Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til pinnekjøtt

#1

tinkadott sa for siden:

Hva bruker dere?
Vi har kålrabistappe, hvit saus basert på fettet fra pinnekjøttet (det er nyyydelig), rosenkål og soppstuing. Potet og gulrot.

Jeg har ikke laget stappe selv før, men det skal jeg gjøre for første gang i år. Grugleder meg :S


#2

Ru sa for siden:

Kålrabistappe og poteter. :nemlig:


#3

Carrera sa for siden:

Kålrabistappe og poteter, og så bruker vi sjyen fra pinnekjøttet til saus, om noen ønsker det.


#4

Camomilla sa for siden:

Vi bruker bare kålrabistappe og mandelpoteter.
Pappa vil ha sjy til og det får han.


#5

Hyacinth sa for siden:

Stappe er jo ikke vanskelig. Det er bare å mose i vei, det er jo derfor det heter stappe. :D Så kan du ha oppi det du liker.

Har du prøvd å lage løksaus med kraften av pinnekjøttet? Det er veldig godt. Jeg har lagt inn en oppskrift et eller annet sted.. :leter:


#6

Mauser sa for siden:

Kålrabistappe. Og øl/akevitt, seff.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager veldig god kålrabistappe, cluet er å ikke mose den altfor mye, ha i en gulrot for fargen og ha i MASSE (og da snakker vi mengder som får Grete Roede til å svimle) meierismør. Og litt muskat, salt og pepper, og litt fløte.

Til pinnekjøtt må jeg ha poteter og kålrabistappe. I år blir vi 11 stykker her og folk har litt forskjellig smak, så jeg skal servere brun saus til, samt julepølse og medisterkaker. Og så lurer jeg på om jeg skal ha rosenkål med bacon.


#8

Elisabet sa for siden:

Signerer. :nikker: Også er det viktig at det er masse smør i kålrabistappa. Masse kålrabistappe. Vi spiser mye mere av den enn potetene.


#9

Adrienne sa for siden:

Poteter, kålrabistappe, hvit saus laget på pinnekjøttkraft og sjy for dem som ikke liker sausen.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Sjy, mener dere rett og slett kraften, altså vannet under pinnekjøttet? Og er det den dere har i den hvite sausen? Jeg har ikke pleid å bruke saus til pinnekjøtt men skal ha det i år. Mannen insisterer på brun saus da.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg pleier kun å ha poteter og kålrotmos til.

Smør og fløte (mye!) i kålrotstappen er viktig. :nikker: Jeg har hatt gjester som sliter med halsbrann av kålrotmos, og jeg har derfor byttet kokevann på kålroten en gang underveis i kokingen. Det skal visstnok hjelpe. Og så moser jeg inn en potet og gulrot sammen med kålroten.


#12

tinkadott sa for siden:

manen din insisterer på brun saus fordi han ikke har smakt min hvite. :nemlig:
Så om du vil imponere han med noe helt lokalt her fra Mørekysten, så lager du en tykk hvit saus med fettet fra kjøttet. Jeg lover deg at det er veldig, veldig godt!


#13

Dixie Diner sa for siden:

Hehe. Men han skal ha medisterkaker og julepølse, tror ikke han synes hvit saus til det er så populært. Men jeg kan kanskje lage begge deler.


#14

tinkadott sa for siden:

Vi har og medisterkaker og pølser til. Og fortsatt HVIT saus ;) Den smaker jo ikke tradisjonell hvit saus, men salt og godt og pinnekjøttsmak!


#15

Dixie Diner sa for siden:

Hmm, har du oppskrift da, eller er det bare vanlig hvit saus med kraften fra pinnekjøttet i?


#16

Elisabet sa for siden:

En skal jo ikke blande medisterkaker inn når en spiser pinnekjøtt? :sjokk: Vossakorv har vi bestandig ved siden av.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Man kan blande inn akkurat det man vil og liker vel. :p Jeg kommer nok ikke til å spise medisterkaker, men mannen min vil ha det så da får han det. Han er uansett ikke så glad i pinnekjøtt.


#18

Elisabet sa for siden:

Kan man det ja. :knegg: Har bare aldri hørt den kombinasjonen før.


#19

tinkadott sa for siden:

Vi har det først og fremst pga kresen 11 åring. Alt som ikke er kjøttkakelignende, pølser, nudler eller pizza er jo ikke mat.


