Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vafler til frokost???

#1

Hønni sa for siden:

Jeg fikk hakeslipp når mine to kom hjem fra sitt første overnattingsbesøk hos kamerat og ekstatisk fortalte at de hadde spist vafler til frokost.

Jeg er absolutt tilhenger av kosefrokoster på søndag altså, men for meg er vafler kake, og det spiser man da ikke til frokost?

Og nei, de var nok ikke grove, kjenner jeg mammaen rett...


#2

Kaija sa for siden:

Jeg kunne sikkert ha funnet på det samme hvis jeg hadde litt røre igjen. Litt vaffelkos er sunt for kropp og sjel. Sa hun som startet dagen med et stykke oreokake og rester av guttenes lørdagsgodt.


#3

Albertine sa for siden:

Vafler til frokost hver dag er ikke bra. Men en og annen gang må det være lov til å kose seg ekstra, hvis det er noe spesielt. Ungene dine har nok hatt det helt fantastisk, herlig å se at vafler på et uvant tidspunkt kan utløse så stor begeistring.

Likevel kan du godt sørge for at de vet at vafler ikke er hverdagsfrokost.


#4

Myggstukket sa for siden:

Jeg har ikke matlyst om morgenen, så vafler hørtes direkte kvalmt ut. men ungene var sikkert kjempebegeistret.


#5

Maya80 sa for siden:

Hvist barnet mitt hadde vært på overnattingsbesøk, å det var helg hadde jeg ikke reagert noe spesielt på det. Som sagt det er jo ikke noe som skjer så ofte.


#6

Teofelia sa for siden:

Jeg kunne ha funnet på det. Hos oss er pannekaker ikke aldeles uvanlig som søndagsfrokost, i alle fall. (Kanskje en gang i måneden, eller hver sjette uke omtrent.)

Vi har ikke overnattingsgjester ofte, og jeg ville derfor ikke ha tenkt over at jeg måtte kjøre standard kosthold til søndagsfrokosten den dagen vi hadde gjester. Det at jeg serverte vafler, pannekaker eller andre godsaker til frokost når det var overnattingsgjester der, ville ikke i det hele tatt være ensbetydende med at det var et vanlig søndagskosthold hjemme hos oss.


#7

Claire sa for siden:

Jeg synes ikke det var så ille, og ville neppe reagert på det, annet enn at jeg ville tenkt at de hadde hatt det fint og kost seg. :)

Det er vel ikke akkurat fare for at de skal tro at det er hverdagsfrokost bare fordi de fikk det til frokost på et overnattingsbesøk.


#8

Boo sa for siden:

Vafler er god knall som frokostmat! En sjelden gang.


#9

Toffskij sa for siden:

Jeg kan absolutt finne på å servere vafler til frokost en gang eller to i året. :nam:


#10

him sa for siden:

Jeg kunne aldri ha hatt vafler til frokost, men det er på grunn av praktiske årsaker. Vi har "ofte" vafler til lunch i helgene. "Ofte" betyr hver 14 dag eller 1 gang i måneden. Vi har det også når vi har besøk. Har ikke tenkt over at noen kan reagere på deg. :)


#11

m^2 sa for siden:

Kanskje ikke akkurat til frokost, men vafler til lunsj er vanlig lørdagskost hos oss. Vel å merke grove, uten sukker.
Dette fordi lillegutt er litt brødlei, men ved å bruke omtrent de samme ingrediensene i vafler får jeg i han litt fiber allikevel :)
Men vafler med linfrø er fysjom altså :klokavskade:


#12

nolo sa for siden:

På lørdag hadde jeg eplekake til frokost. I tillegg til mye annet snadder:D . Så vafler når det er overnattingsbesøk eller noe annet litt utenom høres fint ut for meg.


#13

Plipp sa for siden:

Vafler er helt sikkert snadder til frokost! Og noe jeg kunne vært troende til å gjøre en og annen lørdag med overnattingsbesøk:)


#14

kisha sa for siden:

:) Jeg synes det høres ut som om de har hatt en veldig koselig morgen.


