Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer dere til middagsgjester i julen?

#1

Chablis sa for siden:

Vi får en del gjester til middag i romjulen, så jeg trenger litt tips til hva vi skal servere.

Hva lager dere til de som kommer på middagsbesøk?

Pinnekjøtt skal vi ha julaften, kalkun blir det hos svigers nyttårsaften.


#2

Lyppa sa for siden:

Vi skal ha gjester en av romjulsdagene.Skal servere kalkun. Mulig vi får gjester en dag til, da koker vi i såfall kjøttsuppe og har gode rundstykker til.


#3

Tjorven sa for siden:

I år skal vi ha juleselskapet, og serverer da pinnekjøtt. Hvis vi skulle ha servert middag i romjulen ville vi nok gått for kalkun. Godt og ikke fullt så usunt. Det finnes fantasktiske kalkuntråder her på FP.


#4

Che sa for siden:

Vi har gjester på julaften. 1.juledag spiser vi rype, 2.juledag har vi kveite. 3.juledag blir det kalkun.


#5

Michelle sa for siden:

Vi skal ha gjester 2 juledag og serverer da kveite. Vi skal også ha vårt faste gravlaksparty i romjulen. Nyttårsaften blir det kalkun.


#6

Apple sa for siden:

Vanligvis har vi pinnekjøtt på julaften. Andre julemiddager vi har er kalkun, ribbe, torsk, rype eller elg. Ikke sikkert vi spiser dette hver jul, kommer litt an på hvor vi er.


#7

Malus sa for siden:

Vi har brukt å ha svigers / foreldre her en dag i romjula, og har servert vilt. Rype for to år siden og orrfugl forrige jul. Litt usikker på om det blir fugl eller hjort i år. Det ligger også et lammelår i frysen, som kan bli aktuelt hvis det kommer folk. Nyttårsaften blir det pinnekjøtt, men jeg vet ikke om det blir flere enn oss her da.


#8

Blåbær sa for siden:

Blir pinnekjøtt og kalkun her. Ellers pleier vi å ha helsteikt laks.


#9

Rug sa for siden:

Jeg står for maten 1. juledag. I første omgang skulle vi også stille med hus, og vi har svært begrenset med plass. Dermed har jeg lagt opp til et slags koldtbord, med kalkunfilet, julesylte, gode pølser, gode karbonader, salater, fletteloff og godt tilbehør. Håper det faller i smak, det bryter med mange års kalkuntradisjon.


#10

løve70 sa for siden:

Vi har middagsgjester på julaften. Da serverer vi kalkun. Er ikke sikker på forrett/dessert enda.
Vi skal også ha middagsgjester på nyttår, da er jeg litt usikker på hva vi skal servere. Det kommer litt an på hvor mange vi blir.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Vi skal ha julaften her i år, og da serverer jeg pinnekjøtt med masse godt tilbehør. 1. juledag spiser vi hos svigers og da pleier det alltid å være kokt laks med rømmesalat og diverse. Snadder.
4. juledag skal vi til krystallklart på middag, og da er det pinnekjøtt igjen (jeg får aldri nok!) og på nyttårsaften (også hos krystallklart) blir det kalkun. Jeg har en svær kalkun i fryseren nede som jeg vurderer å invitere krystallklart-familien og Fibi-familien på en dag i romjulen men jeg får se hvordan dagene blir.


#12

Kula sa for siden:

Lillejulaften er det sossiser, hjemmelaget potetstappe or rosenkål
Julaften er det ribbe med alt av tilbehør
Nyttårsaften er det kalkun.
Om det dropper noen innom i løpet av romjulen blir det servert rester etter 1.dags koldtbordet hos svigers. Vi får alltid med oss resten hjem derfra, og det er myyyye.


#13

Teofelia sa for siden:

Vi synes egentlig at vi får nok julemat i julehelgen, så romjulsgjestene våre får vanligvis servert tapas eller lignende god ikke-julemat.


#14

Mjau sa for siden:

Vi skal ha gjester til nyttårsaften og serverer rådyr.


#15

mina sa for siden:

Mamma og pappa skal være her på julaften. Da blir det svineribbe og pinnekjøtt.
Pinnekjøttet "lages" av svigerfar (bor i underetasjen). Ribbene deles ikke i to, så de kalles bare langbein av mannen og familien. :humre:

Ellers vet jeg ikke om gjester i resten av jula, vi skal til mamma og pappa en dag, og så skal vi ned til svigers en dag. Det blir nok vilt en dag og steik og medisterkaker en dag viljeg tro. Tar det litt som det kommer.


#16

Mandino sa for siden:

Lillejulaften - Risengrynsgrøt
Julaften - Pinnekjøtt

  1. juledag - Ribbe
  2. juledag - Kveite
  3. juledag - Kalkunbiff
  4. juledag - Spekesurret indrefilet av svin
  5. juledag - Ovnsbakt ørret
  6. juledag - Pizza
    Nyttårsaften - Kalkun
  7. nyttårsdag - Rester

#17

Selma sa for siden:

Vi har gjester på julaften og da serverer vi ribbe

  1. juledag spiser vi hos svigers (elg eller hjort tror jeg) og 2. juledag blir det kveite hjemme hos oss selv.

  2. juledag skal vi ha tapasselskap sammen med to nabofamilier (alle lager litt hver)

Har ikke planer om flere middagsgjester - satser heller på lunsjgjester. Da lager vi koldtbord av julens pålegg og godt brød


#18

Pepper Lemon sa for siden:

Vi skal ha selskap 4. juledag. Da blir det enten helstekt and eller juletorsk.