#20

DM sa for siden:

Hvordan lager du den da?

Vi har ribbefett og uanstendig store mengder kålrabistappe.


#21

Senna sa for siden:

Det gjør vi også.


#22

Mikkeline sa for siden:

Poteter og kålerabistappe.

Annet tilbehør tror jeg nesten ville blitt bannlyst både hos mine foreldre og hos svigers.


#23

Agurke sa for siden:

Vi bruker å ha rabbestappe, poteter, makaronistuing, sjy, svinemorr og fåremorr. Det spørs om vi får tak i morr i år, da det ikke er vanlig her. Vi pleier å kjøpe med det fra Sunnmøre. Ultra har det, kanskje?


#24

Adrienne sa for siden:

Vanlig hvit saus laget av meierismør, mel og fløte/helmelk og så blander jeg i noe av kraften fra pinnekjøttet, og smaker til underveis for at det ikke skal bli for salt.


#25

Dali sa for siden:

Lefse, potet, surkål og kålrot (ev. kålrotstuing) og ribbefett (aka pinnekjøttfett).


#26

Tjorven sa for siden:

Vossakorv, kålrabistappe, kokte poteter og løksaus. Sistnevte er hvit saus laget delvis basert på melk og delvis basert på sjy fra pinnekjøttet. Og med en del stekt løk i. Denne sausen er ny for meg, men noe mannen har "tatt med hjemmefra".


#27

maggypop sa for siden:

Kålrabistappe, poteter, sjy og pølser eller vossakorv.
Åh, jeg gleder meg!


#28

slaraffen sa for siden:

Mandelpoteter, rabbestappe, rødkål, morr, sjysaus og svineribbe.


#29

tinkadott sa for siden:

:nemlig:

Det er innmari godt altså, så dere som ikke er vandt med det bør definitivt lage i år.


#30

Malus sa for siden:

Samme her :nikker:


#31

Ina sa for siden:

Kålrabbistappe, poteter, mårpølse og mulig noe annen pølse til barna.


#32

Fersken sa for siden:

Kålrabistappe, rødkål, poteter og sjysaus eller smeltet smør.


#33

Pasta sa for siden:

Poteter, kålrabistappe og kraften kjøttet er dampet over.
Stappen må inneholde litt potet og gulrot, samt fløte, smør, salt, pepper og litt eddik.


#34

shute sa for siden:

Poteter, grov pølse (typen vossakorv e.l), kålrabistappe (med gulrot og hvit saus av fløte og masse muskat), sjy og lefser er jeg oppvokst med. Etter at jeg pådro meg en østlending har vi kuttet ut lefsene - jeg gidder ikke bake - og lagt til medisterpølse.

I år inntas vi av svigerfamilien og legger til rødkål, fløtesaus, sossiser og medisterkaker. Julens glade kompromiss.


#35

ItsOnlyMe sa for siden:

poteter, kålrot-stappe, kålhodestuing, rødkål, surkål, ribbefett! og om noen orker, dampepølse ;) nå vart jeg suuulten nå, bra det bare er 3dager til :)


#36

Chablis sa for siden:

Mandelpoteter, kålrabistappe,surkål, pølser og medisterkaker.


#37

ingling sa for siden:

Poteter og kokt kålrabi. Hos foreldrene mine har vi dessuten rullepølse, varm lammerull med deilige krydder i. Der er det egentlig pinnekjøttet som er tilbehøret. :) Hos svigers hvor vi feirer i år er det visst både pinnekjøtt og svineribbe med tilbehør, vigramør og muligens fåremør (tørrmør) også. Tror vi blir mette!


#38

Molo sa for siden:

Kålrotstappe og sjy, evt. mandelpoteter.


#39

Millen sa for siden:

Samme her.


#40

Bayone sa for siden:

:jupp: Må være maaaaaaaasse kålrabistappe. I tillegg litt tilbehør til ungene som nissepølser, medisterkaker og surkål/rødkål til mamma og pappa.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har kjøpt 3 svære monstre av noen kålrabier i dag, elsker kålrabistappe. Gleder meg til torsdag!


