Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Jeg har 8 kg kjøttdeig i fryseren

#1

Hilda sa for siden:

Hjelpe meg. Jeg har ca 8 kg kjøttdeig igjen i fryseren, og jeg hadde mye mere en det.
Har også ca 6-7 pakker med div pølse.
Jeg trenger oppskrifter på noe jeg kan lage av kjøttdeig og pølse, som ikke er taco,pølsegrateng/gryte.
Har også lage kjøttkaker/hamburger utallige ganger nå.:sukk:
Jeg trenger variasjon. Hjærnen min stoppet opp på ting som kan lages av kjøttdeig etter og ha jobbet meg gjennom ca 10 pk kjøttdeig den siste tiden.
Jeg har spist alle mulig variasjoner av taco lignende ting de siste månene, å hører jeg noen nevne spagetti og kjøttdeig dør jeg. :knegg:

Og ja, gubben jobber på Gilde, så det er mere dær det kommer fra.


#2

Malus sa for siden:

Det er jo ikke mer enn 16 hjemmelagde pizzaer det :glis:


#3

Blåbær sa for siden:

Ikke gryter heller?

Slenger ut noen forslag jeg, så får du si i fra hvis du vil ha oppskrifter.
Dette er hva vi bruker kjøttdeig og pølse til her i huset.

Kjøttdeig: tacopai, chili con carne, pizza, fyllte pannekaker, borritos, pizzasnurrer (topp i matboksen), kjøttboller (også topp i matboksen).

Pølse: stroganoff, pølsegrateng, pølsestappe, pai, på pizza, til raspeball.


#4

trøtt sa for siden:

Lasagne, hyrdepai, pølselapskaus.




#7

Mirasol sa for siden:

Er det mye? :knegg: Jeg pleier alltid å ha 5-15 kg kjøttdeig i fryseren jeg (harryhandler), og de går da unna jevnt og trutt.

Kjøttdeigrull er det store her. Jeg blander kjøttdeigen med ett egg, krydder etter smak og klemmer den flat som en rullekake (før rulling :p ) mellom 2 bakepapir. Så legger jeg på baconskiver på oversiden, snur hele greia mellom bakepapirene og smører med pesto, strør på hakket løk og fetaost på andre siden før jeg ruller den sammen som en rullekake (da kommer baconet på utsiden) og steker den på ca 180 grader i ca 30 min. Steker den på folie.

Kan fylles med hva som helst. Tacosaus, løk og ost er også godt. Da blander jeg tacokrydder i kjøttdeigen først.


#8

Beathe sa for siden:

Kjøttform;
ca 500g kjøttdeig brunes med 1 stor løk. Her kan du forsåvidt ta oppi alt hva du måtte ønske i tillegg, champignon, revet gulrot, hvitløk osv.
Sleng oppi en boks eller to med hermetiske tomater og la det koke litt.
Lag 1-2 poser potetmos.
Legg kjøttblandingen i en ildfast form, bre over potetstappe og avslutt med et lag eller to med ost på toppen.
Stekes på rundt 200 grader til osten er smeltet.

Server med salat og godt brød/rundstykker.


#9

Blåbær sa for siden:

Ja, baconkarbonader er en hit her. Med grove hamburgerbrød, salat og steikte poteter.


#10

rajraj sa for siden:

Lag opp hamburgere, karbonader, kjøttboller og kjøttpudding!


#11

Señora sa for siden:

Jeg lager karbonader med tacokrydder og løk i. Serveres med potetmos og hvadunåennharavgrønnsaker/salat.

Søk på Tacosnadder, så finner du oppskrift på det her inne.


#12

Didjeridust sa for siden:

Moussaka med masse kjøtdeig oppi


#13

Hilda sa for siden:

Takk for svar:)
notere
Har faktisk laget det meste dere fåreslo, jeg er faktisk en ganske kreativ person når det kommer til mat, spesielt kjøttdeig. men har stoppet litt opp, ettersom jeg stadig må tømme frysere for kjøttdeig og pølse min kjære drar hjem, så man skulle tro jeg også var på Harry-handel hele tia.
Det blir liksom ALDRI tomt:knegg:
Vurdere å gå veggis en månes tid , jeg er så lei kjøtt.

Vell Shg, jeg har værtfall spist 16 hjemmelagede pizzaer bare siden okt:P

Trøtt: hydrepai?


#14

Left sa for siden:

Jeg hadde vært lykkelig hvis jeg hadde hatt en mann som jobbet i Gilde :hjerter:

Du kan lage opp ferdige kjøttgryter,fryse ned i passende porsjoner? -

Mormor lager noe som heter Ruths gryte, det er omtrent som fårikål, men du bruker kjøttdeig i stedet for sauekjøtt. Legger det lagvis, og lar det småkoke til det kålen er skikkelig mør. La det stå og småputre et par timer. Nam!

Kjøttboller er jo kjempegodt, og kan fryses.

Porsjonspizza

Kjøttdeig er faktisk godt i sodd.

Kjøttdeig kan brunes med masse løk og andre grønnsaker man liker, f.eks squash, gulrøtter i staver eller rett og slett wokmix, og så servere med hjemmelaget potetmos.


#15

Hilda sa for siden:

Dette hørtes godt ut.
Dette lager jeg i morgen, takk:nam:

Hvordan gryte har du i tankene?
chili con carne høres godt ut, synd jeg ikke tåler Chilli, elller paprika:sukk:

Pølsestappe?
og hvordan gjør du når du lager pai med pølse? har laget taco pai.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.