Mei sa for siden:
.. og en ukokt bayonneskinke også. Er det bare å ta av plasten, legge dem i saltet (?) vann og la dem koke... hvor lenge? Eller er det noe mer avansert som bør gjøres?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mei sa for siden:
.. og en ukokt bayonneskinke også. Er det bare å ta av plasten, legge dem i saltet (?) vann og la dem koke... hvor lenge? Eller er det noe mer avansert som bør gjøres?
Veronal sa for siden:
Bayonneskinke (hvis den skal kokes) kokes (trekkes, altså) med plasten på (dvs. plasten som er under utenpåplasten). Nå den er ferdigkokt har du ferdigkokt skinke + deilig kraft som du lager verdens beste tomatsuppe på. :juletradisjon:
Mei sa for siden:
Ja jeg har ikke tenkt å kaste vannet nei. Noen husmorgener har jeg tross alt. Er det plast under plasten altså? :myser: Og trekkes? Det vil si; forsøke å holde jevn høy temperatur uten at det koker? Når er den ferdig?
Mrs. Longbottom sa for siden:
Du trenger iallfall ikke ha salt ivannet, det er salt nok som det er. Jeg bruker å koke opp, kaste vannet og så koke opp på nytt når jeg koker juleskinke og røkt lammelår for å få vekk litt av saltet.
Veronal sa for siden:
Bayonneskinkene jeg har brukt har hatt kokepose og trekketidpåskrift.
allium sa for siden:
Lammerull skal presses når den er kokt. Legg den i en brødform, legg en annen brødform oppå og fyll den med noe tungt. Veldig tungt. Hvis du ikke har rullpresse.
Mei sa for siden:
Har presse, men ikke her. Hvor lenge skal den ligge i press da? Og hva skal kjernetemperaturen være når den er ferdig?
allium sa for siden:
Jeg husker ikke hvor lenge jeg trakk rull - to timer? Og la den i press over natten.
Mei sa for siden:
:puh: Vi er fortsatt i rute altså.
Acsa sa for siden:
Men kjære deg, var ikke du på rullkurs hos meg i fjor? :humre:
Mei sa for siden:
Jeg har visst ikke repetert i løpet av året, og da sitter det ikke. :flau:
Har du tenkt å svare eller? :snurt:
Acsa sa for siden:
Den skal ikke kokes, den skal trekke. Dvs. ca. 80 grader. 1,5-2 timer, avhengig av rullens størrelse. La den avkjøles litt før du legger den i press, ellers renner kjøttsafta ut. Hvis du ikke finner pressa di legger du den mellom to fjøler med en gryte med vann oppå. Eller murstein.
Mei sa for siden:
Min tante sverger til å steike den i folie i ovnen til den når 80 grader kjernetemperatur. Da slipper man visstnok å surre den. Deretter presser hun den med symaskinen sin. Er hun til å stole på? :knegg:
Acsa sa for siden:
Sikkert! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.