Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke pålegg spiser dere mest av i julen?

#1

Karamell sa for siden:

Jeg er en periodespiser, og spiser nesten utelukket en-to sorter i en periode før jeg blir lei og får en ny dille.

I julen har jeg faste pålegg som jeg må ha. Jeg liker det andre også, men noe er bare bedre enn det andre tydeligvis.

Jeg har tidligere kun spist brie og min fars hjemmelagete leverpostei i julen. leverpostei med purre. Men i år glemte mamma å ta med seg leverposteien da hun kom forrige helg ( :mumle: ), så jeg må klare meg uten. :leppe:
Jeg har imidlertid lært meg å lage laksemousse, så det har jeg filla på nå.

  • Årets diller tipper jeg blir laksemousse, mammas hjemmelagete tomatsild og min hjemmelagete rekesalat. :nam:

#2

Svanen sa for siden:

sylte
Vi har pleid å lage sylterull, og brukt en ribbe, men den blir jo megastor.
Jeg laga selv i går, og gjorde en ny vri som funket bra. Tok en liten ribbe (ca 1,5 kg) og skar i biter/tynne skiver. Så la jeg lag for lag i et kjøkkenhandkle i en bolle med krydder og gelatinpulver mellom. Surret sammen og kokte i ca 1,5 time. Jeg tjuvsmakte i går kveld, nam, nam....
Så ble den akkurat passe stor, så slipper vi å tvinge i oss resten rett etter nyttår før den blir for gammel.

ellers er jeg glad i sennepssild, og tomatsild (kjøper ferdig der da)

Ungene digger vår hjemmelaget leverpostei (hadde brødskive med nystekt leverpostei til middag i går :digger:)


#3

allium sa for siden:

Kald ribbe. Jeg steker ribbe seklv om vi skal bort på julaften, for jeg må ha ribbe til pålegg. Med sennep.


#4

liefje sa for siden:

Hjemme i Norge: Pappas hjemmelagde sylte (skikkelig oppskrift med grisehode) og pappas hjemmelagde gravlaks med sennepssaus. :sikle:


#5

venla sa for siden:

Mormors hjemmelagde postei (ikke sett i år da pensonister vistnok har det veldig travelt) og mammas rømmesild som vi får i morgen.


#6

Hobbes sa for siden:

Egg og laks, mormors hjemmelagde sylte (den også med grisehoder og hele bøttebaletten) og kald ribbe. Ikke alt på en gang så klart. I likhet med allium steker vi også egen ribbe til å ha som snokemat i romjula.


#7

Manga sa for siden:

Jeg er litt kresen når det gjelder pålegg så noe mer spennende enn egg og ost blir det nok ikke.


#8

Dronningen sa for siden:

Forsøker å variere litt. Reker, røyka laks, kjøttpålegg og italiensk salat.
Ellers har jeg litt dilla på rå løk, salami og fetaost + tomat. :slurp:
Spekemat og lignende er også deilig. Skal starte med spekamat, potetsalat og eggerøre i kveld.

(sendte forresten sms nå til mannen og ba ham huske å kjøpe tomatsild)... :)


#9

Bomull sa for siden:

Laks og eggerøre, og roastbeef - det spiser jeg mye mer av i julen enn ellers, og ja, peppermakrell!!


#10

Karamell sa for siden:

For dere som liker tomatsild kan jeg anbefale å lage selv. Det er veldig mye bedre! Om jeg husker så skal jeg få mammas oppskrift å dele med dere.

Egentlig burde jeg laget min egen leverpostei for jeg fikk jo kjøkkenmaskin med kvern i fjor.


#11

Primrose sa for siden:

Egg og laks, spekeskinke, okserull og lammerull ligger i kjøleskapet nå! Etterhvert blir det vel kald ribbe også.


#12

Daisy sa for siden:

Hjemmelaget julepølse av lam,
Røkelaks av en lokal produsent der mine foreldre bor
Roastbeef
Sylte


#13

Kirsebær sa for siden:

Jeg spiser mye laks og kald ribbe på skiva i julen.
Ja, ikke på samme skive , da. :blond:


#14

maggypop sa for siden:

Tomatsild og juleskinke. Julefrokoster er noe av det beste som fins!