#15

Mumriel sa for siden:

Vi spiser rett som det er pannekaker til frokost. Men da er det ikke klassiske pannekaker med hvetemel. Våre er laget av store havregryn, mange egg, cottagecheese, olje og litt kanel. Og på dem har vi bær, eller rårørt syletøy med litt fruktose i. Og da er det ikke veldig galt ernæringsmessig altså, heller ganske så riktig faktisk.
[font=Comic Sans MS][/font]
Dessuten, næringsverdien i vanlig butikkbrød, den ligger vel ikke så mye over vanlige hjemmelagede vaffler ...


#16

Teofelia sa for siden:

Det var da en voldsom påstand …?!

#17

Albertine sa for siden:

...men med rot i virkeligheten.

#18

DM sa for siden:

Vi som Mumriel lager iblandt frokostpannekake, men det blir jo noe litt annet enn vafler igjen. Jeg er av typen som må ha en skikkelig frokost, og som aldri i livet hadde klart å få ned kake til frokost også, og jeg synes frokosten er veldig viktig å ha som en god base for resten av dagen. SÅ jeg synes jo ikke noe om hvite sukkervafler til frokost nei. Men det er jo litt gøy å høre hvor stor begeistring det utløste med vafler på et så uvant tidspunkt. :D


#19

Teofelia sa for siden:

Så grovt kjøpebrød kan sammenlignes med vafler basert på hvetemel, sukker og smør?

Jeg vet at næringsinnholdet i kneipbrød er bortimot ikke-eksisterende, men det kjøper vi selvsagt ikke. Vi kjøper det ordentlige, bakeribakte grovbrødet, og det verken smaker eller oppfører seg som loff eller vafler.

:tvilende:


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde ikke fått hakeslepp av det, nei. Vi pleier ikke ha vafler til frokost, men det har sikkert hendt hvis det har vært røre igjen. Jeg ser ikke på vafler som kake, de vaflene vi lager er det ikke sukker i engang.


#21

DM sa for siden:

Selvfølgelig. Grovt brød er noe annet enn kneip og loff (som jeg går ut i fra at Mumriel sikter til og som veldig mange bruker), men endel av det grove brødet er ikke så grovt som de skal ha det til. De har siktet hvetemel som hovedingrediens, tilsetter sukker, og sukkerkulør for at det skal se grovere ut ...(!)

Det hander vi lager vafler med havregryn og mye egg og uten sukker og har rørte bær og smør og fårepølse på til kveldsmat når ivi skal kose oss. :)


#22

m^2 sa for siden:

Lillegutt er glutenallergiker, og jeg baker brødet hans selv. Når jeg lager vafler bruker jeg akkurat det samme melet, akkurat det samme musli-uten-gluten tillegget, litt fiber, osv. Det eneste som er i vaflene som ikke er i brødet er et egg, faktisk. Og så dropper jeg selvsagt gjæret. Men ellers er det kliss likt.
Unntatt linfrø ;)


#23

Teofelia sa for siden:

Jeg lager slike vafler slik min mormor gjorde, jeg: hvetemel, sukker, smør, fløte, kulturmelk og mange egg. Det er vafler som nesten er kaker, men de er fantastisk gode, og jeg lager dem sjelden, men det er nok derfor jeg ikke helt godtar utsagnet om at brødet vi spiser har omtrent samme næringsinnhold. :knegg:

#24

SmarteSmelt sa for siden:

Det var helt sikkert en måte å vise at de satte pris på overnattingsgjester og gjorde ekstra stas på dem.


#25

Martis sa for siden:

Når jeg var gravid så måtte jeg ha Torovaffler flere ganger i uken :knegg: Det blir ikke servert så ofte nå, nei.

Men jeg hadde ikke reagert på vaffler til frokost en sjelden gang ;)


#26

Divine sa for siden:

Det samme tenkte jeg. Vi har aldri vafler til frokost, men hadde vi hatt overnattingsgjester, kunne vi godt ha funnet på å slå på stortromma og servere vafler. Og ikke hadde de vært grove heller, nødvendigvis. Jeg ser virkelig ikke på en vaffelfrokost i ny og ne som en potensiell fare for helsa.