#42

Bayone sa for siden:

Tror jeg må kjøpe med litt ekstra hjem til mamma også, hun lager alltid lite kålrabistappe ;)


#43

Dixie Diner sa for siden:

Ingenting er verre enn det. Vel, bortsett fra svigermor som lager stappen med kålrabi, OLJE og salt og litt pepper. Det er det. Jeg må alltid ha med egen kålrabistappe når vi skal spise julemiddag hos dem.


#44

shute sa for siden:

Jeg konstaterer forresten i skrivende stund at fersk mozarella, jalapeños og pinnekjøtt fungerer helt utmerket sammen.

:spiser rester ut av kjøleskapet for å få plass til julemarsipanen:


#45

Fintdethei! sa for siden:

samma her; det enkle er ofte det beste:D


#46

Magnolia sa for siden:

Dere som bruker lefser: Hvilken type lefser kjøper dere? Eller enda bedre - noen som har oppskrift? :takke-eier:

Vi bruker poteter, kålrabistappe, ribbefett og rødkål. I år skal altså tilbehøret utvides med lefser, siden vi får en ny julegjest.


#47

Hyacinth sa for siden:

Nigella Lawson bruker også olje. :knegg:


#48

Hannah sa for siden:

Vi har kålrotstappe, poteter og smeltet smør til pinnekjøttet.
Kålrotstappen blir laget med utgangspunkt i hvit saus. Det er den beste stappen syns jeg.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Hæææ! Jeg som likte henne, nå er jeg ikke så sikker lenger. :mumle: :knegg:
Olje har fader meg ingenting i kålrabistappe å gjøre!


#50

Elin sa for siden:

Jeg synes egentlig potetene er overflødig og unødvendig tilbehør dersom man lager en skikkelig god stappe av kålrot, gulrot OG potet.

Hvit saus hører ikke noe sted hjemme sammen med pinnekjøtt. Like mismatch som brunost og sirup til lutefisk....


#51

Primrose sa for siden:

Kålrabistappe og poteter.


#52

Shamu sa for siden:

Vi bruker kålrabi og gulrotstuing (basert på hvit saus med fløte og lit sukker i), kokte gulrøtter, mandelpoteter og løksaus.


#53

Sissel sa for siden:

Kålrabistappe, rosenkål, gulerøtter, tyttebærsyltetøy, poteter og skysaus.


#54

Filifjonka sa for siden:

Vi har veldig god kålrabistappe med masse fløte og smør og litt gulrot og potet.
Kanskje noen poteter, men det er ikke noe must for min del. Ellers bare rødvin. Saus har jeg aldri smakt til pinnekjøtt, og det syns jeg ikke høres ut som noe som passer for meg. :)


#55

Siwa sa for siden:

Kålrabbistappe, potet og morrpølse :nam:


#56

MissS sa for siden:

Kålrabistappe laget av kålrot, poteter, litt gulrot, sjy fra pinnekjøttet, litt fløte, salt og pepper, vossakorv og julepølse. Ja, og poteter.


#57

Hyacinth sa for siden:

Men kokekraften er da vanlig at serveres? :undrer: Den er jo utrolig god.


#58

Hjertensfryd sa for siden:

Ein ordentlig julemiddag består av fjellmandelpoteter, eldhusrøykt pinnekjøtt frå Evanger og kålrabistappe. Og for dei raringane som vil ha det, pinnefett til.

Men det eldhusrøykte pinnekjøttet eksisterer ikkje lengre sidan Gilde har overtatt. Dei har øydelagt heile sulamitten.

Så i år blir det pinnekjøtt av villsau. Så håper eg det er nokre poteter og stappe til.


#59

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri fått det servert eller servert det til. Tar man bare og øser opp kraften under risten og serverer den i sausenebb, liksom? Ikke gjør noe med den, bare serverer den som den er? domm


#60

Teflona sa for siden:

Ja, man siler den bare.


#61

Dixie Diner sa for siden:

Aha! Det fettet må jo også i kålrabistappa, så ja det er jo egentlig snadder.


#62

Hyacinth sa for siden:

Ja. Det er et must, synes jeg. Den "gjør" jo hele måltidet.


#63

Michelle sa for siden:

Vi bruker Kålrabistappe (Ikke smør i men litt av pinnekjøttkraften og fløte og godt med pepper) mandelpoteter, sjy (Men ikke til meg) og vossakorv. Tyttebær og flatbrød er også godt til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.