Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser dere i jula?

#1

Tuneland sa for siden:

Da mener jeg ikke bare julaften, og uavhengig av besøk eller ikke. Sitter og skal lage menyliste for jula, og sliter litt med inspirasjon.


#2

Primrose sa for siden:

Etter tre dager med hhv ribbe, pinnekjøtt og lutefisk tror jeg vi satser på wok i ulike varianter i hvertfall et par dager. Godt med masse grønt etter alt julefettet.


#3

Strå sa for siden:

Stort sett mat, hver dag faktisk.


#4

Tuneland sa for siden:

Really?:eek:


#5

Acsa sa for siden:

Lille juleaften: Risengrynsgrøt
Juleaften: Ribbe

  1. juledag: Helstekt laks med hvitvinssaus
  2. juledag: Kyllingfileter i spicy tomatsaus
  3. juledag: Noe lett (julefrokost halve dagen hos mine foreldre)
  4. juledag: spiser vi borte
  5. juledag: Enten helstekt svinefilet med parmaskinke rundt, eller pinnekjøtt
  6. juledag: Rester
    Nyttårsaften: Kalkun

#6

Bomull sa for siden:

Årets julemeny

Lille julaften: Hummer
Julaften: Ribbe, men i år blir det pinnekjøtt hos tante og onkel til mannen

  1. juledag: Ribbe hos mamma og pappa
  2. juledag: Svinesteik hos svigermor
  3. juledag: Indrefilét av svin med fløtegratinerte poteter ++
    4.-6. juledag: Litt enklere mat, en dag skal vi ha innflyttingsmiddag med familien og da blir det vel typ pizza eller gryterett som er enkelt når man blir mange.
    Nyttårsaften: Hummer ...er vokst opp med det, men blir nok helgrillet reindyrlår med hasselbackpoteter ettersom mannen ikke liker mat som har levd under vann ( :knegg: :roll: )

Kommer nok til å "koble av" med en spaghettimiddag, hjemmelaget pizza innimellom gildet.


#7

Tuneland sa for siden:

Takk, Acsa, du skjønte hva jeg ba om.:)


#8

maggypop sa for siden:

Lille: Rømmegrøt
Julaften: Pinnekjøtt

  1. Juledag: Kalkun hos svigermor
  2. Juledag: Laaang lunsj hos mine foreldre. Koldtbord.
    Nyttårsaften: I år blir det andebryst og kalkunfilet.

#9

Michelle sa for siden:

Vi spiser ikke "julemat" før julaften. Men da spiser vi ribbe:) og i år hos mamma
1 juledag blir det Brunsj m/ rester og godt pålegg, salat mm
2 juledag har vi gjester og da er det (kokt) kveite vi nå har fått fra vår snille fisker. Gleder meg til det.
3 juledag blir det lett mat.
4 juledag er vi invitert bort.
5 juledag skal vi ha gravlaks hos oss (Vi tilberedte i høst) med gode venner.
6 juledag noe lett enten salat e.l
Nyttårsaften spiser vi kalkun og skal være hjemme.
Pinnnekjøtt spiser vi utpå nytt året engang. Vi er ikke noe glad i tung mat dag etter dag.
Glemte lille julaften. Da har vi nissegrøt med mandel i.


#10

Malus sa for siden:

Julaten: Ribbe (hos svigers)

  1. dag: Kald ribbe, rakfisk, koldtbord (hos svigers)
  2. dag: Kalkun (hos familie)
  3. dag: Hjemme igjen. Tror det blir hjemmelaget pizza eller noe.
    Nyttårsaften: Pinnekjøtt (hjemme)

Og innimellom blir det nok en viltmiddag eller to.


#11

Strå sa for siden:

1: I år er det lammeribbe her isteden for på julaften :(
2: Pinnekjøtt
3: Fiskesuppe eller annen fiskemat
4: Har ofte svineribbe, men i år blir det nok taco
5: Middag nå igjen? Ikke pokker: Brødmat, pålegg og grøntfor
6: Innfallsmetoden er sterkt i bruk her
7: Også kalt nyttårsaften, i år blir det "et eller annet" av rype, hare eller rådyr (tømme fryseren)
8: Minsten bestemmer, han har bursdag :)


#12

Chablis sa for siden:

Julaften: pinnekjøtt
1 juledag: ribbe
2juledag: lammesteik
3juledag: Andebryst eller kyllingfilet

Nyttårsaften: kalkun om vi er her/hos svigers , pinnekjøtt om vi drar på hytta.


#13

ingling sa for siden:

Vanskelig å vite i år, for vi er hos svigers, og da har jeg ikke helt oversikten. Det jeg vet:

Julaften: Pinnekjøtt, ribbe, svinemør, etc.

  1. juledag: Kveite! Nammmmm
  2. juledag: Julebesøk hos tante og onkel, visstnok ribbe og pinnekjøtt da også. :)
  3. juledag: Skal til venner på kvelden, tipper vi spiser ute eller noe helt enkelt før vi drar dit
  4. juledag: Noe enkelt før vi drar hjemover

I romjulen er vi hjemme hos oss selv, da spiser vi nok som vanlig, mye fisk, kylling, karri, grønnsaker og lett mat. Nyttårsaften blir det pinnekjøtt, og så har jeg litt lyst til å prøve å lage kalkun en dag i løpet av nyttårshelgen.


#14

Maki sa for siden:

Lillejulaften er det alltid risengrynsgrøt, og koker selvsagt så vi har nok til riskremen til juledesserten.
Julaften er det ribbe.
1.juledag er det alltid uendelig lang julelunch hos mine foreldre, da orker vi ikke middag i tillegg.
2.juledag: Juleskinke.
3.juledag: Middag hos svigers, oftest noe viltkjøtt.
4.juledag: Biff av indrefilet Okse
5.juledag: Indrefilet av svin
6.juledag: Fondue med strimlet kjøtt av kyllig, svin og okse.
Nyttårsaften: Kalkun (marinert kalkunbryst, gidder ikke svær kråke).


#15

Milfrid sa for siden:

Vanligvis har vi kalkun og pinnekjøtt annen hvert år, alt etter om vi er hos mor eller svigers, men i år blir det ingen av delene. Kalkun hadde vi på Thanksgiving og pinnekjøtt får vi ikke tak i.

Lille julaften blir det "koldtbord", dvs laks, patee og ostebord. Julaften blir det Rack of lamb. Første juledag blir det nok rester etter julaften, og tredje juledag drar vi til en karibisk øy og da blir det nok mye Ceviche :D


#16

Tilde sa for siden:

Julaften skal vi som vanlig ha pinnekjøtt.
1 juledag skal vi ha lammelår og sadel.
2 dag blir det oksesteik.
3 dag får vi ribbe.

Har du sett med svigerforeldre, så vi lager en tredje juledag for å klare å rekke over alle;)


#17

Erica sa for siden:

Lille julaften: risengrynsgrøt
Julaften: pinnekjøtt og pannacotta + riskrem til dessert. Med hjemmelagd bærsaus som passer til begge. (bringebærcoulis)
1.dag - svineribbe, til ære for svigers som er på besøk (de er vant til det på julaften)
2.dag - rakfisk + rester av ribbe/pinnekjøtt mm for de som ikke spiser rakfisk
3.dag - kyllingfilet med parmaskinke, ekte risotto som tilbehør
4.dag - da tar vi litt ymse av det vi har i kjøleskapet
5.dag - spiser vi ute
6.dag - foreløpig usikkert, antagelig noe fisk
7.dag/Nyttårsaften - kalkun


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.