I mine barneår så laget jeg ofte karameller. Det var en røre som jeg la på langpanne og stekte, og så skulle de kuttes opp i biter før de stivnet. karamellen smakte som den som er i Daimsjokoladen.
Takk for oppskrifter, damer. Skal se litt nærmere på dem.
Fant en oppskrift på fløte karameller i går. Jeg prøvde å lage, men det stivner ikke. Mest trolig har jeg kokt det for lite. Ett eller annet er det i hvertfall.
Jeg får aldri til karameller, ikke engang i mikroen fikk jeg det til den gangen jeg prøvde. Fatter det ikke? Enten blir de harde som stein, ellers så stivner de ikke skikkelig. Jeg har gitt opp.
Mannen min lager verdens beste karameller, åååå, gleder meg til onsdag. :nam:
Skal finne oppskrifta i morgo. Har veldig masse å si kor lenge og kor hardt ein koker det visstnok.
3 dl kremfløte
3 dl (250 gr) sukker
100 g lys sirup
50 g smør
Bland alt i en tykkbunnet kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke 30-60 min. Rør av og til (mannen rører ofte). Gjør en prøve, 1 tskje i kaldt vann, er den ferdig skal vannet være klart og massen skal kunne formes som en kule. Hvis ikke kok den lenger. Det står 30-60 min i oppskrifta men mannen koker den alltid 60 min og av og til 1 1/2 time. Mye kommer ann på hvor høy varme det blir under kokinga. Han menerr han har den på ca halv varme under kokinga.
Hell så massen på bakepapir i form og la den avkjøle litt før den skjæres opp.
Han tar hvertfall den tskjei testen for å sjekke. Flyt den ut i vannet må den kokes mer, men er den fast og kan trilles som ei kule er den ferdig. Lurt å begynne med testen etter 40-45 min kanskje. :)