I går lærte jeg meg å lage en veldig god laksemousse! Den er god altså, ikke i nærheten av sånn man kan få kjøpt på boks.
Kald laksemousse
200 g kokt laks
200 g røkelaks
2 dl kremfløte
1/2 ts salt
1 krm pepper
1 ts sitronsaft
2 plater gelantin
Kjør den kokte laksen sammen med halvparten av røkelaksen til en glatt mos i i blender. Hell i fløten mens maskinen er i gang. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. La gelantinplatene ligge i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Ta dem opp og klem vannet godt ut. Legg dem i en liten kjele og smelt på svak varme. Bland gelantinen i laksemoussen i en jevn tnn stråle.
Legg glag pack i bunnen av en form (viktig for å kunne velve). Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen av formen. Foredel laksemoussemassen og la den stå kjølig i 5-6 timer eller over natten. Holdbarhet: to, tre dager?