Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

HASTER: er karamellpuddingen ferdig?

#1

Kanina sa for siden:

Det står at man skal kjenne med baksiden av en vætet skje oppå karamellpuddingen, og hvis den er fast oppå men myk under, så er den ferdig. Min er tydeligvis fast oppå, men den er helt skvulpete under. Er det riktig? Nesten vann-seng-følelse... :knegg: Er det meningen at den stivner mens den kjøler seg?

:hjelp:


#2

allium sa for siden:

Ja, den stivner når den kjøler seg. Men du skal kjenne litt motstand i skjeen, den skal ikke være rennende. Hvis den fortsatt er rennende i midten men begynner å danne skorpe, er ovnen for varm. Du har den vel i vannbad?


#3

Apple sa for siden:

:lusker ut av tråden:


#4

Kanina sa for siden:

Jeg ahr den i vannbad, ja. Hvordan vet jeg om den er rennende i midten, da? :blånn:


#5

allium sa for siden:

Du kjenner det med skjeen - men du må gjøre det noen ganger for å kjenne igjen følelsen av når den er ferdig.

Steker du for lenge, får den vond skorpe.

Det hjalp sikkert mye tenker jeg?


#6

Kanina sa for siden:

:hehehe:


#7

allium sa for siden:

Jeg var redd for det.


#8

Kanina sa for siden:

Uææææ!! Jeg husker nå at jeg glemte å ha i sukker i røra!? Er det mulig?! :herregud: Den er vel mislykka, da. Knurr. Men vi har back-up-plan, så det ordner seg vel.


#9

allium sa for siden:

Det blir vel en slags eggestand, da? Sett den i kjøleskapet, sjekk om den er stiv i morgen, i så fall vet du ihvertfall hvordan ferdig karamellpudding kjennes. Så kan dere spise den til røkelaks.


#10

mkj sa for siden:

Min erfaring er at karamellpuddingen må stå inne lenger enn oppskriftene sier. Min sto inne i dag i over to timer. Enda var den litt løs i midten. Men satser på at den stivner i kjøleskapet i natt.

Det er ikke mye sukker i min - sånn til dessert å være. 100 gram til 1,5 liter fløtemelk/8 egg. Har du hatt i vanilje/vaniljesukker? Uansett så er det karamellsausen som gjør det søtt.


#11

Puslingen sa for siden:

Min stod kortere enn oppskrifta faktisk. Trur ikkje den stod lenger enn 1,5 time og skulle stå to. Laga to stk, så eg testa den eine. Må innrømma at eg gleder meg til karamellpudding med krem i måro. :D


#12

Kanina sa for siden:

Akk, ja, jeg gir meg ikke så lett. Det får bli karamellpudding i romjula i stedet. :mhmm:


#13

Mei sa for siden:

Til du kjenner motstand med skjeen midt på, sto det i min oppskrift. Plutselig var min veldig ferdig - så jeg er spent på om den er perfekt eller bare spisbar. :knegg: Heldigvis har vi tradisjon med mange ulike desserter etter måltidene i jula, så om en er litt uperfekt så gjør det ingenting.

Jeg er mer spent på om den fryser i uteboden og om den eventuelt kan spises etter å ha vært frossen.


#14

Kanina sa for siden:

Den kan sikkert spises etter å ha vært frossen. De har jo karamellpudding i frysedisken på Rema, jaffal. :nemlig:

Vi har noe pose-sjokolademousse liggende, og jeg har nok ingredienser til å lage sjokoladefondant. Og Sarah Bernard ligger i fryseren. Tror nok vi overlever uten karamellpudding, come to think of it..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.