Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger enormt kjapt svar om kolakaker!

#1

Sitron sa for siden:

Skal hele platen liksom være flytende når de er ferdigstekt? Omtrent som en mousse som kanskje siger sammen?


#2

Arktis sa for siden:

Eh, mine var ikke det men kanskje det er anna med andre oppskrifter :rolleyes: Vent å se når det blir litt kaldere og så prøver du å dele de opp.


#3

Sitron sa for siden:

Tør ikke ta den ut, ser jo ut som en hengemyr.


#4

Arktis sa for siden:

Høres ikke helt rett ut... Mine var myke men ikke flytende når de var varme.


#5

Sitron sa for siden:

Den var helt høy, men når jeg åpnet ovnen sank den flere steder. Så måtte jeg pirke litt og da sank hele sammen og nå er den bare gørrete. Stått i 20 min.


#6

Veronal sa for siden:

Er det Divines oppskrift? Hun skriver at hun har "mye mer" sirup enn andre kolakakeoppskrifter, så da ville jeg forvente at de var mye når de kom rett fra ovnen og at de stivnet etter hvert? :venter på sirupleveranse for å teste ut selv:


#7

Sitron sa for siden:

Jeg tror jeg har hatt for mye sirup i. Den svetter sirup. :knegg:


#8

Arktis sa for siden:

I mi oppskrift er det bare 2 ss sirup, kanskje det er derfor ja :p


#9

Divine sa for siden:

Kakene i min oppskrift er myke når de kommer ut av ovnen, ja, men de er ikke flytende.

Men høy? Har du gått berserk med natronen? :vetikke:


#10

Sitron sa for siden:

To teskjeer som det står i oppskriften. Men jeg tok litt ekstra sirup, så det er sikkert det som var feilen.


#11

Divine sa for siden:

Ekstra sirup i fohold til min oppskrift? Jeg har laget kolakaker med en halv STOR boks sirup, og resultatet har blitt bra da også, så hvor mye sirup hadde du oppi?


#12

Stikka sa for siden:

Min så slik ut. Så ut, og føltes som grøt når jeg tok den ut. Lot den hvile og så kuttet jeg den i stenger. Ble knallgodt. De er så myke at stengene bøyer seg, men det er bare godt at de er så seige. Hvis man vil ha dem sprøere så må man bare bruke mindre sirup.


#13

Divine sa for siden:

Eller de kan stå litt lenger i ovnen. Sist jeg lagde dem, så ble kakene på det ene brettet bøyelige, mens resten ble hardere fordi de sto inne fem minutter lenger.


#14

Sitron sa for siden:

Ja, omtrent halvparten mer. Tok bare resten av en boks jeg hadde.


#15

Hobbes sa for siden:

I fjor ble mine nesten som knekk. Jeg prøver igjen i år med bittelitt mer mel tror jeg.


#16

Maz sa for siden:

Mine ble ganske myke og karmellaktige. Gode er de men neste år blir det noe mindre sirup gitt.


#17

Tåtti sa for siden:

Jeg har også prøvd meg på Divine-oppskriften for første gang i dag, og endte opp med en sammenhengende plate ca 3 mm tykk enda jeg startet med to smale stenger 1 cm høye. (Jeg halverte hele oppskriften.) Stekte kanskje litt i lengste laget, for det ble mer knekk enn myk karamell. Men smaken var det ikke noe å si på. :nam:


#18

Guttemammis sa for siden:

Er i gang med 3. runde kolakaker :sparke:
Er ikke jeg som fråtser, mannen liker disse visst veldig godt for det minsker for hver dag(og jeg skal ha julelunsj i morgen...).


#19

Karamell sa for siden:

Mine var helt myke da jeg tok de ut av ovnen. Nesten flytende, vil jeg si.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.