Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribbekrise ...

#1

Nuta sa for siden:

Jeg kjøpte frossen ribbe i går og la den i kjøleskapet i den tro at den kunne ligge opptint noen dager, men nå ser jeg på pakken at den bare kan ligge 3 døgn etter opptining og kan ikke fryses igjen!
Går det an å steke den, fryse den og varme den igjen? blir det noe godt?


#2

Obelix sa for siden:

Ei jeg kjenner har stekt ribba nå og fryst den. Hun sier det blir like bra.


#3

oslo78 sa for siden:

Stek den og frys den ja. Blir helt utmerket - og deilig å slippe å steke på julaften!


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg tror svigermor steker opp en to-tre ribber før jul, fryser det og varmer opp når vi skal ha det. Også venter hun med å gjøre svoren sprø til da, tror jeg.


#5

Nuta sa for siden:

Takk for svar! Jeg er nemlig ribbenovise, det er første gang vi skal ha jul her hjemme i år og jeg skal steke ribbe:)


#6

Malama sa for siden:

Jepp, stek og frys.

Mamma sie at man alltid skal gjøre noe med kjøttet mellom innfrysing. altså, når det er tint, ikke frys igjen. Men om du koker/steker/griller først, så kan du fryse igjen. Og det blir så godt så. (Men, muligens ikke lage svoren sprø før på serveringsdagen? Mener å huske noe om at svoren bare er god første dagen (spiser ikke svor selv, men når vi varmer ribba neste dag er det ingen som spiser svoren mener jeg)


#7

tormu sa for siden:

Hadde du tenkt å la den ligge en uke i kjøleskapet? Eller skulle du bruke den før julaften? Ikke en fersk ribbe kan ligge så lenge en gang.
Kjøp ny og ha i back up. Tipper ikke frossenribbe kostet så mye. Selv kjøper vi aldri frossetribbe, men fersk fra ferskvaredisken. Salter og peprer i to døgn før julaften. Men vi er veldig kresne på ribba så jeg skal ikke si at det ikke går an å fryse den etter steiking. (Hellstrøm hadde nok blitt forbanna da. ;)


#8

Nuta sa for siden:

Men hvordan steker jeg den uten å lage sprø svor:blånn:


#9

Nuta sa for siden:

Hadde tenkt til det ja :ribbenovise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.