Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste julekonfekten og julesnopet?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Hva er din/dine favoritter???




#4

Maxine sa for siden:

Lettvindt-konfekt:

Kjevel marsipan og nougat, legg nougat mellom to lag marspian. Legg i kjøleskapet en stund, ha deretter på sjokoladetrekk. Jeg tilsetter alltid litt delfiafett i sjokoladen, holder seg penere da.

Ellers lager jeg iskonfekt, som alltid faller i smak.

Favorittene er:

  • coctailbær dynket i kirsebærlikør (evnt bær etter man har laget likør, men her var det ikke et eneste kirsebær i år..). Et lite bær/et halvt per form, fyll med sjokoladeblanding. Jeg pleier bruke så mørk som mulig til kirsebærene. Blander jo også her i en del delfiafett. Omtrent halvparten av sjokolademengden, tror jeg.

  • Blande nougat, sjokolade og delfiafett. Ha et par nøtter i hver form, fyll opp med nougatblandingen.


#5

Robyn sa for siden:

Til jul må jeg alltid ha brente mandler, Twist (som vi stort sett aldri har ellers i året), marsipan og litt julekaker som pepperkaker (kjøpte, er ikke glad i hjemmelagde :o ), sjakkruter, berlinerkranser etc.

Og så er jo juleskummet til Cloetta veldig godt da...


#6

Najade sa for siden:

Det er sikkert bare jeg som kan klare å gjøre noe feil med den oppskriften der, men i tilfelle det er noen andre der ute som meg så legger jeg historien ut her.

Jeg tenkte jeg skulle lage disse i kveld, livredd var jeg for at blandingen skulle svi seg eller koke for lenge (jfr advarsler i oppskriften). Så jeg endte opp med å ta av blandingen alt for tidlig, blandet i kokos, og skjønte at dette ble veldig feil.

Gode råd var dyre, hva gjør jeg nå? En porsjon bountykuleblanding uten seighet overhodet. Tilfeldigvis så jeg Ernst på TV4 i går koke karameller i mikroen.
Så jeg putta alt over i en ildfast form og satte den inn i mikroen. Åpnet flere ganger underveis og rørte og rørte. Plutselig var den seig gitt!
Tror jeg har reddet den, den smaker da kokos/Bounty og kan nå lages kuler av.



#8

Bergensis sa for siden:

Peparmyntestenger. Dvs. det vart peparmyntekuler i år. Og så har me eit salig kaos med marsipan, konditorfargar, nøtter og nonstop. Det blir meir eller mindre apetittvekkande konfekt. Barna storkosar seg med dette arbeidet.


#9

Tuppen sa for siden:

:nam:
Hva er blandingsforholdet på ingrediensene på de siste her? :må ha inn alt med teskje:


#10

Maxine sa for siden:

Nja, hva skal jeg tippe da? 1/3 av hver blir nok bra. Jeg tar som regel litt på slump jeg mtp smak, kommer jo man på hva slags sjokolade man bruker osv. Bare det blir nok delfiafett, holder de seg harde nok etterpå :)


#11

Tuppen sa for siden:

Mange takk. :blomst:
(Eller burde jeg egentlig rødprikke deg for å legge ut slike oppskrifter? :gruble: / :knegg:)


#12

Skilpadda sa for siden:

Hjemmelaget marsipan med veldig mørk sjokolade på. Og gjerne portvinsmarinerte svisker inni. Eller med Grand Marnier og revet appelsinskall.

Mørke sjokoladetrøfler med mørk rom eller Grand Marnier.

Og hjemmelaget knekk eller karameller.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Sjokoladetrøfler skal jeg lage i morgen, marsipan også. Har et halvt kg skoldede mandler liggende til tørk. Men hvor lenge kan jeg oppbevare marsipan med eggehvite i? Har den liggende i kjøleskapet hele tiden.


