Jeg er en periodespiser, og spiser nesten utelukket en-to sorter i en periode før jeg blir lei og får en ny dille.
I julen har jeg faste pålegg som jeg må ha. Jeg liker det andre også, men noe er bare bedre enn det andre tydeligvis.
Jeg har tidligere kun spist brie og min fars hjemmelagete leverpostei i julen. leverpostei med purre. Men i år glemte mamma å ta med seg leverposteien da hun kom forrige helg ( :mumle: ), så jeg må klare meg uten. :leppe:
Jeg har imidlertid lært meg å lage laksemousse, så det har jeg filla på nå.
Årets diller tipper jeg blir laksemousse, mammas hjemmelagete tomatsild og min hjemmelagete rekesalat. :nam:
sylte
Vi har pleid å lage sylterull, og brukt en ribbe, men den blir jo megastor.
Jeg laga selv i går, og gjorde en ny vri som funket bra. Tok en liten ribbe (ca 1,5 kg) og skar i biter/tynne skiver. Så la jeg lag for lag i et kjøkkenhandkle i en bolle med krydder og gelatinpulver mellom. Surret sammen og kokte i ca 1,5 time. Jeg tjuvsmakte i går kveld, nam, nam....
Så ble den akkurat passe stor, så slipper vi å tvinge i oss resten rett etter nyttår før den blir for gammel.
ellers er jeg glad i sennepssild, og tomatsild (kjøper ferdig der da)
Ungene digger vår hjemmelaget leverpostei (hadde brødskive med nystekt leverpostei til middag i går :digger:)
Egg og laks, mormors hjemmelagde sylte (den også med grisehoder og hele bøttebaletten) og kald ribbe. Ikke alt på en gang så klart. I likhet med allium steker vi også egen ribbe til å ha som snokemat i romjula.
Forsøker å variere litt. Reker, røyka laks, kjøttpålegg og italiensk salat.
Ellers har jeg litt dilla på rå løk, salami og fetaost + tomat. :slurp:
Spekemat og lignende er også deilig. Skal starte med spekamat, potetsalat og eggerøre i kveld.
(sendte forresten sms nå til mannen og ba ham huske å kjøpe tomatsild)... :)
Helt enig med karamell. Hjemmelagd tomatsild er såå mye bedre enn kjøpesilda. Den blir mye rundere i smaken, og så kan man tilsette akkurat så mye løk man liker. Jeg tilsetter mye løk.
Hm, ikke noe spesielt i grunn?
Litt sylte spiser jeg, men er ingen storfan.
Men jeg er veldig glad i eggesalat egentlig... :D Men usikker på om det blir litt fett til meg etter operasjonen, så jeg har ikke prøvd.
Men er glad i oster jeg også. :jupp:
Hjemmelaget rull og juleskinke på hjemmelaget julebrød
Har hjemmelaget sylte og i kjøleskapet men er de andre 2 det går mest av. Mamma som lage til jul :love:
Mammas hjemmelagde tomatsild er en stor favoritt i jula. Ellers spiser jeg røkt laks (som svigerfar har fisket og tilberedt) og leverpostei med rødbeter.
Jeg pleier alltid å spise oksetunge i julen, som jeg koker selv. Men i år fikk jeg ikke tak i. :leppe: Så nå har dilla blitt juleskinke med sennep, og gravlaks med sennepssaus. (Og Nennes rundstykker - de er utrolig gode!)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.