Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken vin til julekalkunen?

#1

Nabojenta sa for siden:

Ja, hva slags drikke serverer jeg sammen med julekalkunen? Drikker ikke så mye vin selv(les; aldri), så jeg har liten peiling på hva som smaker best. Men til kalkun er det kanskje hvitvin? Eller en lett rødvin, siden kalkun er ganske kraftig fuglekjøtt? Eller?

Tips på verdens beste kalkunvin mottas med takk!


#2

Debra sa for siden:

Det vil jeg også gjerne ha tips om!

Lurer på å prøve denne til kalkun;
Schloss Lieser Riesling Kabinett 2008, nydelig hvitvin til lett mat.



#4

torsk sa for siden:

Personlig ville jeg gått for en lett rødvin, for eksempel en burgunder. Hva med å spørre etter en anbefaling på polet, de vil jo kunne tipse deg utfra hva de faktisk har inne.


#5

Acsa sa for siden:

Jeg tenker at det er avhengig av tilbehøret. Kalkun smaker jo minimalt i seg selv. F.eks har jeg portvin i sausen og portvins- eller ripsgelé til.


#6

sykkelpappa sa for siden:

sherry-saus er knallgodt, hell det i panna under kalkun og hell det over fuglen underveis mens du steker (så ofte du gidder, gjerne hver halvtime) Så bruker du kraften fra stekefatet som basis for sausen, fjern en del av fettet...

Ellers har jeg hatt gode erfaringer med Pinot Noir-viner, alternativt lette chiantier. Ville helt klart valgt rødvin, men som andre har sagt, pass på i forhold til tibehøret; egg og nøtter kan begge gi problemer sammen med vin.

Har også hørt at hveteøl skal være spennende, både til saus og drikke, har ennå til gode å prøve selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.