#19

GinaK sa for siden:

Vi spiser risengrynsgrøt på lille julaften,
ribbe på julaften.
1.juledag er fast hjemmedag uten planer og barna får kose seg med julegavene sine. Da spiser vi sen frokost med diverse kjøttpålegg (jeg får alltid mateske fra jobben min i julegave og der er det masse forskjellig kjøttpålegg og påleggspølser) kald ribbe og surkål + +
2.juledag skal vi til min mamma i år. Da får vi ribbe.
Storebror har bursdag en dag i julen og da skal vi ha kalkun
Nyttårsaften får vi besøk av 9 stk og da skal vi nok ha indrefilet av okse, tror jeg. Eller kalkunbrystfilèt.


#20

liefje sa for siden:

Tysk julemiddag med gaas eller and kan anbefales. Mer smak (men ogsaa mer fett) enn kalkun. Tilbehör: Knödel, rödkaal, cranberries, selleripure, rosenkaal... Og saus, saaklart. Nydelig mat.

Vi har pinnekjött julaften, hummer 1. dag og gaas med alt tilbehör 2. dag.


#21

Macky sa for siden:

Julaften: Pinnekjøtt
1.juledag: Koldtbord m/ulike påleggsorter og pastasalater mm
2.juledag: Hjort
Nyttårsaften: Kalkun


#22

Niobe sa for siden:

Julaften blir det pinnekjøtt, 2. juledag serverer vi ribbe. De andre dagene er det vi som skal serveres. :)


#23

Libra sa for siden:

Vi har tradisjonen tro gjester 2. juledag og serverer i hht tradisjon fiskesuppe til forett og stekt laks til hovedrett. Vi synes alle det er deilig med fisk etter all kjøttmaten.


#24

Acsa sa for siden:

Ribbe på juleaften.
Første juledag blir det helstekt laks med reker og hvitvinssaus.
Andre juledag tror jeg det blir noe kylling i spicy tomatsaus med ris eller noe sånt - noe som smaker litt annerledes.
Nyttårsaften blir det kalkun.

Jeg har ikke spist pinnekjøtt på mange år, men vurderer det mot slutten av romjula.


#25

Ru sa for siden:

Vi skal ha ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker og julepølse på julaften, så det blir nok rester til langt ut i romjulen!
Regner med vi tar noe tapas-greier en av dagene, fisk en annen dag og mer vet jeg ikke.
Svigers kommer julaften og blir til 4.dag, men vi skal alle til mine foreldre 1.dag, så jeg trenger ikke å finne på så mye forskjellig middagsgreier.
Vi har mengder med koteletter i frysen, både lam og annet, så det er mulig det blir det en dag. Kalkun burde vi kanskje også ha hatt. :gruble:


#26

Jinx sa for siden:

Julaften: Ribbe med tilbehør
1.Juledag: Rester
2.Juledag: Koldtbord med bla ribbe,mors gryte som er verdens beste,laks osv.
3.Juledag: Jobber kvelden.....
4.Juledag: Laks med poteter og agurksalat
5. Juledag: Oksegryte med gratinerte poteter
6.Juledag: ?
Nyttårsaften:Kalkun


#27

mkj sa for siden:

vi har gjester både jul og nyttår:

Planen er som følger:

julaften:
pinnekjøtt og karamellpudding

  1. juledag: ribbe - iskrem

  2. juledag: rester fra de to foregående dagene

Nyttår: ikke bestemt, enten en helstekt indrefilet, eller et par-tre helstekte svinefileter som først stekes, dereetter rulles de inn i serranoskinke og derimellom en saus av soltørkede tomater, urter, ost og hvitløk. Serveres på en seng av grønnsaker og med potetmos. Dessert på nyttårsaften er ikke bestemt, men det er godt mulig det blir pannacotta.


#28

Tuttan sa for siden:

Eg veit ikje om me får gjestar til jul enda.. Men eg har kjøpt ei marinert (?) lakseside i tilfelle og so har me ein del hjortekjøtt i frysen so eg kan lage gryte ta. :nam:


#29

Heiko sa for siden:

Tja, vi skal sikkert ha noen gjester i løpet av jula. De vanligste julemiddagene styrer vi unna, de får man som oftes nok av. Jeg tenker vi serverer elg, kveite og noe tapas. Kalkun har vi på nyttårsaften.


#30

Tusenogtredve sa for siden:

Vi skal ha overnattingsgjester, og dermed middagsgjester mange dager.

Julaften blir det hjort og karamellpudding.

  1. Juledag bouillabaisse - eller fiskesuppe med reker og riskrem til dessert,
  2. juledag blir det pinnekjøtt med storinnrykk og fruktsalat til dessert,
  3. juledag reinskavgryte og is til dessert - mulig hjemmelaget.

#31

Arran sa for siden:

Julaften: Pinnekjøtt med kålarbistappe, sosisser fra Strøm-Larsen og vossakorv som pappa tar med fra vestlandet. Riskrem med jordbærsaus og krokan til å strø på toppen.

1. dag: Koldtbord med ymse kjøttpålegg, laks, sild, svinekoteletter som er stekt over natta i ovnen (tradisjon fra min farmor), potetsalat og byggrynsalat. Dronning Maud fromasj.

2. dag: Ikke helt sikker ennå, men tror jeg lager baccalao.


#32

Pappaa sa for siden:

Reinsdyr stek med multekrem til desert, det blir ikke bedre.!


#33

Magic sa for siden:

Julaften blir det ribbe med alt av tilbehør, og riskrem og karamellpudding til dessert. På nyttårsaften skal vi ha kalkun med fløtegratinerte poteter og waldorfsalat. Hva vi skal ha til dessert vet jeg ikke enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.