Det står at man skal kjenne med baksiden av en vætet skje oppå karamellpuddingen, og hvis den er fast oppå men myk under, så er den ferdig. Min er tydeligvis fast oppå, men den er helt skvulpete under. Er det riktig? Nesten vann-seng-følelse... :knegg: Er det meningen at den stivner mens den kjøler seg?
Ja, den stivner når den kjøler seg. Men du skal kjenne litt motstand i skjeen, den skal ikke være rennende. Hvis den fortsatt er rennende i midten men begynner å danne skorpe, er ovnen for varm. Du har den vel i vannbad?
Uææææ!! Jeg husker nå at jeg glemte å ha i sukker i røra!? Er det mulig?! :herregud: Den er vel mislykka, da. Knurr. Men vi har back-up-plan, så det ordner seg vel.
Det blir vel en slags eggestand, da? Sett den i kjøleskapet, sjekk om den er stiv i morgen, i så fall vet du ihvertfall hvordan ferdig karamellpudding kjennes. Så kan dere spise den til røkelaks.
Min erfaring er at karamellpuddingen må stå inne lenger enn oppskriftene sier. Min sto inne i dag i over to timer. Enda var den litt løs i midten. Men satser på at den stivner i kjøleskapet i natt.
Det er ikke mye sukker i min - sånn til dessert å være. 100 gram til 1,5 liter fløtemelk/8 egg. Har du hatt i vanilje/vaniljesukker? Uansett så er det karamellsausen som gjør det søtt.
Min stod kortere enn oppskrifta faktisk. Trur ikkje den stod lenger enn 1,5 time og skulle stå to. Laga to stk, så eg testa den eine. Må innrømma at eg gleder meg til karamellpudding med krem i måro. :D
Til du kjenner motstand med skjeen midt på, sto det i min oppskrift. Plutselig var min veldig ferdig - så jeg er spent på om den er perfekt eller bare spisbar. :knegg: Heldigvis har vi tradisjon med mange ulike desserter etter måltidene i jula, så om en er litt uperfekt så gjør det ingenting.
Jeg er mer spent på om den fryser i uteboden og om den eventuelt kan spises etter å ha vært frossen.
Den kan sikkert spises etter å ha vært frossen. De har jo karamellpudding i frysedisken på Rema, jaffal. :nemlig:
Vi har noe pose-sjokolademousse liggende, og jeg har nok ingredienser til å lage sjokoladefondant. Og Sarah Bernard ligger i fryseren. Tror nok vi overlever uten karamellpudding, come to think of it..
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.