Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har en ukokt lammerull her

#1

Mei sa for siden:

.. og en ukokt bayonneskinke også. Er det bare å ta av plasten, legge dem i saltet (?) vann og la dem koke... hvor lenge? Eller er det noe mer avansert som bør gjøres?


#2

Veronal sa for siden:

Bayonneskinke (hvis den skal kokes) kokes (trekkes, altså) med plasten på (dvs. plasten som er under utenpåplasten). Nå den er ferdigkokt har du ferdigkokt skinke + deilig kraft som du lager verdens beste tomatsuppe på. :juletradisjon:


#3

Mei sa for siden:

Ja jeg har ikke tenkt å kaste vannet nei. Noen husmorgener har jeg tross alt. Er det plast under plasten altså? :myser: Og trekkes? Det vil si; forsøke å holde jevn høy temperatur uten at det koker? Når er den ferdig?


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Du trenger iallfall ikke ha salt ivannet, det er salt nok som det er. Jeg bruker å koke opp, kaste vannet og så koke opp på nytt når jeg koker juleskinke og røkt lammelår for å få vekk litt av saltet.


#5

Veronal sa for siden:

Bayonneskinkene jeg har brukt har hatt kokepose og trekketidpåskrift.


#6

allium sa for siden:

Lammerull skal presses når den er kokt. Legg den i en brødform, legg en annen brødform oppå og fyll den med noe tungt. Veldig tungt. Hvis du ikke har rullpresse.


#7

Mei sa for siden:

Har presse, men ikke her. Hvor lenge skal den ligge i press da? Og hva skal kjernetemperaturen være når den er ferdig?


#8

allium sa for siden:

Jeg husker ikke hvor lenge jeg trakk rull - to timer? Og la den i press over natten.


#9

Mei sa for siden:

:puh: Vi er fortsatt i rute altså.


#10

Acsa sa for siden:

Men kjære deg, var ikke du på rullkurs hos meg i fjor? :humre:


#11

Mei sa for siden:

Jeg har visst ikke repetert i løpet av året, og da sitter det ikke. :flau:

Har du tenkt å svare eller? :snurt:


#12

Acsa sa for siden:

Den skal ikke kokes, den skal trekke. Dvs. ca. 80 grader. 1,5-2 timer, avhengig av rullens størrelse. La den avkjøles litt før du legger den i press, ellers renner kjøttsafta ut. Hvis du ikke finner pressa di legger du den mellom to fjøler med en gryte med vann oppå. Eller murstein.


#13

Mei sa for siden:

Min tante sverger til å steike den i folie i ovnen til den når 80 grader kjernetemperatur. Da slipper man visstnok å surre den. Deretter presser hun den med symaskinen sin. Er hun til å stole på? :knegg:


#14

Acsa sa for siden:

Sikkert! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.