Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klarer jeg å lage risengrynsgrøt av 2 liter melk uten å svi alt sammen?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er ikke spesielt flink til å lage mat, så nå må jeg bare sjekke her: Jeg planlegger å lage grøt av 2 liter melk, for å ha grøt nok både til julegrøtspising i kveld og til riskrem i morgen. Er det dødfødt å lage så mye i slengen? Bør jeg lage i to gryter? Jeg er en mester i å svi melk, så jeg har litt angst for det her.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Kanskje dynegrøt er tingen då ?


#3

Mjau sa for siden:

Rør HELE tiden. Da brenner det seg ikke. Og gjerne vær forsiktig med varmen og. Det trenger ikke fosskoke.
Grøt av 2l melk er heller ikke så enormt mye? ELlr?


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Det tar for mye tid, tror jeg. Grøten skal være ferdig i fem-sekstiden i kveld. Jeg har kjøpt Geisha-ris, som skal koke i en time.


#5

liefje sa for siden:

Det er ikke lettere aa faa til en liten porsjon gröt enn det er aa faa til en stor porsjon. Det er bare mye större konsekvenser hvis man svir den store. I alle fall hvis det er til over 40 personer. :erfart:

Det "farlige" öyeblikket i grötlagingen, er akkurat i det melken koker opp. Dette öyeblikket er m.a.o. ikke mulig aa unngaa selv om man lager dynegröt.

Det hjelper aa fölge med HELE TIDEN, smöre gryten, röre masse og haape paa det beste.


#6

Trulte sa for siden:

Jeg har aldri klart å lage grøt uten å svi bunnen. Anbefaler fjorlands - knallgod.


#7

allium sa for siden:

Jeg har nettopp spist grøt av 2 liter melk. Dynegrøt riktignok, men hvis du setter den i ovn på 50 grader tror jeg det går ganske fort. Overhodet ikke svidd i bunnen. :mett:


#8

Fibi sa for siden:

Jeg bruker som regel 1.9 liter når jeg lager grøt, og det er sjelden den blir brent. Muligens litt gyllen i bunn mot slutten bare. Med en gang du har i melka, skru plata ned på det nest laveste, og la den stå slik til det er ferdig. Det tar muligens lenger tid, men mindre sjans for å svi.


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lager risengrynsgrøt hver lille julaften, men da tradisjonelt på én liter melk. Jeg er veldig bekymret for å har kødda til rutinen her nå. :knegg: Jeg hører på liefje om at det kritiske er når melken koker, så nå henger jeg over gryten for å passe på.

Dynegrøt har jeg aldri prøvd, så det tør jeg ikke i dag. Men det skal jeg prøve en gang hvor fallhøyden ikke blir så stor. Og Fjordland bruker jeg hvis vi kun skal spise det som grøt, men Fjordland i riskremen synes jeg er skrekkelig. :sparke: Det må visst smake akkurat som i barndommen, riskrem er min eneste juletradisjon som jeg har holdt i live.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg har nesten aldri lagd grøt av mindre enn to liter melkl, og har aldri svidd den. Bare å røre. :nemlig:


#11

Pepper Lemon sa for siden:

I did it! :tøff:

Takk for bistand alle sammen.


#12

m^2 sa for siden:

Så flink du er! Jeg brenner ALLTID, alltid grøten i bunnen, men med dynegrøt er det et problem jeg ikke har lengre.

(og med kokosmelk i stedet for vanlig melk er problemet helt ikke eksisterende og grøten like god ;) )


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Flink? :knegg: Bekymret, vil jeg heller kalle det. Jeg rørte non stop i halvannen time.

Smaker grøt av kokosmelk det samme? Nå ble jeg nysgjerrig.


#14

annemede sa for siden:

Kokosmelk til risengryngrøt. Genialt,


#15

annemede sa for siden:

Forresten, nabokona hjemme mente at å forvarme melken i vannbad gjorde at det var mindre sjanse for at det svidde seg.


#16

Adrienne sa for siden:

Tips til neste gang: Varm opp melken i micro og hell over risen når vannet har kokt inn og skru ned plata på nestnederste hakket. Da trenger du bare røre en gang i kvarteret eller så.


#17

Palmen sa for siden:

Vannet har kokt inn? Har man vann i risgrøt?


#18

allium sa for siden:

Noen har visst det. Jeg har aldri gjort det, den blir mye bedre på bare melk.


#19

m^2 sa for siden:

Den smaker like godt hvertfall, om ikke helt det samme. Konsistens og alt er kjempefin, og av en eller annen grunn svir den seg ikke. (jeg har ødelagt 2 eller 3 gryter på grøt i min tid, før jeg oppdaget dynegrøt)


#20

annemede sa for siden:

blir det veldig kokossmak på den?


#21

m^2 sa for siden:

Nei, jeg synes faktisk ikke det! Den er god!


#22

Manga sa for siden:

Dynegrøt??

Jeg brenner ALLTID grøt. Fjordland er dermed min reddende engel.


#23

Puslingen sa for siden:

Du koker opp ris og melk i morgen tidleg, og setter det i steikovnen mens du ser Reisen til julestjernen, Tre nøtter til Askepott og Disneys jul. Så tar du siste omgang med rydding i huset, før du tar grøten ut av oven. Koker den opp på ny, rører godt og voila!! Grøten er ferdig, minus svismak.

Lager alltid grøten i steikovnen eg, for eg har ikkje "koke-grøt-evner" overhodet. Eg lar den som regele stå rundt 3 timer, men det varierer. God blir den i alle fall.


#24

Manga sa for siden:

Så smart. På hvilken temperatur?


#25

m^2 sa for siden:

Sett på det laveste du klarer - 30 grader eller noe.
Med lokk!
Og pass på så det ikke koker over når du koker den opp på førstingen der ;) :btdt:


#26

Koma sa for siden:

Godt gjort, Monsoon.
Jeg var ikke fullt så heldig. Jeg prøvde å lage risengrynsgrøt i dag av 3,6L melk, to ganger :sparke: Første gangen leste jeg ikke oppskriften og glemte å koke inn vannet :sparke: Andre gangen ble det en kokende melkevulkan som pumpet sydende melk utover komfyren og kjøkkenet (som selvsagt var nyvasket to timer før). Tredje gangen og etter innhenting av nye forsyninger overlot jeg grøtkoking til samboer. Han fikset det.
(Og hvis noen ikke tror meg, så forefinnes bildebevis av tomme melkekartonger tilsvarende 12L på kjøkkenbenken)


#27

tinkadott sa for siden:

Koma: :knegg:

Jeg laget og grøt i dag, av 12 liter melk. Det mettet 27 stykker som var her på grøtfest!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.