iben sa for siden:
Noen som har oppskrift? Skal lage tapas til bursdagsselskap i helga. Nam nam :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
iben sa for siden:
Noen som har oppskrift? Skal lage tapas til bursdagsselskap i helga. Nam nam :)
Eia sa for siden:
Halvfabrikata aïoli er lettvint og godt, selv om jeg for det meste lager mat fra bunnen av.
1 pk ferdig majones, 3-4 fedd hvitløk, litt sitronsaft, litt salt og pepper og rør inn vann litt etter litt til ønsket konsistens. Det er den jeg bruker oftest. :lat:
Acsa sa for siden:
Det tar jo ikke tid i det hele tatt å lage aioli fra bunnen av! Bare et par eggeplommer i en bolle, et par fedd hvitløk (presset) og litt salt og litt sitronsaft. Så tar du i et par dråper olje, pisker godt, og fortsetter med litt etter litt olje og rører godt mellom hver gang. Jeg bruker en kombinasjon av olivenolje og en nøytral olje (f.eks solsikke). Dersom den blir for tykk tar jeg i litt vann.
Karamell sa for siden:
:jupp: Jeg bruker i tillegg en eggeplomme.
Dixie Diner sa for siden:
Går det greit (for ei med fiskebollemuskler) å piske det for hånd, eller bør man bruke mikser eller food processor med kniv?
kokosbolle sa for siden:
Jeg har prøvd å lage aioli for hånd 2 ganger og det skal jeg aldri gjøre igjen. Takke meg til creme fraiche, majones og hvitløk. :jupp:
Acsa sa for siden:
Jeg lager for hånd, og synes det er verdens enkleste ting. :) Dersom du skal bruke maskin, ville jeg brukt ballongvisp.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg har sånn vispedings på stavmikseren og bruker den. Viktig å hele olje i tynn, tynn stråle mens man pisker hardt, så hvis håndmiksing er et alternativ hadde jeg spurt noen om hjelp til oljen. :knegg:
Jeg gjør omtrent slik:
2 eggeplommer
1-2 fedd hvitløk (ett pleier å holde), knust til mos med litt grovt salt
litt sitronsaft
1 ts dijonsennep (valgfritt)
salt
1 dl solsikkeolje
1 d kaldpresset olivenolje
(eller 1,5 dl av den nøytrale og 0,5 av olivenoljen)
Ha eggeplommer, hvitløksmos, sitronsaft og dijonsennep i en bolle. Pisk sammen med elektrisk håndvisper e.l. Spe med olje, først dråpevis, siden i en tynn stråle. Tynn den ferdige aïolien ut med kaldt vann til ønsket konsistens, og smak til med mer salt og sitronsaft.
Veldig enkelt og veldig godt. :)
Pasta sa for siden:
Man går eller kjører til nærmeste butikk og kjøper.
Eia sa for siden:
Jeg synes også det er enkeltpenkelt å lage aïoli, rent konsistensmessig. Men den blir altså ikke like god som min halvfabrikata. Så derfor viker jeg fra mitt egentlige prinsipp om mat fra bunnen av her.
mkj sa for siden:
Jeg får heller ikke til hjemmelaget majones eller alioli, får det til sånn at det blir stivt, men blir ikke så utrolig godt.
Jeg bruker stavmikseren med kuttebladet, går på 1-2-3
Strå sa for siden:
Vi er glad i aioli, men skipper den ofte til fordel for hvitløksrømme:
1 beger lettrømme
3-6 knuste fedd hvitløk (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
1/2-1 dl majones (smak til)
1-2 ss sitronsaft
Røres sammen og serveres romtemperert til alt godt, det tar max 5 minutter.
iben sa for siden:
Takk for tips her. Tror det blir lettvint aioli ja for jeg har så mye å gjøre i morra :)
Kosmokula sa for siden:
Er omentrent denne jeg også bruker, og jeg synes den blir kjempegod :)
Ru sa for siden:
Jeg gjør "omvendt"
1 pk. majones
en drøss med hvitløk
Litt sitronsaft
1 dl rømme
:værsågod:
Ole Brumm sa for siden:
Jeg har i tillegg oppi litt Dijonsennep. Enkelt penkelt og utrolig godt.Strå sa for siden:
Nå vet jeg hva det blir til kveldskosen i morgen. Høres nam ut.
daffy sa for siden:
Hvis man skal lage med halvfabrikata ville jeg brukt Hellmans majones. Den er veldig mye bedre (og mer "naturlig") enn Mills sin.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.