#14

Tuppen sa for siden:

Favoritten her i huset er forresten Isets snickerskonfekt. Utrolig lett å lage og farlig god.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Den ja, den laget jeg hvert år tidligere men ble plutselig litt lei. Kanskje jeg skulle laget den i år igjen ... Nei nå har jeg fader snart laget nok. :knegg:


#16

Tuppen sa for siden:

:knegg:
Lagde første ladning i går, men det går fort unna her, så det blir nok minst en runde til. :sparke:


#17

Vito sa for siden:

Nå har jeg søkt etter oppskriften på snickerskonfekten til Iset, men finner den ikke. Noen som har den? :blafre:


#18

Karamell sa for siden:

Det ligger en oppskrift på snickersruter oppe i tråden her, men om det er den Iset bruker vet jeg jo ikke.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Nei dette er som konfektbiter, her er oppskriften:

1 glass peanøttsmør, bør helst være crunchy type
2 dl lys sirup (går godt med mørk og altså)
1 dl sukker

2-3 dl kokosmasse
3 plater lys kokesjokolade eller melkesjokolade

Smelt sirup og sukker sammen i en gryte. Sukkeret bør være mest mulig smeltet så det ikke knaser i tennene.
Ha oppi glasset med peanøttsmør og kokosen og bland GODT sammen. Ha evt mindre kokos i om det blir for tykt (jeg tror jeg tok 3 dl i, men jeg målte ikke helt).

Ha alt utover i en liten papirkledd langpanne. Sett den i kjøleskapet i ca 15 minutter til det er helt hardt.
Smelt sjokoladen (jeg bruker mikroen) og hell den utover peanøttmassen. Bre den godt utover så den dekker massen helt. 3 plater er akkurat passe har jeg funnet ut, da smaker det best.

Sett det i kjøleskapet til det er helt stivt. Ta ut hele papiret med massen på, legg det på kjøkkenbenken og skjær massen i firkanter. Velg størrelse selv, men siden dette skal være litt konfektaktig, bør bitene ikke være større enn dobbelt så store som twist feks.

Legg dem lagvis med bakepapir i en kakeboks og oppbevar dem i kjøleskapet.


#20

Crimina sa for siden:

Issjokolade. Det må jeg alltid ha til jul. Og marsipankuler med mokkabønner på toppen. :nam:



#22

Vito sa for siden:

Iset, tusen takk for oppskrift. Den høres helt fantastisk ut!!
Peanøttsmør er ført på handlelisten til i morgen. :D


#23

Dixie Diner sa for siden:

Nå står en stor boks Snickers i kjøleskapet, seksåringen forspiste seg i dag. Klarte ikke la være å lage dem nei. :knegg:

Og så laget jeg marsipan-cookies av hjemmelaget marsipan. Bare skar den i skiver, drysset over kanel og sukker og stekte i 7-8 minutter på 180 grader. Snaddersnaddersnadder. Og sjokoladetrøfler, de skal jeg rulle ut nå. Kjempegodt.


#24

Vito sa for siden:

Sjokoladetrøfler står på min plan for kveld/natt også!
Hvilke oppskrift bruker du? Jeg har aldri prøvd meg på den sorten før, og vurderer å bruke denne:
Fløtetrøffel
ca. 30 stk.

225 g mørk sjokolade
1 ½ dl kremfløte
1 ss konjakk (kan sløyfes)
100 g (1 ¾ dl) Dansukker Melis
1 ss sterk, kald kaffe
Kakaopulver

Ha fløten og sjokoladen i en rustfri kasserolle og kok opp. Rør til sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. Avkjøles til romtemperatur.

Rør inn kaffen, konjakken og melisen. Rør til det blir en jevn masse. Dekk til og sett kjølig i 2 timer.

Form til boller som rulles i kakaopulver. Legg i papirformer. Oppbevar kjølig.

