Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye riskrem til 9 personer?

#1

Lyppa sa for siden:

Jeg skal lage riskrem for første gang, og vi blir 9 voksne som liker det.
Hvor mye bør jeg lage? Tenkte å kjøpe sånne grøtposer som koker i 25 minutter, blander 1 liter melk med 2 dl vann. Hvor mange poser? Og hvor mye kremfløte?
Og sist men ikke minst- hvor mye saus bør jeg koke?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen min rister på hovudet. Han vil ikkje anbefale å bruke slike grøtposer, men heller kjøpe fjordland sin ferdig grøt.
1 kg grøt bør holda meiner han. Ca ein kartong fløte.

Saus: Rekn 2 personer pr dl.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker Fjordland, slik som Urt. Jeg kjøpte 2 store pakker (2 kg) til 11 personer, men det er nok aaltfor mye. Jeg lager allikevel alt (bruker en stor kartong fløte) så får det heller bli rester. På julaften er det bedre med for mye enn for lite, og det holder seg jo i en dag eller to, vel.
Jeg bruker ferdig kirsebærkompott som saus. Heller den i en pen mugge og serverer. Kjempegodt, og MYE bedre enn den grøsselige saftsausen mange serverer til. I tillegg tenkte jeg å ha jordbærsaus, men vi får se. Skal lage bringebærsaus til NY-cheesecaken.


#4

Lyppa sa for siden:

Tusen takk for svar:). Fjordland hadde jo vært veldig enkelt og greit. Er den god altså?
Men 2 personer per dl hørtes veldig lite ut, jeg er vant til mennesker som bruker mye saus;).


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen sitt tips til sausen er å ta syltetøy og blanda med saft. Det blir vist innmari godt.
( bringebærsyltetøy og husholdningssaft ) Litt vatn i dersom smaken blir for kraftig.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Fjordland sin er veldig god, slår de fleste poser altså. Jeg har melis og vaniljesukker i, i tillegg til den piskede kremen. Og lag heller for mye saus enn for lite, rester kan du ha over iskrem eller fryse ned eller noe. :D


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Berre til å auke det. Svarene til mannen er ut i frå kva han berekner pr person når han lager til større selskaper.


#8

Lyppa sa for siden:

Kirsebærkompott høres godt ut. Er den veldig tykk?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Nei, den er helt passe synes jeg. Det var svigermor som serverte det et år og jeg ble helt hekta, det var knallgodt! I Danmark er det helt vanlig med kirsebærsaus til, tror mange bruker kompott der også.


#10

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen seier at mange bruker kirsebær, men du skal vera sikker på at folk likar det og.

( kunne ikkje servert det til meg :knegg: )


#11

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, jeg vet at alle her liker det, men tenkte å ha jordbærsaus i tillegg så folk kan velge. Sånn vanlig rød saftsaus tar jeg ikke i med ildtang.


#12

Lyppa sa for siden:

Så det er tryggere med jordbærsaus kanskje?:D


#13

Elisabet sa for siden:

Nå lurer jeg på om jeg skal skrive kirsebærkompott på den lille handlelista jeg har til i morgen. Hørtes godt ut. Helt ferdig kirsebærkompott, ikke noe en må fikse eller lage?

Jeg skal lage riskrem til 7 voksne og 4 barn og regner med å bruke 1 kg Fjordland og 2 bokser fløte. Har en ekstra boks med grøt, så synes jeg det blir for lite risgrøt i så har jeg mere oppi.

Iset: Hvor mye melis og vaniljesukker har du oppi?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det er ferdig kompott ja, jeg kjøpte Nora sin denne gangen. Heller den bare rett oppi muggen fra pakken. Enkelt og greit.
Jeg har ikke så mye melis og vaniljesukker i, er usikker på mengdene men smaker til. Kanskje et par ss melis og et par ts vaniljesukker? Begynn med litt og smak deg til. Og viktigst av alt, mye krem i forhold til grøt (synes jeg da) og rør godt. Svigermor lager god riskrem men hun rører for lite så det er fullt av tykke klumper med sammenklistret grøt i riskremen, det blir litt nasty.


#15

Lyppa sa for siden:

Tykke klumper er ikke bra:nemlig:. Enig i at man må ha ganske mye krem, jeg synes riskrem skal være ganske luftig, liker ikke at den blir tung.


#16

Lyppa sa for siden:

Kom på at jeg faktisk har noen sånne jordbærsausposer liggende i kjøkkenskuffa. Det er saus som ska kokes opp. Tror dere den blir god om jeg koker den, avkjøler den og kjører noen dl jordbær med stavmikser og heller oppi?


#17

Left sa for siden:

Det tror jeg helt sikkert.
Skal også lage av 2 pakker med Fjordland grøt, og sikkert 2 bokser med fløte. Vi blir 10, men flere staute karer jeg vet elsker riskrem :)


#18

Skytte sa for siden:

Vi skal ha en blanding av bringebær og jordbær ved til riskremen. Det er veldig godt; spesielt for meg som ikke er så glad i riskrem. :humre:

Vi blir 7 stykker (inkl. 1 barn og meg som ikke er så glad i riskrem) og jeg skal lage riskrem av 1 kg Fjordland risgrøt. Regner med at det blir nok.


#19

Hasselnøtt sa for siden:

For meg som aldri har vært borti Fjordland risgrøt, den er fiks ferdig og bare å blande med krem, ikke sant?


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jepp. Jeg pisker kremen og har oppi litt og litt grøt mens jeg rører godt. Og melis og vaniljesukker til slutt.


#21

Ru sa for siden:

Fanken. Jeg har glemt å kjøpe grøt! :dåne:


#22

Lyppa sa for siden:

Butikken er åpen i morgen, og her inne skryter de av Fjordland!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.