Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget surkål/rødkål?

#1

Che sa for siden:

I disse juletider. Er hjemmelaget surkål og rødkål veldig, veldig mye bedre enn den kjøpte?
Hva er isåfall den ultimate oppskrift.

Jeg spiser sånn ca 1 ts, så jeg vet ikke helt om jeg orker å kokkelere med dette - men må jo iallefall høre om det er mye bedre.


#2

Claire sa for siden:

Jeg synes det er mye bedre med hjemmelaget. :nemlig: Og det er såre enkelt. Skiver av kål og syrlige epler, lagvis med karve og salt. Jeg koker i kjøttkraft i stedet for vann. Kokes/trekkes i alt fra 45 minutter til et par timer. Smakes til med sukker og eddik.



#4

Eia sa for siden:

Jeg har laget Ludls rødkål i flere år nå. Det er litt jobb, men vel verdt det.

En annen variant skal jeg grave litt mer i, det er å koke rødkålen i blåbærsaft. Jeg smakte det her forleden på stamrestauranten. Jeg må bare smiske litt mer med kokken for å få oppskriften ...


#5

Che sa for siden:

Hvor lang tid er den holdbar etter at den er laget da? Må jeg lage den på julaften, liksom - eller er det mulig å lage den tidligere?
Kjøttkraft? Må jeg koke knoke, liksom?


#6

Eia sa for siden:

Jeg lager den alltid ferdig dagen før og lar den stå kjølig over natten. Den tåler sikkert å stå noen dager til.


#7

Eia sa for siden:

Det er verre med antall ganger den varmes opp igjen.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ååh, det var akkurat den jeg skulle til å etterlyse i denne tråden. Så utrolig godt ut da han laget det i programmet!


#9

Michelle sa for siden:

Jeg liker Surkålen og Rødkålen best slik at det er bittelitt tyggemotstand dvs at den ikke er overkokt. Bruker Ingrid Espelids oppskrift. Kanskje jeg forsøker meg på den Hellstøm laget.


#10

Camomilla sa for siden:

Jeg bruker Espelids oppskrift minus eplene.

Siden jeg ikke er i slaget i dag og måtte holde meg inne lagde jeg likeså godt surkål i dag.
Min er kokt i ca en god time nå og når den er avkjølt setter jeg den i fruseren. Skal den ikke i fryseren så skal den koke litt lengre.

1-2 kilo kål
2 ss smør
salt
karve
1-2 ss sukker
1-2 ss eddik 7%

Legg smør i bunn så kål, salt og karve lagvis, hell over eddikern og sukkeret + 2 dl vann. Gi den ett lite oppkok og la den småputre i 45-60 minutter om den skal fryses og ca 90 om den ikke skal det.

Her dufter det surkål.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Blir det like godt uten epler da? skeptisk


#12

Camomilla sa for siden:

Aner ikke jeg, jeg liker ikke surkål :knegg:
Ingen som har klaget før, tror jeg da. Shit, må få mannen til å smake før jeg legger den i fryseren. Kanskje jeg må lage ny i morgen-


#13

Che sa for siden:

Så den kan fryses ja. Får kanskje ta meg en raptus en dag jeg og da...


#14

Blondie sa for siden:

Som svar på spørsmålet ditt - JAAAA! Nå spiser vi bare surkål, men den er himmelsk god og superpopulær på julemiddagsbordet. Jeg lager Ingrid Espelid sin.


#15

Malama sa for siden:

Mamma lager hjemmelaget, og fryser. Jeg spiser ikke slikt, så jeg vet ikke, og mannen synes ikke hjemmelaget er noe poeng, han er ikke vant til det, så selv kålrotstappa syntes han fint kunne komme fra en pose (Jeg tenkte ikke over at slikt fantes på pose engang). Men, mamma sier at hjemmelaget er best, og det tror jeg egentlig stemmer. Det er jo somregel det. Og ikke så vanskelig heller. Visstnok. Og ja, lage, fryse i posjonsstørrelser, bare å tine/varme :) Jeg burde nok gjøre det, siden det bare er mannen som spiser, og en pose spiser han jo ikke, så han sier ofte "neida, det er ikke nødvendig med en slik pose til meg"... Men en posjonsstørrelse i fryseren...


#16

Blondie sa for siden:

For ikke å snakke om at når man lager ting selv, så vet man hva man får. :dulte:


#17

Che sa for siden:

Blondie: Espelids med epler?


#18

Blondie sa for siden:

Med epler, ja. Blir en veldig karakteristisk og spennende smak.


#19

Che sa for siden:

gule, grønne eller røde epler da? kronisk og antall?


#20

Blondie sa for siden:

Jeg bruker grønne og antallet står i den rødrutete boka til hu mor. Har du ikke den, så kan jeg sjekke det opp og gi deg beskjed altså. :nikker:


#21

Che sa for siden:

Har den vettu:)


#22

emma71 sa for siden:

Jeg har bare smakt mammas hjemmelagde, og det er himmelvid forskjell fra poser. Mye mer smak, samtidig som det er mildere smak. Jeg aner ikke hvor hun har oppskrift fra, eller om det er noen oppskrift i bunnen, men det er kun kål og ikke noe eple i. (Ikke bare kål da, men ikke noen andre grønnsaker/frukter/tullball. :humre:)
Det kokes lenge, mer eller mindre hele dagen. Kål, vann, karve, salt, smakes til med sukker og eddik, og litt ribbefett oppi til slutt. Jeg liker den best når det er mye eddik, broren min liker den best når det er lite eddik, så mamma prøver å gjøre oss til lags annet hvert år. :knegg:


#23

Camomilla sa for siden:

Mannen likte surkålen jeg lagde i går. Den uten epler.


#24

Che sa for siden:

Mannen (med forkvaklede smaksløker) ville ha en kjøpepose i bakhånd, om den ikke smakte riktig - så jeg bør definitivt imponere, kjenner jeg.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Veeeldig skeptisk til surkål uten epler altså. Men det er sikkert godt. Jeg hadde nok feiget ut og hatt i epler uansett om jeg skulle laget en oppskrift uten. :knegg:


#26

Floksa sa for siden:

HJemmelaget er jo bare så sinnsykt godt!!

Vi lager uten epler, med kjøttkraft.
Jeg lager gjerned 12-14 liter og fryser i posjoner :)


#27

Tallulah sa for siden:

I fjor lagde jeg en deilig rødkål med portvin, skal se om jeg finner igjen oppskriften.


#28

Camomilla sa for siden:

Rødkål med portiv ja.
Håper du finner oppskrift, kan lage en posjon med det og jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.