Bra eller ikke tror du?
Bruer Iset som oppslagsverk


#25

Dixie Diner sa for siden:

Høres kjempegodt ut! Det er noe lignende jeg også gjør. Jeg koker opp 2 dl kremfløte og lar 300 gram mørk sjokolade smelte i. Så har jeg oppi 25 gram smør og lar det smelte og rører godt. Jeg skulle også hatt en slags smak oppi, men jeg hadde ikke noe i hus, så det blir rene sjokkistrøfler her.
Heller det oppi en bolle og lar det stå i kjøleskapet i noen timer til det er blitt stivt. Så bruker jeg en skje til å grave ut en "dose" og ruller til en ball i hendene, før jeg ruller ballen i kokos eller kakaopulver. Hakkede nøtter kan også brukes, eller man kan smelte mer sjokolade og dyppe dem nedi og SÅ rulle dem i kakao/nøtter/kokos. Jeg gjorde ikke det. Jeg har dem i en boks i fryseren, de kan også være i kjøleskapet. De ligger ikke i papirformer.

Neste gang kommer jeg nok til å bruke halvparten lys og mørk sjokolade. Jeg elsker mørk sjokolade, men disse ble veldig intense. Det stod ingenting om sukker eller melis i min oppskrift, jeg tror de hadde blitt bedre med det oppi så det skal jeg ha i neste gang.


#26

Karamell sa for siden:

Det var jo nesten identisk oppskrift jo. :humre: Min har bare kellogs spesial K i tillegg.


#27

Benzo sa for siden:

I dag har jeg laget marspiankuler, druknet dem i cognac og rullet i smeltet sjokolade. :nam:


#28

Tangina sa for siden:

Før jeg entret FPs vinduerlige matoppskriftsverden, lagde jeg bare marsipan. Nå har jeg andre året på rad laget issjokolade og franske brostein, og i år også bountykuler. De siste ble kjempegode og er et fabelaktig alternativ til marsipan for oss nøtteallergikere. Takk for den oppskriften, Iset! :blomst:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Var det? Jeg så nok for raskt på oppskriften der, trodde det var noe ala Snickerskake/Ritzkake. :knegg: Det skal egentlig være cornflakes eller lignende i denne ja, men jeg sløyfer det, synes det er MYE bedre uten. Men peanøttsmøret må være crunchy da.


#30

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde veldig god marsipankonfekt i dag. :nam: Jeg har latt en neve tørkede aprikoser ligge i bløt i konjakk noen dager, og i dag hakket jeg opp en del av dem og blandet dem med hjemmelaget marsipan (laget med 300 g mandler og 200 g sukker, som jeg også blandet litt av konjakken i), trillet til kuler og dyppet i mørk sjokolade. Nam!

Det var flere aprikoser enn jeg hadde marsipan til, så de resterende spiste vi som de var, altså grundig konjakkmarinerte. De var egentlig enda bedre enn marsipanen. :knegg: Skummelt gode, faktisk. Man skal ikke spise mange sånne før man blir grundig på en snurr.

Jeg brukte ikke all marsipanen til dette, jeg lagde også noen som jeg fylte med portvinsmarinerte svisker, som jeg har laget flere ganger før. Også de ble trukket med mørk sjokolade og ble veldig gode. :jupp:


#31

Pebbles sa for siden:

...og for å slenge meg på Skilpaddas fylte marsipankonfekt; rosiner marinert i rom er også veldig godt som fyll i marsipankonfekt trukket med sjokolade. :nam:


#32

Shamu sa for siden:

Jeg har aldri laget konfekt, så her kjøper vi sjokolade. :jupp:
Av sjokolader må vi ha følgende i julen:

  • Bounty
  • Firkløver
  • Stratos
  • Lohengrin
  • Hobby
  • Mandelstang
  • Troika
  • Banansjokolade

Ellers har jeg oppdaget Walters mandler.. pokker at jeg smakte på den da...



#34

Shamu sa for siden:

Nå har jeg lest oppskriften på de kulene dine Iset... pokker, gjett hvem som må lage konfekt i romjulen. De så jo himmelske ut!


#35

Dixie Diner sa for siden:

Mine pokkers Bountykuler gikk i oppløsning da jeg hadde dem i sjokoladen, det ble ikke seigt nok. Noen overlevde da. Sist gikk det greit, vet ikke hva jeg gjorde galt. Nåja, sjokoladetrøflene ble gode og Snickersen ble digg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.