#27

m^2 sa for siden:

Nei det kan jeg forstå :knegg:
For meg er det jo en måte å få i han fiber uten å slåss om brødet da. Funker som en drøm!
Men det smaker jo ikke Vafler, det gjør jo ikke det...


#28

Skilpadda sa for siden:

"Amerikanske" pannekaker er jo frokostmat - det er ikke noe vi pleier å ha, men jeg kunne godt laget det hvis vi hadde overnattingsgjester. Og om slik røre stekes i vaffeljern eller stekepanne spiller jo ingen vesentlig rolle. :)


#29

Filifjonka sa for siden:

Grunnen til at jeg ikke har sukker i vaflene er ikke egentlig for å være sunnest mulig, men fordi jeg ikke liker så godt søte vafler. Vi lager som regel vafler med egg, rømme, melk, litt smør, hvetemel, litt grovt mel og gjerne litt havremel. Så kan det søte evt. heller komme fra syltetøy. Litt fett er det selvfølgelig, men det har småbarn som regel ikke vondt av. Jeg ser ikke på vafler (av den typen her ihvertfall) som så fryktelig usunt.


#30

Adrienne sa for siden:

Hadde poden kommet hjem fra overnattingsbesøk og gledestrålende fortalt om vafler til frokost hadde jeg ikke reagert på det. Det er ikke akkurat noe vi har til vanlig, men en gang i blant er bare kos.

Havremel i vafler har jeg ikke tenkt på før, det var lurt og skal prøves ved neste anledning.


#31

Filifjonka sa for siden:

Havremel gir god smak, syns jeg. :)


#32

Teofelia sa for siden:

Det høres godt ut, så det skal jammen jeg teste også.

Min mormor hadde nok ikke applaudert et slikt tillegg til vaffeloppskriften sin, tror jeg. :knegg:


#33

Nabojenta sa for siden:

Om vi har overnattingsbesøk, kan jeg godt finne på å lage amerikanske pannekaker med lønnesirup! Ungene elsker det!!!(nesten like mye som meg)

Det er fryktelig usunn frokost, men gurimalla hvor godt!!!:ja:


#34

amylin sa for siden:

Hmm, nå fikk jeg lyst på vafler til frokost. Hadde ikke reagert negativt om tulla hadde fått det på overnattingsbesøk.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Sånne vafler lager jeg også. Eller, ikke helt like men ganske. Bruker rømme istedetfor fløte og kulturmelk, men de blir skikkelig kakete og nydelige. Oppskriften heter "Drømmevafler" og det syns jeg absolutt de fortjener å hete. :glis:


#36

Katinka sa for siden:

Snuppa fikk vafler til frokost i dag. Rester fra i går (... i dag har vi ekstra søndag fordi det er planleggingsdag i barnehagen).

Å gi dattera mi ei vaffel til frokost en gang eller fem i løpet av året ser jeg ingen betenkeligheter med.


#37

OlleVia sa for siden:

Jeg ser også på vafler som kake ja, men jeg hadde ikke fått hakeslipp om en hadde spist det til frokost i "ny og ne". Hadde ikke hengt meg noe særlig opp i det tenker jeg. Dessuten er vel heller ikke loff det sunneste en kan spise og det er vel gjerne noen som spiser det om søndagen.


#38

Michelle sa for siden:

Og enda bedre med litt havregyn oppi røra.
Vil en absolutt ha søtt i røra så går det jo istedet ann å ha litt fruktose i.

Har vi litt vafler igjen fra dagen før så hender det at mine jenter få ei til frokosten. ikke ofte vi har vafler.
Ser overhodet ikke noe galt i det når en ellers har et bevisst sunnt kosthold.


