Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gryte av elgkjøtt

#1

Moonlight sa for siden:

Vi skal ha dåp på søndag og skal ha gryte med elgkjøtt... jeg akter ikke bruke kjøpt basis, og skal lage den fra bunn av selv.. men trenger tips.

Noen som har gode oppskrifter, eller råd til hvordan jeg bør gå frem for å få en NYDELIG gryte med elgkjøtt


#2

Frøydis sa for siden:

Vi lagde faktisk jaktgryta til toro her om dagen med elgkjøtt, bacon sopp og løk. Brukte mye rømme i den. Knallgodt!


#3

Malus sa for siden:

Har ei veldig god oppskrift... skal prøve å huske å finne den til deg etterpå.


#4

Magica sa for siden:

Lagde vanlig sosa-kjøtt jeg, kokte det lenge, lagde brun saus fra bunnen av med kokekrafta (kokte med løk og laubærblad først, og litt buljong.


#5

Chablis sa for siden:

Elggryte

Skjær kjøttet i passende biter. Brun i smør i varm panne og legg over i gryte, kok ut pannen med vann og hell i gryten. Skjær sjalottløk i båter og gulrøtter i skiver og brun før de tilsettes i gryten med kjøttet. Kok opp og la trekke ca 25 min.
Stek piggsopp og ha i gryten. Rør hvetemelet ut i rømme og tyttebærsyltetøy og tilsett i gryten sammen med salt, pepper og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min.
Server med potetmos av mandelpoteter og tyttebær eller ripsgele.

Høstgryte med sopp og brunost

FREMGANGSMÅTE:
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett kraft/vann og matfløte til det står i underkant av kjøttet. Kok opp og la trekke. Del opp løken i båter og surr i smør og tilsett i gryten. La kjøtt og løk trekke til kjøttet er mørt 30-40 min. Del soppen i båter og brun i smør og tilsett i gryten. Tilsett brunost, kok opp og la trekke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper og jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Server med nykokte poteter. Kokte grønne bønner og rørte tyttebær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.