#15

Trois sa for siden:

God ost, sylte, baconpostei, ribberull, spekeskinke og kald ribbe.


#16

Malus sa for siden:

Sylte med rødbeter. Namnam.
Og så går det litt sild, laks, ost og skinke.


#17

Erica sa for siden:

Helt enig med karamell. Hjemmelagd tomatsild er såå mye bedre enn kjøpesilda. Den blir mye rundere i smaken, og så kan man tilsette akkurat så mye løk man liker. Jeg tilsetter mye løk.


#18

Molo sa for siden:

Tomatsild, sylte, lammerull og gräddost er typisk julepålegg.


#19

Mjau sa for siden:

Gräddost og hjemmelaget rekesalat må jeg ha.
På mammas hjemmelagde horn. Da er det jul. :)


#20

Left sa for siden:

Jeg er så spennende i matveien, at det blir sikkert ost :flau:


#21

shute sa for siden:

Røkelaks og eggehakk. Spekeskinke.


#22

Pingis sa for siden:

Juleskinke, lammelår, lammerull og sylte. :nam: Godt fornøyd med at ungen kom ni dager før termin - nå kan jeg fråtse i kjøttpålegget i jula!


#23

Chablis sa for siden:

Egg og ost.


#24

polarjenta sa for siden:

Gräddost og egg. Jeg liker ikke sånn tradisjonell julepålegg som sylte, laks, sild og rull.


#25

Maiden sa for siden:

Røkelaks, tomatsild og rullepølse. :nam:


#26

jannski sa for siden:

Gräddost, egg, elgsteik og elgrull, en del kjøpt kjøttpålegg, spekemat, leverpostei, nesten alt untatt sild egentlig! :matvrak:



#28

Guttemammis sa for siden:

Lever omtrent bare på eggerøre og røkt laks eller ørret :nam:


#29

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg elsker oksetunge. Må koke den selv.. de i pakke smaker jo drit.

også går det mye i sylte og røkelaks.


#30

Acsa sa for siden:

Sylte. På lefse, med grov sennep. Ingen over, ingen ved siden.


#31

Propella sa for siden:

Julskinka med sennep på.


#32

Nessie sa for siden:

Hm, ikke noe spesielt i grunn?
Litt sylte spiser jeg, men er ingen storfan.
Men jeg er veldig glad i eggesalat egentlig... :D Men usikker på om det blir litt fett til meg etter operasjonen, så jeg har ikke prøvd.
Men er glad i oster jeg også. :jupp:


#33

Blåbær sa for siden:

Røkelaks og eggerøre, eller skinkesteik og surkål.
Grov leverpostei på lefse er også namnam.


#34

Honda sa for siden:

Hjemmelaget rull og juleskinke på hjemmelaget julebrød
Har hjemmelaget sylte og i kjøleskapet men er de andre 2 det går mest av. Mamma som lage til jul :love:


#35

Vanilja sa for siden:

Egg i alle varianter.


#36

Spoon sa for siden:

Signerer denne, er ikke så kreativ i matveien i jula jeg. :knegg:


#37

vimjer sa for siden:

Hjemmelaget lammerull med eggesalat, røkelaks og egg, juleskinke og fenalår.


#38

Katta sa for siden:

Egg og laks :)


#39

Sola sa for siden:

Juleleverpostei og brunost!


#40

iben sa for siden:

Egg, hjemmelaga italiensk salat og sylte.


#41

Lenam sa for siden:

:dulte:


#42

Kate sa for siden:

Hvitost og jalapenorull, som resten av året. :knegg: Og tomat!


#43

LilleT sa for siden:

Grâddost, kald ribbe, sild i ulike varianter og leverpostei.


#44

Adele sa for siden:

Mammas hjemmelagde tomatsild er en stor favoritt i jula. Ellers spiser jeg røkt laks (som svigerfar har fisket og tilberedt) og leverpostei med rødbeter.


#45

Macky sa for siden:

Min mor koker opp nøtteskinke, også må jeg ha fenalår.


#46

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg pleier alltid å spise oksetunge i julen, som jeg koker selv. Men i år fikk jeg ikke tak i. :leppe: Så nå har dilla blitt juleskinke med sennep, og gravlaks med sennepssaus. (Og Nennes rundstykker - de er utrolig gode!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.