#39

Filifjonka sa for siden:

Ja, litt havregryn er også godt. Det er nok ganske mye en vanesak hva slags vafler man liker. Jeg passet datteren til en venninne en gang, og hun sa æsj, så vonde vafler du lager. Moren hennes lager sånne knallsøte med masse vaniljesukker i. Guttene mine syns de søte med vanilje er vonde, så det er nok ofte sånn at det mamma lager smaker best. (Men jeg håper jo de er høflige nok til å ikke si det rett ut isåfall). :)


#40

Canisa sa for siden:

Hadde ikke reagert om ungene kom hjem og fortalte om frokostvafler selv om vi ikke bruker å servere det hjemme. Kveldsvafler spiser vi derimot rett som det er (senest i går). De blir laget av grovt mel, uten sukker og er en "latmannsversjon" av nybakte rundstykker ;)


#41

Alfa sa for siden:

Eg har baka frukostvafler av 50 % havremjøl, og bytta ut mykje av sukkeret med eit beger fruktyoghurt. Det er snadder. Vi et det sjølvsagt ikkje til dagleg, men ein og anna søndag morgon.


#42

annemede sa for siden:

Hvorfor ikke spise vafler til frokost?
Det er forresten godt med ris i vaflene, har fått ideen fra farmor.


#43

Hønni sa for siden:

Det vet jeg de hadde! Og de får sove der når som helst og spise vafler til frokost. De har et fint kosthold hjemme, så noen vafler på overnatting fra eller til er ikke noe å henge seg opp i.

Jeg ble bare veldig overrasket over at det var frokostmat.
Nå ser jeg jo at det godt kan være det en gang i blant. :p


#44

Hønni sa for siden:

De høres jo skikkelig gode ut, men jeg hadde nok ikke spist dem til frokost.
Kanskje jeg har et anstrengt forhold til frokost? Er det på tide med terapaut? :knegg:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Mumriel sine pannekaker er jo kjempesunne og gode. Mye bedre ernæringsmessig enn feks. kneip med pålegg, og man er mett kjempelenge. Jeg lager ofte slike til frokost, datteren min liker dem godt.


#46

Divine sa for siden:

Oppskrift?? Pliiiis?!

Ja, jeg vet at ingrediensene står i tråden, men jeg trenger mengder og forklaring. :domm:


#47

Dixie Diner sa for siden:

Hehe. :D

FROKOSTPANNEKAKE
3 egg
1 dl cottage cheese (1/3 beger)
10 dråper vaniljeessens
2-3 ss store havregryn
Splenda etter smak
1 ts kanel
Ørlite salt

Miks alt sammen i hurtigmikser/blender til det er en glatt masse og stek på middels varme i mye smør på begge sider. Blir 2 middels eller 1 tykk pannekake. Server med bær, og evt. rømme og/eller meierismør.


#48

Mumriel sa for siden:

Jeg ville bare lage et poeng av at om man sammenligner industrilagt mat, som butikkbrød er, med hjemmelaget mat, da skal det ikke mye til før den hjemmelagede går av med seieren.

Et "vanlig" butikk brød innholder hovedsalkling fint hvetemel og litt industrifett og fint lite annet - er du heldig så er det noen frø. Serveres det i tilegg med margarin og nugatti; ja, da er det ikke mye å skryte av egentlig.

Hjemmelagede vafler som kanskje er laget på halvparten samalt mel, raust med egg og ordentlig smør, men uten sukker; de slår vanlige brød ned i støvlene ernæringsmessig. Og om de serveres med hjemmelaget syltetøy (altså mindre sukker en industrisyltetøy) eller for eksempel leverpostei, så er det rent bra i sammenligning.

Poenget er at alt er realtivt, det kommer ann på hva man sammenligner. Og jeg vil slå et slag for hjemmelaget mat, og gode råvarer, framfor industrimaten.


#49

Skilpadda sa for siden:

Det er ikke slike vafler jeg tenker på når jeg leser "vanlige vafler". :) (Og "vanlig butikkbrød" betyr heller ikke nødvendigvis "fint brød" for de fleste.) Så jeg skjønner godt at Teofelia reagerte. Men ellers - når du presiserer litt - har du naturligvis helt rett.


#50

Teofelia sa for siden:

Nemlig. :)

#51

Stikka sa for siden:

Vi har endret litt på oppskriften :)
Litt vaniljesukker istedenfor vaniljeessens
0,5dl melk
0,5 dl hvetemel
rørsukker eller fruktose istedenfor splenda.

