Jeg lager veldig god kålrabistappe, cluet er å ikke mose den altfor mye, ha i en gulrot for fargen og ha i MASSE (og da snakker vi mengder som får Grete Roede til å svimle) meierismør. Og litt muskat, salt og pepper, og litt fløte.
Til pinnekjøtt må jeg ha poteter og kålrabistappe. I år blir vi 11 stykker her og folk har litt forskjellig smak, så jeg skal servere brun saus til, samt julepølse og medisterkaker. Og så lurer jeg på om jeg skal ha rosenkål med bacon.
Sjy, mener dere rett og slett kraften, altså vannet under pinnekjøttet? Og er det den dere har i den hvite sausen? Jeg har ikke pleid å bruke saus til pinnekjøtt men skal ha det i år. Mannen insisterer på brun saus da.
Smør og fløte (mye!) i kålrotstappen er viktig. :nikker: Jeg har hatt gjester som sliter med halsbrann av kålrotmos, og jeg har derfor byttet kokevann på kålroten en gang underveis i kokingen. Det skal visstnok hjelpe. Og så moser jeg inn en potet og gulrot sammen med kålroten.
manen din insisterer på brun saus fordi han ikke har smakt min hvite. :nemlig:
Så om du vil imponere han med noe helt lokalt her fra Mørekysten, så lager du en tykk hvit saus med fettet fra kjøttet. Jeg lover deg at det er veldig, veldig godt!
Man kan blande inn akkurat det man vil og liker vel. :p Jeg kommer nok ikke til å spise medisterkaker, men mannen min vil ha det så da får han det. Han er uansett ikke så glad i pinnekjøtt.
Vi bruker å ha rabbestappe, poteter, makaronistuing, sjy, svinemorr og fåremorr. Det spørs om vi får tak i morr i år, da det ikke er vanlig her. Vi pleier å kjøpe med det fra Sunnmøre. Ultra har det, kanskje?
Vanlig hvit saus laget av meierismør, mel og fløte/helmelk og så blander jeg i noe av kraften fra pinnekjøttet, og smaker til underveis for at det ikke skal bli for salt.
Vossakorv, kålrabistappe, kokte poteter og løksaus. Sistnevte er hvit saus laget delvis basert på melk og delvis basert på sjy fra pinnekjøttet. Og med en del stekt løk i. Denne sausen er ny for meg, men noe mannen har "tatt med hjemmefra".
Poteter, grov pølse (typen vossakorv e.l), kålrabistappe (med gulrot og hvit saus av fløte og masse muskat), sjy og lefser er jeg oppvokst med. Etter at jeg pådro meg en østlending har vi kuttet ut lefsene - jeg gidder ikke bake - og lagt til medisterpølse.
I år inntas vi av svigerfamilien og legger til rødkål, fløtesaus, sossiser og medisterkaker. Julens glade kompromiss.
poteter, kålrot-stappe, kålhodestuing, rødkål, surkål, ribbefett! og om noen orker, dampepølse ;) nå vart jeg suuulten nå, bra det bare er 3dager til :)
Poteter og kokt kålrabi. Hos foreldrene mine har vi dessuten rullepølse, varm lammerull med deilige krydder i. Der er det egentlig pinnekjøttet som er tilbehøret. :) Hos svigers hvor vi feirer i år er det visst både pinnekjøtt og svineribbe med tilbehør, vigramør og muligens fåremør (tørrmør) også. Tror vi blir mette!
Ingenting er verre enn det. Vel, bortsett fra svigermor som lager stappen med kålrabi, OLJE og salt og litt pepper. Det er det. Jeg må alltid ha med egen kålrabistappe når vi skal spise julemiddag hos dem.
Vi har kålrotstappe, poteter og smeltet smør til pinnekjøttet.
Kålrotstappen blir laget med utgangspunkt i hvit saus. Det er den beste stappen syns jeg.
Vi har veldig god kålrabistappe med masse fløte og smør og litt gulrot og potet.
Kanskje noen poteter, men det er ikke noe must for min del. Ellers bare rødvin. Saus har jeg aldri smakt til pinnekjøtt, og det syns jeg ikke høres ut som noe som passer for meg. :)
Ein ordentlig julemiddag består av fjellmandelpoteter, eldhusrøykt pinnekjøtt frå Evanger og kålrabistappe. Og for dei raringane som vil ha det, pinnefett til.
Men det eldhusrøykte pinnekjøttet eksisterer ikkje lengre sidan Gilde har overtatt. Dei har øydelagt heile sulamitten.
Så i år blir det pinnekjøtt av villsau. Så håper eg det er nokre poteter og stappe til.
Jeg har aldri fått det servert eller servert det til. Tar man bare og øser opp kraften under risten og serverer den i sausenebb, liksom? Ikke gjør noe med den, bare serverer den som den er? domm
Vi bruker Kålrabistappe (Ikke smør i men litt av pinnekjøttkraften og fløte og godt med pepper) mandelpoteter, sjy (Men ikke til meg) og vossakorv. Tyttebær og flatbrød er også godt til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.