Jeg har en pakke som gikk ut i slutten av november og en som gikk ut tidligere i år. Den som gikk ut for lenge siden kaster jeg, men den som ikke ut for ca. tre uker siden, kan jeg bruke den?
Hvis det ikke har blitt et økosystem i posen, fettet har harsknet eller melet har tatt smak av andre næringsmidler (fortrinnsvis) så er det ingenting i veien for å bruke det.
Igjen: Hva er det dere tror skjer med tørrvarer idet datoen går ut? Det er BARE å bruke det! Jeg kan love dere at mel som holder i månedsvis ikke plutselig blir fullt av bakterier fordi den magiske datoen er passert altså.
Hvis det gikk ut i november ville jeg glatt brukt det! Tørrvarer holder seg jo lenger, selv om noen av de glutenfri melene oppfører seg litt annerledes.
Jeg har en gang laget pannekakerøre av mel som hadde gått ut på dato for lenge siden. Syntes det var litt mye klumper... De klumpene var ikke m e l for å si det slik :skremt:
Men mel som så nylig har gått ut på dato hadde jeg glatt brukt altså. Du kan jo evt sikte det, så ser du jo om det er ting som ikke skal være der :knegg:
Men melormene kommer heller ikke den dagen posen går ut! Enten har de vært der fra før i mindre antall, eller så er de ikke der! Det er da bare å se på melet - det gjør jeg da før datoen går ut også!
Jeg hadde brukt det, ja. Jeg har også brukt strøkavring som har gått ut på dato. Det er ikke så ofte jeg bruker det, og akkurat den gangen man skal lage panert fisk så er det gått ut på dato, og Rema har selvsagt ikke slikt i sortimentet. Lukta på det og sånt først, da.
Melbiller (og larvene) har jeg funnet i nyinnkjøpt mel også. :jupp: Det ekleste var den gangen jeg fant melbiller i sammalt hvetemel. Jeg hadde ikke funnet de om det ikke var fordi jeg hadde sluppet opp for siktet hvetemel og kom på den geniale idéen å sikte sammalt hvetemel. Det sprellet i sikten og jeg turte ikke å spise annet enn siktet hvetemel på lange tider. :iiik: