kan man ikke være.

Toxoplasmoseparasitten dør ved dypfrysing, mens listeriabakterien bare går i dvale og formerer seg enda raskere ved opptining. Siden sjansen for listeria i utgangspunktet er liten, så kan man altså relativt sikkert spise spekemat som har vært dypfryst på -18 grader i minst 3 døgn.


#44

Malama sa for siden:

Nei. Aldri hørt om, engang.


#45

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har fått servert spekemat (ikke nærmere angitt) til rømmegrøt de to gangene i mitt liv jeg har fått det servert. Jeg trodde det var vanlig? Egentlig tror jeg ikke jeg liker rømmegrøt noe særlig og jeg kan ikke egentlig tenke meg å spise det igjen.


#46

Nessie sa for siden:

Noen ganger, til rømmegrøt. :jupp:
Morr og spekepølse.


#47

Flubby sa for siden:

Vi gjør ikke det. Men jeg synes det høres godt ut da, er veldig glad i spekemat.
Hvordan serverer dere spekematen til grøt da? Med flatbrød, fat ved siden av, dypper skinka i grøten :knegg: ?


#48

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg evner fortsatt å bli overrasket. :stolt: Jeg ante ikke at folk spiste spekemat til risgrøt. Rømmegrøt og spekemat har jeg hørt om altså, men har aldri fått det servert selv.

Når Nei-alternativet blir lagt til skal jeg altså stemme det. :nikker:


#49

Tangerine sa for siden:

Risgrøt blir ikke middag uten litt spekemat til.


#50

Bomull sa for siden:

Alternativet som ikke finnes: NEI!


#51

Smash sa for siden:

Jeg får vel bare late som det jeg også. :sukk:


#52

Crimina sa for siden:

Nei det gjør jeg ikke. Jeg spiser lite spekemat sånn ellers også.


#53

Acsa sa for siden:

Bare til rømmegrøt. :nemlig: Og rømmegrøt spiser jeg bare på sommeren.


#54

rajraj sa for siden:

Det er jo skikkelig stas! Jeg tror rett og slett jeg skal gjenninføre det i den rajrajske ætt.

:dulte: Jeg har hørt at spekemat ikke finnes mer før langt utpå nyåret en gang.


#55

Pingis sa for siden:

Spekemat har i likhet med brie ikke eksistert siden april. Har hørt rykter om at det dukker opp igjen i løpet av 2010, ja.


#56

rajraj sa for siden:

:nemlig:


#57

Susse sa for siden:

Alt mulig av spekemat, men kun til rømmegrøt, og på sommerstid.


#58

sindrome sa for siden:

Dette er veldig beskrivende for meg altså! Savnet alternativ: Nei, erru gæææern!

Sier ikke at det ikke kan være godt altså, har aldri prøvd det, men det bare høres sååå feil ut ;)


#59

Noba sa for siden:

Spekemat til både rømmegrøt og risengrynsgrøt. Vi har flatbrød og spekeskinke stort sett, av og til morrpølse også.


#60

Pebbles sa for siden:

Salami til risgrøt og spekeskinke til rømmegrøt.

Går det an å spise grøt uten salt kjøtt til, altså? :skeptisk:


#61

Robyn sa for siden:

Nei.

Har vel spist rømmegrøt og spekemat sammen i selskap, men ordner det aldri selv.

At man spiste spekemat med annen grøt enn rømmegrøt hadde jeg faktisk ingen anelse om.


#62

Canisa sa for siden:

Ikke alltid, men som regel til risengrynsgrøt og rømmegrøt. Jeg kjøper spekeskinke og så sper vi på med salami/fårepølse ol. fra kjøleskapet.


#63

Malama sa for siden:

Jo, jo, spekemat finnes! I år skal jeg nemlig få spise pappas hjemmelagede fenalår til jul! For to år siden var jeg gravid, og i fjor feira vi hos svigers, der har de ikke slikt... ikke noe spekemat i jula der nei. Så i år finnes det! (Så må jeg bare sørge for at jeg i min prøverstatus ikke havner i en "nei, spekemat finnes ikke"-kategori før jul, for det vil absolutt bli lagt merke til om jeg ikke spiser det i år... dog, om jeg skulle vær så heldig, så ville jeg glatt ofret det altså. Sånn egentlig skulle jeg øsnke spekemat ikke fantes. Men det gjør den.


#64

Ole Brumm sa for siden:

Ikke alltid, men det hender.
Da til rømmegrøt og en svært sjelden gang til fløyelsgrøt. Vi har spekeskinke, fenalår og morr til. :nam:


#65

løve70 sa for siden:

Det hender at vi har spekemat og/eller fenalår til rømmegrøten.



#67

Primrose sa for siden:

Ja, det er godt, men vi har det ikke så ofte. Og ikke til havregrøt.


#68

Mandino sa for siden:

Rømmegrøt og spekemat hører sammen her i gården.


#69

Carrera sa for siden:

Jepp, det bruker vi.

Spiser kun risengrynsgrøt her i huset, og stort sett er det morrpølse vi bruker til. Men har jeg fenalår eller spekeskinke i hus, så foretrekker jeg det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.