Jeg kjøpte frossen ribbe i går og la den i kjøleskapet i den tro at den kunne ligge opptint noen dager, men nå ser jeg på pakken at den bare kan ligge 3 døgn etter opptining og kan ikke fryses igjen!
Går det an å steke den, fryse den og varme den igjen? blir det noe godt?
Jeg tror svigermor steker opp en to-tre ribber før jul, fryser det og varmer opp når vi skal ha det. Også venter hun med å gjøre svoren sprø til da, tror jeg.
Mamma sie at man alltid skal gjøre noe med kjøttet mellom innfrysing. altså, når det er tint, ikke frys igjen. Men om du koker/steker/griller først, så kan du fryse igjen. Og det blir så godt så. (Men, muligens ikke lage svoren sprø før på serveringsdagen? Mener å huske noe om at svoren bare er god første dagen (spiser ikke svor selv, men når vi varmer ribba neste dag er det ingen som spiser svoren mener jeg)
Hadde du tenkt å la den ligge en uke i kjøleskapet? Eller skulle du bruke den før julaften? Ikke en fersk ribbe kan ligge så lenge en gang.
Kjøp ny og ha i back up. Tipper ikke frossenribbe kostet så mye. Selv kjøper vi aldri frossetribbe, men fersk fra ferskvaredisken. Salter og peprer i to døgn før julaften. Men vi er veldig kresne på ribba så jeg skal ikke si at det ikke går an å fryse den etter steiking. (Hellstrøm hadde nok blitt forbanna da. ;)