Jeg liker den best når den er kald. Så jeg steker den om kvelden og legger den i kjøleskapet. Da er den veldig god neste morgen, med litt syltetøy. :nikker:

Ellers så bruker vi gjerne grove vafler og grove muffins som lunsj/kveldsmat. Litt enkel forandring fra brødmaten holder matlysten oppe her ihvertfall.


#52

Nessie sa for siden:

Fikk lyst på vafler jeg og :sparke:

I mange oppskrifter (om man sjekker det) så står jo ikke sukker når man skal lage vafler heller ;) Så det er jo strengt tatt ikke nødvendig.

Vi bruker ofte både grovmel og litt havregryn i våre vafler, og det "verste" er at besøkende ikke merker forskjell ;) :D


#53

Nooria sa for siden:

Det gjør vi også ;)


#54

Tove sa for siden:

Jeg kan godt finne på å lage vafler til frokost en sjelden gang...:o


#55

Acsa sa for siden:

Her er vafler bursdagsfrokost. :)


#56

MissS sa for siden:

Det kunne vi fint å funnet på. Jeg har røre igjen fra i går og har tenkt å servere vafler til lunsj. Jeg lager forøvrig alltid vafler med skummetmelk, havregryn og sammalt hvete, bortsett fra når vi har besøk. Da består den som regel av masse egg, hvetemel, rømme, lettmelk, vaniljesukker og smør :glis:


#57

DM sa for siden:

Mamma pleide å vekke meg med varme ostesmørbrød med fersken (ser ut som speilegg og smaker helt himmelsk), og varm kakao og bursdagsgave nå jeg var liten. Det var så koselig. Vi har forløpig ikke laget noen tradisjoner på bursdagsfrokoster her i huset. :)

#58

Nenne sa for siden:

Jeg har aldri spist vafler til frokost, men egentlig høres det godt ut. :)


#59

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde faktisk vafler til frokost en dag denne uka, og det fungerte bra for en syk og småspist gutt. :)
Det var av den litt sunnere typen, som tidligere beskrevet.


#60

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er mest stress å rengjøre vaffeljernet etterpå, jeg... Derfor blir det sjelden.


#61

Zefid sa for siden:

helt enig:riktig:


#62

apan sa for siden:

Jeg er sikker på at det var riktig moro for guttene og at de koste seg! Ingen tar nok skade av en vaffelfrokost i ny og ne nei. Selv har ikke tanken slått meg, men det er fordi jeg synes det høres ut som en uggen start på dagen.
Vi får jo kanskje håpe at de guttene besøkte ikke har vaffelfrokost som en vane, men det er det nok ingen grunn til å regne med, og uansett er det jo ikke noe du trenger bekymre deg over :knegg: .


#63

Hønni sa for siden:

Nei, jeg er jo ikke bekymret, og ser jo av denne tråden at jeg er på jordet. Men, som for deg er vaffelfrokost for meg en uggen tanke.
Jeg tror dette er fast takst i helgen hos min venninne, men det er jo opp til dem.


#64

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville aldri servert vafler til frokost. Hos oss er helgefrokostene tilnærmet hellige, og det skal mye til for at jeg ikke dekker på all slags pålegg og lager noe av egg (uten sukker :knegg:) samt noe grovt brød av noe slag. Siden vi ikke spiser frokost sammen i uken, så er dette veldig viktig for meg. Det var visst en skikkelig avsporing, men jeg ville altså ikke servert vafler til frokost.

Ikke fordi jeg syns det er en helt forferdelig ting å gjøre altså, bare fordi jeg ikke syns det er frokost.


#65

Hønni sa for siden:

Som jo er mitt poeng. Hvorfor kunne jeg ikke bare ha skrevet det? :rolleyes:


#66

apan sa for siden:

Fast i helgen? Det synes jeg høres litt voldsomt ut, men dersom de synes det er en ok start på dagen så. Personlig foretrekker jeg heller godt brød, pålegg, egg og kaffe til frokost og så ta vafler feks til kaffen.


#67

Polyanna sa for siden:

Det kunne vi kanskje funnet på, ja, hvis jeg hadde vært mer av en morgenfugl. :knegg: I hvert fall hvis vi hadde besøk.

