Ja, hva slags drikke serverer jeg sammen med julekalkunen? Drikker ikke så mye vin selv(les; aldri), så jeg har liten peiling på hva som smaker best. Men til kalkun er det kanskje hvitvin? Eller en lett rødvin, siden kalkun er ganske kraftig fuglekjøtt? Eller?
Personlig ville jeg gått for en lett rødvin, for eksempel en burgunder. Hva med å spørre etter en anbefaling på polet, de vil jo kunne tipse deg utfra hva de faktisk har inne.
sherry-saus er knallgodt, hell det i panna under kalkun og hell det over fuglen underveis mens du steker (så ofte du gidder, gjerne hver halvtime) Så bruker du kraften fra stekefatet som basis for sausen, fjern en del av fettet...
Ellers har jeg hatt gode erfaringer med Pinot Noir-viner, alternativt lette chiantier. Ville helt klart valgt rødvin, men som andre har sagt, pass på i forhold til tibehøret; egg og nøtter kan begge gi problemer sammen med vin.
Har også hørt at hveteøl skal være spennende, både til saus og drikke, har ennå til gode å prøve selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.