Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget laksemousse

#1

Karamell sa for siden:

I går lærte jeg meg å lage en veldig god laksemousse! Den er god altså, ikke i nærheten av sånn man kan få kjøpt på boks.

Kald laksemousse

200 g kokt laks
200 g røkelaks
2 dl kremfløte
1/2 ts salt
1 krm pepper
1 ts sitronsaft
2 plater gelantin

Kjør den kokte laksen sammen med halvparten av røkelaksen til en glatt mos i i blender. Hell i fløten mens maskinen er i gang. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. La gelantinplatene ligge i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Ta dem opp og klem vannet godt ut. Legg dem i en liten kjele og smelt på svak varme. Bland gelantinen i laksemoussen i en jevn tnn stråle.

Legg glag pack i bunnen av en form (viktig for å kunne velve). Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen av formen. Foredel laksemoussemassen og la den stå kjølig i 5-6 timer eller over natten. Holdbarhet: to, tre dager?

Serveres på deilige rundstykker.


#2

Karamell sa for siden:

Nå har spist opp. :sparke: Jeg skal lage ny til jul. :jupp:


#3

DM sa for siden:

Det høres deilig ut! Har fløten en krem-funksjon, eller kan jeg bruke havrefløte?


#4

Dragen sa for siden:

Fløte i blender kan da umulig ha kremfunksjon, DM?

Du tester, og så rapporterer du etterpå. Ja?


#5

DM sa for siden:

Ok da. Men jeg kan ikke love noe før romjulen.


#6

Karamell sa for siden:

Nei, det vispes ikke som krem. Jeg tror det kan bli bra med havrefløten, med mindre den setter veldig smak?

Jeg skal lage dobbel porsjon i kveld. Eller i morgen. :sliten i dag:


#7

Karamell sa for siden:

Jepp. har laget to porsjoner av denne i dag. :nam:


#8

Dragen sa for siden:

Jeg kan vente. Men si gjerne tydelig fra.


#9

Intrigue sa for siden:

Heter ikke alle katter "son of a bitch"?



#11

liefje sa for siden:

Da står den i kjøleskapet. Takk for oppskrift


#12

DM sa for siden:

:fnise: Dette hadde jeg glemt. Du har jammen ventet lenge nå. :knegg: Du har ikke forsøkt selv i mellomtiden? :blafre:

:fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.