Mine vafler er av og til grove, av og til ikke, men de er sukkerfrie og har mye egg i forhold til mel, så de er relativt sunne uansett.

Så for meg er ikke vafler kake, mer å regne som litt sunnere enn loff (pga. eggene).


#68

Polyanna sa for siden:

Forresten er jo pannekaker helt "normal" frokostmat i mange land, og det ligner jo. Det har vi forresten hatt til helgefrokost en gang jeg hadde røre til overs. Jeg trodde Storebror skulle hoppe ut av sitt gode skinn av begeistring. :knegg: (Og det var grove pannekaker med mest egg og ikke sukker).

Jeg er ellers veldig glad de søte frokostene man spiser i "alle" andre land, jeg. Loff, honning, yoghurt, litt pastries. :nam:

Saltmat orker jeg ikke om morgenen. Kun ristet brød med syltetøy. Saltpålegg kan jeg spise dersom jeg har vært oppe en stund, og jeg har tid til å dandere det lekkert. Fedon: Come get me! :knegg:


#69

Mani sa for siden:

Signerer denne jeg


#70

Polyanna sa for siden:

:knegg: Jeg tror du har et veldig NORSK forhold til frokost. Grovbrød og saltpålegg, takk!

Egg og bacon?? Iiiiiik!
Søtsaker og pastrie? Iiiiiik!

Bare se på de lekre slanke franske damene - de spiser jo søtsaker til frokost hver dag, de! Men de spiser bittelitt!


#71

Skilpadda sa for siden:

Jeg, derimot har et amerikansk forhold til frokost, og spiser gjerne både søt og salt mat, og både varm og kald mat. :D Små, tykke pannekaker med lønnesirup og bacon er strålende frokost. (Særlig på hyttetur! :D) Gjerne supplert med frisk frukt og tykk yoghurt med müsli. Liker også den britiske varianten med toast og bitter appelsinmarmelade ved siden av egg og bacon. Eller nybakte muffins eller scones, naturligvis, med ost og syltetøy/marmelade.

Men havregrøten jeg spiser så å si hver eneste morgen er den eneste varme frokosten jeg synes jeg kan satse på som hverdagsmat, både med tanke på sunnhet (veldig sunt) og hvor lang tid det tar (nesten ikkenoe). :)


#72

Hønni sa for siden:

Du har helt rett!
Ett år i USA og fire år i England har ikke endret kostholdet mitt om morgenen nei. Jeg sliter når jeg er på hotell med continental breakfast. :knegg:


#73

Sitron sa for siden:

Vafler er digg. Har hatt det til frokost vi også. Til og med til middag. I fjor en gang.


#74

Bokormen sa for siden:

Vi lager vafler uten sukker, og med speltmel, sammalt hvete og havregryn i røren. De blir knallgode, og jeg regner de ikke som spesielt usunne. Av og til serverer vi dette til kveldsmat faktisk. :)


#75

Hyacinth sa for siden:

Denne er god, men i dag røk blenderen, så jeg prøvde å bare vispe det sammen i en bolle. Det smakte godt, men pannekaka var umulig å snu og hang fast i steikepanna... :mumle:


#76

Garbella sa for siden:

Jeg har servert vafler til frokost!

Laget uten sukker, med grovt mel, spelt, raspet potet og gulrot i. Kjempegodt med pålegg på :sikle:


#77

Søster sa for siden:

Jepp, vafler er herlig frokostmat. Jeg glemmer ofte å presisere at de er med grovt mel og uten sukker, håper ikke jeg har fått ond-mor-stempelet allerede.


#78

Mams sa for siden:

Nå vet jeg ikke hva du mener med vanlig brød, men dette er hva brødet vi stort sett kjøper inneholder:
Hvetemel, vann, rugmel, bygg, havremel, hvetekli, sesamfrø, solsikkekjerner, havrekjerner, maisgryn, naturlig surdeig, gluten, gjær, matfett (vegitabilsk fett og oljer), salt og maltekstrakt.

