Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye pinnekjøtt og hva til dessert etterpå?

#1

Elisabet sa for siden:

Vi blir 9 voksne og 5 barn som skal spise pinnekjøttmiddag. Holder det med 6 kg pinnekjøtt og 5 vossakorv totalt?

Og hva er godt som dessert til pinnekjøtt? Dette er 3.dje juledag så kunne tenke meg noe annet enn riskrem og sånn. Kan pannacotta være godt etter pinnekjøtt?


#2

Albertine sa for siden:

Man bør beregne 450 gram pinnekjøtt pr. person, så det ser ut til at det skal gå fint.


#3

tinkadott sa for siden:

Regnes enhalv kilo per voksen. Jeg skal ha julebordklubb i morgen, og da regnet jeg det. men så var det ca 1,2 i hver pakke, og dermed kjøpte jeg tre pakker for å ha rikelig (5 stykk).
Til dessert skal vi ha hjemmelaget karamellpudding og Oreo truffle bars.


#4

tinkadott sa for siden:

Jeg og albertine er 50 gram uenige ;)


#5

Albertine sa for siden:

Ultra sa iallefall 450 gram da jeg handlet der i helga. :)


#6

Tjorven sa for siden:

Vi har beregnet 500 gram pinnekjøtt per person. Knerten teller som en voksen og suppa teller ikke. Vi skal være 6 voksne og 2 barn. I tillegg har vi to hele vossakorv. Vi er ganske sikre på at dette er nok.

Til dessert serverer jeg tilslørte bondepiker. Smaker best hvis den får stå et døgn, og kan derfor lages helt klar til servering dagen i forveien (veldig praktisk).


#7

Ru sa for siden:

Og det står 350 gram i kokeboken. Og det er feil-feil-feil.

Beregne en halv kilo per person, ja. Og der var de helt enige med meg på slakteren. :nemlig:


#8

tinkadott sa for siden:

Mye av pinnekjøttet er jo rett og slett bein....


#9

Elisabet sa for siden:

Til voksne så er det jo greit og beregne, men det er så vanskelig til ungene. Plutselig spiser de mye og noen ganger ikke noe. Men vet at et par av de voksne som kommer ikke er storspiste akkurat, så da burde det holde. For jeg skal jo ha nok pinnekjøtt til 12 voksne + 5 hele vossakorv. Da tar jeg sjansen på at det holder til 9 voksne og 5 barn.

Men hvor stor kjele (hvor mange liter) trenger jeg for å koke 6 kg pinnekjøtt? :blond: Er jo mest praktisk og koke alt i samme kjelen selv om det er mye eller?


#10

Ru sa for siden:

Koke?
Det skal dampes. :trasser:

Du må ha en gedigen panne, rett og slett.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Faktisk har jeg smakt både kokt og dampet pinnekjøtt, og det kokte var mørere og bedre enn det dampede. Så jeg kokte pinnekjøttet et år og alle skrøt og elsket det. :banner i kirka:


#12

Tjorven sa for siden:

Eivind Hellstrøm kokte visstnok også pinnekjøttet på tv her om dagen. Mannen var fasinert, men konkluderte med at han ville fortsette å dampe det. Det er mannen som lager julemiddag hos oss. Jeg bare skreller poteter og kålrot.


#13

Erica sa for siden:

Jeg er oppvokst på pinnekjøtt,dampet sådan, og jeg må bare innrømme at Hellstrøm sitt pinnekjøtt så innmari godt ut altså. Hadde vi skulle stått for pinnekjøttet i jula skulle jeg jammen ha trekt det.


#14

Siwa sa for siden:

Jeg pleier å koke kjøttet først, også legger jeg det i ovnen på grilling ca 5-10 min rett før servering, da blir kjøttet mørt og litt sprøtt :jupp:


#15

Acsa sa for siden:

Jeg synes det er godt med en dessert til som er litt frisk, og ikke altfor søt og mektig. F.eks en ordentlig god fruktsalat med råkrem og småkaker til.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Det ER faktisk bedre. :nemlig:


#17

tinkadott sa for siden:

Svigers koker. Det er saftigere, men det sliter jeg med å innrømme, så jeg damper fortsatt. :himle:


#18

DM sa for siden:

Når man koker det, koker man det da på samme måte som fårikål?


#19

sykkelpappa sa for siden:

Beregn 500 gram pinnekjøtt per voksen, lag dobbel dose dessert, en fruktig syrlig type til å ta det verste av fettet. englesalat med kvedesirup er veldig godt. Men det beste er å bare stå over det gresselige pinnekjøttet og heller spise dobbel dose dessert... ;)


#20

Albertine sa for siden:

Jeg vil også vite hvordan man koker pinnekjøt! :jupp:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg koker pinnekjøtt slik jeg koker svineknoker, dekker det helt med vann og lar det syde i 3-4 timer. Noen koker/damper det i 2 timer men det synes jeg er for lite. Smak og behag. Kjøttet blir skikkelig mørt og digg, mye bedre enn ved damping! Når jeg spiser dampet pinnekjøtt må jeg alltid fiske ut de underste bitene som ofte har ligget og kokt litt, for de er best. :knegg:
Jeg skjerper det litt i ovnen etterpå da.


#22

Albertine sa for siden:

Skjerpe i ovnen? :noterer:


#23

Elisabet sa for siden:

Må det skjerpes i ovnen på rist? Eller bare på plate? Kan jo evnt. ta ei plate under rista sånn at ikke alt renner ned i bunn av komfyren, eller kan det like gjerne ligge på plata da?


#24

Agurke sa for siden:

Hellstrømsk vis. :værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.