Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt mel som er gått ut på dato

#1

krystallklart sa for siden:

Jeg har en pakke som gikk ut i slutten av november og en som gikk ut tidligere i år. Den som gikk ut for lenge siden kaster jeg, men den som ikke ut for ca. tre uker siden, kan jeg bruke den?

Den er uåpnet, men har ligget i romtemperatur.


#2

Veronal sa for siden:

Hvis det ikke har blitt et økosystem i posen, fettet har harsknet eller melet har tatt smak av andre næringsmidler (fortrinnsvis) så er det ingenting i veien for å bruke det.


#3

krystallklart sa for siden:

Økosystem. :sjokk: Tror jeg kaster det uten og åpne det, jeg. :sparke:


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har mel som gikk ut på dato i 2005, som jeg bakte med senest i forrige uke.


#5

oslo78 sa for siden:

Igjen: Hva er det dere tror skjer med tørrvarer idet datoen går ut? Det er BARE å bruke det! Jeg kan love dere at mel som holder i månedsvis ikke plutselig blir fullt av bakterier fordi den magiske datoen er passert altså.


#6

ingling sa for siden:

Hvis det gikk ut i november ville jeg glatt brukt det! Tørrvarer holder seg jo lenger, selv om noen av de glutenfri melene oppfører seg litt annerledes.


#7

Interference sa for siden:

Jeg tror nok heller det er snakk om melormer eller lignende, ikke bakterier.


#8

Inka sa for siden:

Så lenge melet ikke er harskt, er det vel bare å bruke det.


#9

annemede sa for siden:

Glutenfritt mel er jo gjerne pakket i lufttette poser, jeg hadde glatt brukt det.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men, det er jo bare å titte oppi og se etter insekter, og så bruke det om ikke.


#11

Left sa for siden:

Jeg har en gang laget pannekakerøre av mel som hadde gått ut på dato for lenge siden. Syntes det var litt mye klumper... De klumpene var ikke m e l for å si det slik :skremt:

Men mel som så nylig har gått ut på dato hadde jeg glatt brukt altså. Du kan jo evt sikte det, så ser du jo om det er ting som ikke skal være der :knegg:


#12

oslo78 sa for siden:

Men melormene kommer heller ikke den dagen posen går ut! Enten har de vært der fra før i mindre antall, eller så er de ikke der! Det er da bare å se på melet - det gjør jeg da før datoen går ut også!


#13

Mrs. Longbottom sa for siden:

nettopp!:nemlig:



#15

Kanina sa for siden:

Jeg hadde brukt det, ja. Jeg har også brukt strøkavring som har gått ut på dato. Det er ikke så ofte jeg bruker det, og akkurat den gangen man skal lage panert fisk så er det gått ut på dato, og Rema har selvsagt ikke slikt i sortimentet. Lukta på det og sånt først, da.


#16

Veronal sa for siden:

Melbiller (og larvene) har jeg funnet i nyinnkjøpt mel også. :jupp: Det ekleste var den gangen jeg fant melbiller i sammalt hvetemel. Jeg hadde ikke funnet de om det ikke var fordi jeg hadde sluppet opp for siktet hvetemel og kom på den geniale idéen å sikte sammalt hvetemel. Det sprellet i sikten og jeg turte ikke å spise annet enn siktet hvetemel på lange tider. :iiik:


#17

Kanina sa for siden:

:grøsser: Men melbillelarver er jo giga-svære! Du hadde nok sett dem i det du begynte å helle, vel?


#18

Veronal sa for siden:

Nei, jeg så dem ikke før jeg nærmet meg ferdigsikting. Sammalt mel maskerer mye!


#19

Kanina sa for siden:

:grøsser: :grøsser: og :flashback til melbille-elevøvelse i biologien på videregående: :grøsser:


#20

Inka sa for siden:

Jeg kom forresten til å tenke på at mel mister en del av bakeevnen når det har stått særlig mer enn 6 måneder.


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

Som sagt har jeg bakt med minst 5 år gammelt mel uten å merke det


#22

Inka sa for siden:

Ja, herregud, det er sikkert gulle godt mel. Jeg er ikke den som er prippen på datomerking, asså.


#23

krystallklart sa for siden:

Nå har jo ikke glutenfritt mel særlig bakeevne i utgangspunktet heller da, så det uroer jeg meg ikke for.


#24

Dragen sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.