Lørenskogbrød heter det forrestn og er kjempegodt. Hlder seg ferskt ganske lenge også synes jeg.
(vi pleier å kjøpe ganske mange brød, skjre det opp i butikken og fryse det, men det går ca 1 brød her hver dag til matpakker)


#79

Hasselnøtt sa for siden:

Per definisjon er jeg enig i at det ikke er frokostmat, men at det hadde blitt servert en søndag hvert jubelår hadde jeg ikke reagert nevneverdig på.


#80

Pastill sa for siden:

Så lenge de ikke får det hjemme så forventer de det ikke flere ganger, så jeg tror ikke jeg hadde brydd meg.
:jupp:

Ikke SUPER frokost da, er enig i det :nemlig:


#81

safran sa for siden:

Oppskrift, plis??

Det er vanskelig å si om dette er et grovt brød eller ikke, for jeg kjenner ikke til mengdene. Står hvetemel først er det uansett mest av det. Og selv om det ikke er store mengdene det er snakk om, så er jeg skeptisk til fettet de bruker til ferdigmat.

Og for å svare på hovedinnlegget: Jeg hadde ikke reagert på vafler til frokost på overnatting. Sist gang det var overnatting her, laget jeg faktisk noe liknende til frokost her. Jeg tok alle rester av cottage cheese og diverse kesamvarianter og la til masse egg, bittelitt fruktose og havremel og hvetemel. Jeg måtte ha i litt melk også, og litt meierismør. Vaniljesukker, natron, kardemomme og kanel - og vips så hadde vi nydelige lapper.

Jeg kan jo nevne at jeg stadig vekk reagerer på mat som serveres til frokost, kvelds og middag hos venner av barna, fordi dette er i hverdagen. Det er et mønster i det.


#82

safran sa for siden:

Og hva med pannekaker, som mange regner som fullverdig middagsmat??? Jeg mener - egg, hvitt mel og melk, stekt i fett og overstrødd med sukker???


#83

Mams sa for siden:

Egentlig er vel vafler en bedre frokost en pannekaker er fullverdig middag.


#84

Apple sa for siden:

Pannekaker, ja. Kjempegodt, men har aldri forbundet det med middag.


#85

liefje sa for siden:

Jeg er glad for aa se at til og med FP-ere kan vaere gjennomsnittlige en gang i blant. :blid:


#86

Dixie Diner sa for siden:

Aff kårs mai darling:

DRØMMEVAFLENE TIL ISET

5 egg
120 gram smør, smeltet
1,5 dl sukker
3 dl rømme (ett beger)
4 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
6 dl hvetemel

Pisk sammen egg, melk, rømme og sukker. Tilsett det smeltede og litt avkjølte smøret. Bland inn resten av ingrediensene og rør alt godt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i 15 minutter.

Stek vaflene og server med ønsket tilbehør. Disse vaflene er helt nydelige, beste jeg har smakt. Skikkelig tunge, kakete. Har fått ekstremt mye skryt for disse. Dette er nesten mer kake enn vaffel. :sikle:


#87

Candy Darling sa for siden:

... eller 50/50 sammalt hvete og hvetemel, uten sukker i eller på. :blafre:


#88

Polyanna sa for siden:

Fullverdig og fullverdig. Med veldig mye egg og mindre mel, og mel som blanding av grovt og fint, ikke sukker, så er det da ikke SÅ ille. En gang i blant. Proteiner og miksede karbohydrater. Det som mangler er grønnsaker, men det tar såpass lang tid å steke pannekaker at ungene får god tid til å skikkelig tømme grønnsaksskålene som jeg alltid lager til som knaskemat før middag.


#89

Hyacinth sa for siden:

Etter min mening går pannekaker til nøds som dessert.


#90

safran sa for siden:

Det du skisserer er jo noe annet enn de klassiske pannekakene jeg snakker om. Har man i litt grovt mel og evt bruker bær eller syltetøy med mindre sukker, så er det plutselig noe helt annet.

