Skjær kjøttet i passende biter. Brun i smør i varm panne og legg over i gryte, kok ut pannen med vann og hell i gryten. Skjær sjalottløk i båter og gulrøtter i skiver og brun før de tilsettes i gryten med kjøttet. Kok opp og la trekke ca 25 min.
Stek piggsopp og ha i gryten. Rør hvetemelet ut i rømme og tyttebærsyltetøy og tilsett i gryten sammen med salt, pepper og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min.
Server med potetmos av mandelpoteter og tyttebær eller ripsgele.
Høstgryte med sopp og brunost
FREMGANGSMÅTE:
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett kraft/vann og matfløte til det står i underkant av kjøttet. Kok opp og la trekke. Del opp løken i båter og surr i smør og tilsett i gryten. La kjøtt og løk trekke til kjøttet er mørt 30-40 min. Del soppen i båter og brun i smør og tilsett i gryten. Tilsett brunost, kok opp og la trekke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper og jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Server med nykokte poteter. Kokte grønne bønner og rørte tyttebær.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.