Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mandler til kransekake - foodprocessor?

#1

Palmen sa for siden:

Hjelp! Det viser seg at jeg ikke har mandelkvern, - men jeg har ambisjoner om å lage en kransekake i dag. Kan jeg frese mandler i foodprocessor, gjør det samme nytten?


#2

Dragen sa for siden:

Nei. :mumle:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Hvorfor ikke? Jeg bruker den til marsipan også jeg, selv om mange sverger til mandelkvern. Jeg kjører mandlene i evigheter til det er mel, omtrent. Smaker helt finfint. Til kransekake er det jo ikke så nøye om det er helt finmalt heller synes jeg.


#4

Filifjonka sa for siden:

Nei, det blir ikke det samme. Mandlene blir for hardt behandlet (hakket istedet for malt), og det slår visst også fettet ut på en måte som ikke funker så bra til kransekake og marsipan.


#5

Dragen sa for siden:

Fordi jeg sier det. Bitene blir ujevne. Hør på Maximillia, hvis du ikke vil høre på meg.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Da har vi ikke samme erfaring, hvertfall. Jeg har laget kransekakestenger i food processoren og de smaker som vanlige kransekakestenger, noen har kanskje vært bittelitt (nesten umerkelig) grovere i konsistensen, men veldig gode. Så jeg mener absolutt det går helt fint. Marsipan blir litt bedre med mandelkvern men det går greit i food processoren det også, jeg laget nettopp et halvt kg som smakte kjempegodt.


#7

Palmen sa for siden:

Det var det med mandeloljen jeg lurte litt på, ja. Hm. Fillern!


#8

Veronal sa for siden:

Manuelle mandelkverner koster nesten ingenting og fungerer veldig bra for mandler som har blitt tørket. Du får det på Jernia og sånne plasser.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Min mandelkvern er kjøpt på en vanlig jernvare og kostet 125,-

Foodprocessor går dårlig, dessverre.


#10

Dragen sa for siden:

Tupperware har mandelkvern. Den er overpriset og oppskrytt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.