For å ta et eksempel: Min mor mener selv hun lager verdens beste pannekaker, og det er godt mulig hun har rett. Men her om dagen skulle hun lage nettopp pannekaker til middag nede i mitt kjøkken, og da fikk jeg meg et aldri så lite sjokk. :knegg: Hun mente vi hadde for lite smør i skapet for å lage det, men jeg visste jo vi hadde minst 200 g igjen. Mer enn det trenger man da ikke for å steke pannekaker? Joda. For hun har først oppi en stor kladd smør. Så røre. Og når hun snur pannekaken, så har hun jammen meg oppi en like stor kladd smør. :knegg: Og når hun så i tillegg strør en stor skje sukker på hver pannekake, så blir det jo ikke akkurat helsekost. Og hun fnøøøøøs av at jeg spurte om hun ikke kunne bruke litt mindre smør i teflonpannen. "Da blir det jo ikke noe godt!" :rolleyes:


#91

Polyanna sa for siden:

:knegg: De høres jo gode ut, da. :glis:

Jeg lurte lenge på hvorfor jeg ikke fikk stekt fisk til å smake like godt som mamma sin. Til jeg så hvordan hun gjorde det: MASSE MASSE smør! MASSE!

Så jeg har gitt opp pannestekingen og baker i folie i ovn i stedet. :p


#92

safran sa for siden:

Ja, det er ikke tvil om at masse smør lager god mat. :knegg: Men jeg prøver å holde hverdagsmaten på et akseptabelt nivå. Min mor er ikke enig, men samtidig klager hun over at hun ikke klarer å gå ned i vekt.


#93

Dixie Diner sa for siden:

Fettfobiske kvinnfolk. :snøft:

Okei, blandes smøret med masse karbs som i pannekaker, så er det jo ikke akkurat sunt lenger. :knegg:


#94

safran sa for siden:

Nei, iallefall ikke til hverdags. ;) Og takk for oppskrift på vafler! Må prøves.


#95

Teofelia sa for siden:

Vi har av og til pannekaker til middag. De inneholder egg, mel, melk og smør og serveres med sukker og bacon. Frøkna (og jeg) elsker pannekaker, og all den tid det vanlige kostholdet er så bra som det er hjemme hos oss, har jeg ingen skrupler med å servere usunne middager en gang i blant.

Og jeg vil mye heller ha pannekaker som er skikkelig gode og veldig usunne enn pannekaker som er passelig sunne og ikke på langt nær så gode. Da lager jeg dem heller sjeldnere.

Jeg sier ikke at dere som lager "sunne" pannekaker ikka lager gode pannekaker, altså. Jeg sier at dersom jeg må velge mellom de to, tar jeg det som smaker best og lager det heller sjeldnere. Det er samme grunn som at jeg aldri bruker lettmajones: det er ikke verken veldig magert eller veldig sunt, og det smaker ikke særlig godt, så da bruker jeg heller skikkelig majones når jeg først skal ha det, men bruker majones til gjengjeld ganske sjelden.


#96

safran sa for siden:

Hehe, Teofelia. Veldig godt du presiserte at pannekakene mine ikke er mindre gode enn andres.


#97

Polyanna sa for siden:

For ikke å snakke om mine, som hun spiste nå forleden. :knegg: (De var for øvrig ikke særlig vellykkede - ble laget under særdeles kaotiske forhold. :knegg: )


#98

Candy Darling sa for siden:

Der var du på gyngende grunn et øyeblikk, Teo! :knegg:

Rhett mente forøvrig at vi godt kunne ha ORDENTLIGE pannekake innimellom også. Mulig jeg har trukket grovt-sammalt-for-enhver-pris litt langt. :rolleyes:


#99

Teofelia sa for siden:

Ja, jeg følte meg slik også. :knegg:

#100

amo sa for siden:

Mannen min lager det av og til til frokost i helgene.Det serves med røykelaks og kokte egg.:eek: Jeg synes ikke det er noe særlig, og tar heller syltetøy som pålegg. Men de håpefulle liker pappas variant
Han lager det ofte når vi skal ha niste med oss (på fjellet ol.) Da må jeg alltid passe på at jeg får med meg en tuppervareboks med syltetøy.:knegg: Vet egentlig ikke om at han har fått med seg at jeg ikke spiser kombinasjonen: vaffel,røykelaks og egg.
Steike, egentlig er jeg ganske god og diskre...:p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.